Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesgondozás » Lehet hogy csak 14 hetesen...

Lehet hogy csak 14 hetesen tudok elösször menni védőnőhöz. Lehet ebből problémám?

Figyelt kérdés

Ma épp 10 hetes 5 napos vagyok. Tegnap is voltam az orvosomnál, de csak a beutalókat adta. 19.-ére kaptam vérvételre időpontot, 29.-ére a genetikai Uh-ra. Azt mondta ezzel a leletekkel menjek majd a védőnőhöz. De az ünnepek miatt nem hiszem, hogy 29.-én fogadni fog, és mivel csak hétfőnként rendel átcsúszik január 5.-ére.

Lehet ebből majd valamilyen problémám?

2014. dec. 12. 07:08
1 2 3
 21/28 anonim ***** válasza:
100%
Ja, így értem. Hát akkor tényleg csak a 12 hetes uh után tudsz menni, mivel nincs papírod az élő terhességről. Itt legalábbis úgy van, hogy csak akkor foglalkozik veled a védőnő, ha van papírod a terhességről. Mindenesetre ez nekem olyan fura, hogy nem adott leletet, ha megvizsgált, szerintem azt azért kellene adnia, de ezek szerint nyilván nem tette meg.
2014. dec. 12. 16:41
 22/28 A kérdező kommentje:
Én is furcsállom, de azt mondta, minden rendben és nem is leszek elkésve. Én viszont izgulok, hogy nem lesz e tényleg baj ebből.
2014. dec. 12. 17:51
 23/28 anonim ***** válasza:

4. A várandósgondozás folyamata

5. § (1) Az 1. § (2) bekezdése szerinti igazolás kiadását követően a várandóst a lakóhelye vagy a tartózkodási helye szerint területileg illetékes védőnő gondozásba veszi. Ennek keretében:

a) kiállítja és kiadja a várandósgondozási könyvet,

Tehát csak akkor adhat kiskönyvet, ha van a nőgyógyásztól ilyen igazolásod.Hívd fel a védőnőt, beszélj vele nyugodtan.

2014. dec. 13. 10:54
 24/28 anonim válasza:
52%
Dehogy lehet problema. A vedononel nincs feleslegesebb komolyan... arra van hogy megnehezitse az eleted. Egesz terhesegged alatt idegesiteni fog, de foleg ha megszuletik a baba. Nalunk 6hetig minden heten kijon utana havonta kene de o 2hetente jar es annyi hulyeseget mond hogy az agyam eldobom.
2014. dec. 15. 13:51
 25/28 anonim ***** válasza:
Amikor én először voltam a védőnőnél, akkor nem volt még semmi leletem, csak elkészítette a kiskönyvemet, az is épp elég volt, több mint 45 percet ott töltöttem. Azért a 14. hét már kicsit későn van. Én most elmennék a helyedben.
2014. dec. 18. 17:57
 26/28 A kérdező kommentje:

Felhívtam már a héten és azt mondta, hogy csak lelet és rizikó papír ellenében tud fogadni. Szóval ezeket beszerzem és majd úgy megyek hozzá januárban.

Köszi a válaszokat, de "sajna" ez is mindenhol máshogy működik... :/

2014. dec. 19. 10:40
 27/28 anonim ***** válasza:

Annyi azért közös, hogy mindenhol teljes időpocsékolás ez a védőnőzés.

Én a 12. hét környékén voltam először védőnőnél. Szépen felhívtam, hogy láttam, hogy mikor van fogadóórája, de akkor én nem tudok menni (nap közepén, mikor minden jóérzésű ember dolgozik; nem tudom hogy gondolják - és nem csak a védőnő, hanem a dokik is - hogy minden vizsgálatra szabadságot veszek ki, teljesen nonszensz), és adott egy másik időpontot.

A 7 hetes UHn a doki megállapította a terhességet, és adott róla egy papírt, meg amolyan beutalófélét a védőnőhöz. Ezek szerint a te dokid szerint ezt a papírt felesleges kiadni a 12. hétig. Hátízlések és pofonok. Mindenesetre ha csak januárban jutsz el a védőnőhöz, abból a világon semmi problémád nem lesz.

2014. dec. 22. 20:37
 28/28 anonim ***** válasza:

Baj nem lesz belőle,de valóban nagyon érdekes a hozzáállása a dokidnak a terhességedhez.

Biztos,hogy ezt az orvost szeretnéd?

2014. dec. 28. 18:14
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!