Nálatok ki fizeti az orvosi vizsgálatokat a terhesség alatt? Mindketten vagy csak egyikőtök?
köszönöm a meglepő válaszokat, bár sokat felelőtlennek tartok, mert igenis a terhesség elején kell beszélni az anyagiakról, nem amikor már baba van és nézni egymásra, hogy miből veszünk neki ezt vagy azt.
Nem szeretnék hitelt felvenni a gyerek érkezése miatt, aztán meg eladósodni, siránkozni, meg szidni a kormányt, mert agyatlanul vállaltunk gyereket.
A mai világban (Magyarországon) igenis szinte a legfontosabb dolog egy gyerek vállalásánál, hogy anyagilag hogy jövünk majd ki. Nem szégyellem ez miatt magam, aki emiatt megkövez az képmutató vagy felelőtlen.
Te még mindig nem érted a lényeget!
Nem kell eladósodni, hitelbe kezdeni attól, hogy gyereket vállalunk. Szerintem a neked válaszolók sem tették. Egyszerűen csak közösen kell vállalni az anyagiakat. Azt írtad, a párodnak van pénze, neked is. Miért is kéne hitelt felvenni? Kommunikáció! Ez a megoldás. Üljetek le, beszéljétek meg, hogy egy család vagytok, közös a költség, közös a kassza!
Én nem tudom, milyen válaszokat olvastál és hol, de az, hogy adósságba kell verni magunkat a gyerek miatt vagy hitelt kell felvenni, én ennél a kérdésnél sehol nem olvastam (pedig esküszöm visszaolvastam mindent).
Azt tartod felelőtlenségnek, hogy nem beszélnek meg előre dolgokat? Dehogynem. Azt, hogy közös az életük, közös a gyerek, tehát a kiadások is közösek.
Én még mindig azon vagyok megdöbbenve, hogy a férjed, aki ugye egészségben-betegségben, szegénységben-gazdagságban stb, aki gyereket csinált neked, tehát annak az új életnek a meglétében 50%-osan benne van és nélküle nem jött volna létre, nem tűnik valami lelkesnek ami a közös tehervállalást illeti.
Mi lesz később?
Huuu kerdezo eddig csak azt hittem naiv vagy es nem mersz kiallni magad mellett, de az utolso hozzaszolasod bebizonyitotta h nagyon buta vagy!
Felfogasod nulla.
Senki nem irta h hitelt kell fel venni! Epp ezt beszeljuk h KOMMUNIKALJ a ferjeddel h kozosen kellene az anyagiakat allni. Es ezt elore megebszelni nem itt sirni h ki fizesse az orvost. Mert annyi gerinc nincs benned ha. Ferjed ele allj es szolj magad mellett h fizessen o is. Hol olvastad a hitelt? Masok valaszan lepodtel meg? Szerintem olvasd vissza az osszeset ujra hatha felfogod!!!
10 éve vagyunk együtt a férjemmel, 9 éve, mióta együtt lakunk közös bankszámlánk van két kártyával. Ide megy minden bevétel, nem nézzük hogy konkrétan neki vagy nekem jött-e több, és erről az egy bankszámláról fizetünk minden kiadást.
Én el sem tudom képzelni hogy olyan házasságban éljek, ahol minden hónapban kiszámoljuk hogy 5000 volt a villanyszámla, akkor annak add oda a felét, vagy ilyesmi.
Egyik válaszoló jól írta: normális kapcsolatban az a normális, ha közös a bevétel és közösek a költségek, közös minden, nincs számolgatás.
Én férjemmel közös kasszán vagyok, de mindkettőnknek külön számlája van. Én veszem nálunk is a gyerekek dolgait- én tartom számon kinek kell cipő, kabát- ruha, vagy bármi más, kívánság szülinapra, játékok, stb. És ezeket megbeszélve általában én szoktam rendezni. De ő meg fizeti az összes rezsiktg-et, és a bevásárlást is általában ő intézi, de sokszor én. Szóval nincs megbeszélve, hogy ki mit, csináljuk úgy ahogy kialakult, de lényegében minden közös.
Tesómék a párjával már kb 10éve vannak együtt, 2gyerekkel és a bevételeik felét berakják a közösbe, a többit egyénileg költik el. Párjának sok hobbija van- ő azt rendezi magának, tesóm meg az ő dolgait. Tehát félig közös félig külön kasszán vannak. Lehet ez másnak fura, de ők remekül megvannak így. Ez is működőképes, nem kell egyből elitélni. Nekik így jó, másnak máshogy.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!