Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesgondozás » Hogyan zajlik ez az egész...

Hogyan zajlik ez az egész jelenleg Szegeden?

Figyelt kérdés

Éppen csak megtudtam, hogy babát várok, február végén megyek majd először nőgyógyászhoz magán úton. Annyit tudok, hogy ha ez megvan, akkor fel kell majd hívnom egyrészt a védőnőt, akihez tartozom, másrészt a háziorvost. Utána majd a következő lépés a 12. heti UH lesz. Ehhez gondolom Szegedre kell majd menni a klinikára, időponttal. Ide hogyan lehet időpontot kérni? Csak odatelefonálok és adnak, vagy ehhez el kell menni a Szikra sorra is előbb? A 12. Heti után majd be kell jelentkezni a Szikra sorra is, az ottani védőnőkkel is lesz majd valamilyen kapcsolat, meg a dokikkal is, igaz? Jajj akkora katyvasz nekem ez az egész.

Ha esetleg valakinek friss az élmény és hasonló magán+állami kombóban nyomja, segítene nekem? Nagyon hálás lennék èrte! 😊

febr. 16. 16:41
 1/2 anonim ***** válasza:
Én kicsit később csöppentem bele (a második trimeszterben) a Szikra soros terhesgondozásba, szóval nagyon pontosan az elejét nem tudom. Annyi biztos, hogy mostanában változott a helyzet, csak akkor fognak fogadni a klinikán a genetikai UH-n elvileg az új szabályok szerint, ha eljársz a Szikra sorra is- nem elég a magánorvos. Szóval szerintem kérj a terhesgondozóba is időpontot minél hamarabb, hogy kiadhassák a beutalót az UH-ra. Én 7 hetesen kértem időpontot a Klinikára (akkor még pont nem volt érvényes az új szabály), és már akkor is csak a 13. hétre tudtak adni. Amúgy egy agyf.sz az egész terhesgondozás, a terhesgondozós védőnővel is végig kell rágni mindent, nem elég a saját védőnőd...viszont a Szikra soros dokik, ha van magánorvosod, akkor csak megkérdezik, hogy minden oké-e, max ránéznek a babára, és ennyi, a fő dolgokat a magánorvosod fogja ,,irányítani". A Szikra soros dokik fogják majd kiadni a beutalókat minden trimeszterben a laborokra, vércsoportra, virológiára, belgyógyászatra, ilyesmi, mert magánban ugye nem írhat ki állami intézménybe orvos beutalót.
febr. 16. 20:35
 2/2 A kérdező kommentje:
#1 nagyon szépen köszönöm!! 😊
febr. 16. 20:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!