Ez tényleg nagyon sok? :O
A cukorbeteg kismamák nem 5x, hanem 6x esznek egy nap. Második cukros terhességemet gyűröm.
A Védőnőd stílusával volt a legnagyobb probléma, és azzal, hogy hozzá fogsz járni, sőt ha megszületik a babád akkor hetente jön az első hónapban, majd havonta 1 éves koráig, majd 3 havonta, szóval sokat fogsz vele még találkozni. Ha van lehetőséged másik Védőnőt választani, tedd meg szerintem. A terh.cukros tájékoztató szerint az ideális súlynövekedés ( ami csak a baba és "tartozékai, tehát 1 gramm zsír sincs ezekben a számokban ami a kismamára rakódik, szóval ne ijedj meg.)
0-14 hétig: nincs gyarapodás, esetleg fogyás
14-20 hétig: 2-3 kg
20-30 hétig: 4-4,5 kg
30-38 hétig: 2-2,3 kg
39.héttől: a súlygyarapodás megszűnik, esetleg némi súlycsökkenés tapasztalható
Összes súlygyarapodás: 8-10 kg
Nekem is volt egy ilyen védőnőm. 20 hetes terhes voltam, amikor először látott, mert költöztünk. Akkor tartottam 6 kg plusz súlynál, ami be is volt szépen vezetve a könyvembe. Erre közölte, hogy ő ezt nem hiszi el, mert látja, hogy milyen volt a testalkatom (nyilván, hiszen akkor látott először, de neki biztos különleges képességei vannak), és utána pontosan lenyomta azt a szöveget, amit most neked a tied.
Mellesleg a terhesség alatt összesen 10 kg-ot híztam, és 3és fél kilós babát szültem. Soha nem sírtam, hogy dagadt vagyok, de ha ilyen gondom lett volna, biztos, hogy nem az ő vállán kezdtem volna zokogni! :)
Nos, én is évek óta tartom a diétát, utóvacsorát nem iktattam be, így napi 5x eszem, orvosi kontroll mellett.
A védőnő meg nem választható, területileg illetékes. Lemondani viszont le lehet.
Én mindenhol azt olvasom, h az első trimeszterben 1-3 kg hízás teljesen normális (ha nincs hányinger stb.).
Utána pedig testalkattól függően 3-700g/hét, az én esetemben fél kg.
Én speciel 74kg-val indultam, normál testalkatnak számítok BMI szerint. Most vagyok a 16. héten és 79kg vagyok.
Nem volt hányingerem az első trimeszterben, 3kg-ot híztam, azóta pedig 2-t, de nem is látszik, h bárhova szedtem volna fel, csak a pocakomon és a melleimen érzem a súlyt.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!