Ovis korú fiúgyermekeiteknél szintén előfordul, hogy hiába kérlelitek őket, hogy ne tegyék ürítési, emésztéssel kapcsolatos szavakkal viccelődnek egész nap, pláne másik gyermek jelenlétében, de akár a szülő bosszantására is?
Én már tehetetlennek érzem magamat,egész nap csinálja,hiába szólok,hogy ezt nem szabad,hiába büntetem érte.
Ma nálunk volt egy gyermektelen barátnőm,aki szerint ő agyonütné a gyermeke száját,ha az egyfolytában heccelődne ilyesmivel.
A gyógypedagógus akihez járunk viszont azt mondta,hogy ezt nagyon sok ovis fiúgyerek csinálja és leginkább a reakciók miatt csinálják,mert a szülő kiakad,mert a kortárssal nevetnek rajta és szerinte Dr Vekerdy Tamás is azt mondja erre,hogy ez normális és ha a szülő már nagyon nem bírja,akkor menjen át a másik szobába.
Szerintetek ?
Azért csinálja mert reagálsz rá nem szabad odafigyelni ilyenkor és leszokik.
A gyermektelen barátnő majd akkor magyarázzon ha neki is lesz gyereke.
Az én lányom is nemrég kezdte ezt.Az oviból hozta gondolom,mint sok mást is.Ő ezeket mondogatja legtöbbször: kaki,kuka,szemét(itt arra gondol,amit a kukába dobunk),stb.
Engem is zavar,szólok is érte legtöbbször,de már van hogy elengedem a fülem mellett.Csak megunja egyszer.
A 3 éves fiam egyik nap ezzel jött haza a bölcsiből: Anya, b@szki.
Azt hittem, elájulok, amikor meghallottam. Amíg figyeltem rá, addig mondta, de onnantól, hogy nem foglalkoztam vele, egy idő után abbahagyta.
Sajna nincs nekem se jobb ötletem, mint hogy nem figyelsz rá:(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!