Lehet hogy csak 14 hetesen tudok elösször menni védőnőhöz. Lehet ebből problémám?
Ma épp 10 hetes 5 napos vagyok. Tegnap is voltam az orvosomnál, de csak a beutalókat adta. 19.-ére kaptam vérvételre időpontot, 29.-ére a genetikai Uh-ra. Azt mondta ezzel a leletekkel menjek majd a védőnőhöz. De az ünnepek miatt nem hiszem, hogy 29.-én fogadni fog, és mivel csak hétfőnként rendel átcsúszik január 5.-ére.
Lehet ebből majd valamilyen problémám?
4. A várandósgondozás folyamata
5. § (1) Az 1. § (2) bekezdése szerinti igazolás kiadását követően a várandóst a lakóhelye vagy a tartózkodási helye szerint területileg illetékes védőnő gondozásba veszi. Ennek keretében:
a) kiállítja és kiadja a várandósgondozási könyvet,
Tehát csak akkor adhat kiskönyvet, ha van a nőgyógyásztól ilyen igazolásod.Hívd fel a védőnőt, beszélj vele nyugodtan.
Felhívtam már a héten és azt mondta, hogy csak lelet és rizikó papír ellenében tud fogadni. Szóval ezeket beszerzem és majd úgy megyek hozzá januárban.
Köszi a válaszokat, de "sajna" ez is mindenhol máshogy működik... :/
Annyi azért közös, hogy mindenhol teljes időpocsékolás ez a védőnőzés.
Én a 12. hét környékén voltam először védőnőnél. Szépen felhívtam, hogy láttam, hogy mikor van fogadóórája, de akkor én nem tudok menni (nap közepén, mikor minden jóérzésű ember dolgozik; nem tudom hogy gondolják - és nem csak a védőnő, hanem a dokik is - hogy minden vizsgálatra szabadságot veszek ki, teljesen nonszensz), és adott egy másik időpontot.
A 7 hetes UHn a doki megállapította a terhességet, és adott róla egy papírt, meg amolyan beutalófélét a védőnőhöz. Ezek szerint a te dokid szerint ezt a papírt felesleges kiadni a 12. hétig. Hátízlések és pofonok. Mindenesetre ha csak januárban jutsz el a védőnőhöz, abból a világon semmi problémád nem lesz.
Baj nem lesz belőle,de valóban nagyon érdekes a hozzáállása a dokidnak a terhességedhez.
Biztos,hogy ezt az orvost szeretnéd?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!