Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesgondozás » Nálatok ki fizeti az orvosi...

Nálatok ki fizeti az orvosi vizsgálatokat a terhesség alatt? Mindketten vagy csak egyikőtök?

Figyelt kérdés
2014. márc. 3. 07:22
1 2 3 4 5 6
 51/60 A kérdező kommentje:

köszönöm a meglepő válaszokat, bár sokat felelőtlennek tartok, mert igenis a terhesség elején kell beszélni az anyagiakról, nem amikor már baba van és nézni egymásra, hogy miből veszünk neki ezt vagy azt.

Nem szeretnék hitelt felvenni a gyerek érkezése miatt, aztán meg eladósodni, siránkozni, meg szidni a kormányt, mert agyatlanul vállaltunk gyereket.

A mai világban (Magyarországon) igenis szinte a legfontosabb dolog egy gyerek vállalásánál, hogy anyagilag hogy jövünk majd ki. Nem szégyellem ez miatt magam, aki emiatt megkövez az képmutató vagy felelőtlen.

2014. márc. 6. 07:42
 52/60 anonim ***** válasza:
100%

Te még mindig nem érted a lényeget!

Nem kell eladósodni, hitelbe kezdeni attól, hogy gyereket vállalunk. Szerintem a neked válaszolók sem tették. Egyszerűen csak közösen kell vállalni az anyagiakat. Azt írtad, a párodnak van pénze, neked is. Miért is kéne hitelt felvenni? Kommunikáció! Ez a megoldás. Üljetek le, beszéljétek meg, hogy egy család vagytok, közös a költség, közös a kassza!

2014. márc. 6. 08:04
 53/60 anonim ***** válasza:

Én nem tudom, milyen válaszokat olvastál és hol, de az, hogy adósságba kell verni magunkat a gyerek miatt vagy hitelt kell felvenni, én ennél a kérdésnél sehol nem olvastam (pedig esküszöm visszaolvastam mindent).

Azt tartod felelőtlenségnek, hogy nem beszélnek meg előre dolgokat? Dehogynem. Azt, hogy közös az életük, közös a gyerek, tehát a kiadások is közösek.

Én még mindig azon vagyok megdöbbenve, hogy a férjed, aki ugye egészségben-betegségben, szegénységben-gazdagságban stb, aki gyereket csinált neked, tehát annak az új életnek a meglétében 50%-osan benne van és nélküle nem jött volna létre, nem tűnik valami lelkesnek ami a közös tehervállalást illeti.

Mi lesz később?

2014. márc. 6. 08:36
 54/60 anonim ***** válasza:

Huuu kerdezo eddig csak azt hittem naiv vagy es nem mersz kiallni magad mellett, de az utolso hozzaszolasod bebizonyitotta h nagyon buta vagy!

Felfogasod nulla.

Senki nem irta h hitelt kell fel venni! Epp ezt beszeljuk h KOMMUNIKALJ a ferjeddel h kozosen kellene az anyagiakat allni. Es ezt elore megebszelni nem itt sirni h ki fizesse az orvost. Mert annyi gerinc nincs benned ha. Ferjed ele allj es szolj magad mellett h fizessen o is. Hol olvastad a hitelt? Masok valaszan lepodtel meg? Szerintem olvasd vissza az osszeset ujra hatha felfogod!!!

2014. márc. 6. 08:56
 55/60 anonim ***** válasza:

10 éve vagyunk együtt a férjemmel, 9 éve, mióta együtt lakunk közös bankszámlánk van két kártyával. Ide megy minden bevétel, nem nézzük hogy konkrétan neki vagy nekem jött-e több, és erről az egy bankszámláról fizetünk minden kiadást.

Én el sem tudom képzelni hogy olyan házasságban éljek, ahol minden hónapban kiszámoljuk hogy 5000 volt a villanyszámla, akkor annak add oda a felét, vagy ilyesmi.

Egyik válaszoló jól írta: normális kapcsolatban az a normális, ha közös a bevétel és közösek a költségek, közös minden, nincs számolgatás.

2014. márc. 6. 10:27
 56/60 anonim ***** válasza:
100%
Soha nem ertettem ezt... milyen kapcsolatot lehet igy epiteni???a frigoba is van mindenkinek egy kulon polc? Ha eszel a turorudijabol ki kell fizetned vagy mi?:D ne haragudjatok de ez nonszensz...
2014. márc. 6. 14:45
 57/60 anonim ***** válasza:
100%
Kérdező, nagy tévedésben vagy. Az anyagiakat nem a terhesség elején kell megbeszélni, hanem a házasság, a gyermekvállalás előtt. Utána már késő bánat, hozzámentél egy anyagias zsugori fickóhoz....
2014. márc. 6. 20:46
 58/60 anonim ***** válasza:
9%
Kérdező! Ne hallgass azokra, akik kioktatnak. Nekik szerencséjük van, hogy olyan férfival élnek, akiknek természetes, hogy eltartja a családját, mint azt már évezredek óta teszik a férfiak. A Te párodnak ez sajnos nem természetes, de ezt Rajtad számonkérni senkinek sincs joga. Megbeszélni a problémákat SOSEM KÉSŐ!!! A terhesség elején sem. A gyerek kihordása, megszülése, gondozása az anyáé. A család anyagi fenntartása az apáé. Szerintem erre gondoltál, csak máshogy fogalmaztál. Nagyon feminista gondolkodás az, hogy az anya mindezt csinálja, mellette pedig egyformán adja az anyagiakat is apukával. A mai kor egyik legnagyobb ügyetlensége, emiatt is van annyi beteg, komlpexusos, depressziós ember. Anyuka megpróbált pénzt keresni, gyereknek nem volt ideje megadni a figyelmét, szeretetét. Ne hallgass ezekre! Beszéld meg a pároddal, hogy ha családot vállalt, akkor tartsa azt el a tőle telhető legmagasabb szinten és akarattal! Sok erőt és türelmet hozzá!
2014. márc. 10. 09:41
 59/60 anonim ***** válasza:

Én férjemmel közös kasszán vagyok, de mindkettőnknek külön számlája van. Én veszem nálunk is a gyerekek dolgait- én tartom számon kinek kell cipő, kabát- ruha, vagy bármi más, kívánság szülinapra, játékok, stb. És ezeket megbeszélve általában én szoktam rendezni. De ő meg fizeti az összes rezsiktg-et, és a bevásárlást is általában ő intézi, de sokszor én. Szóval nincs megbeszélve, hogy ki mit, csináljuk úgy ahogy kialakult, de lényegében minden közös.

Tesómék a párjával már kb 10éve vannak együtt, 2gyerekkel és a bevételeik felét berakják a közösbe, a többit egyénileg költik el. Párjának sok hobbija van- ő azt rendezi magának, tesóm meg az ő dolgait. Tehát félig közös félig külön kasszán vannak. Lehet ez másnak fura, de ők remekül megvannak így. Ez is működőképes, nem kell egyből elitélni. Nekik így jó, másnak máshogy.

2014. márc. 17. 21:26
 60/60 anonim ***** válasza:
Nálunk egyikünk sem fizeti a terhesgondozást, mert az OEP fizeti :) De ha magánrendelésre járnék, akkor a MI pénzünkből fizetnénk, KÖZÖSEN. Igaz, nálunk nem közös a folyószámla, de a pénz igen. Úgy szoktuk csinálni, hogy ami az én számlámra megy, abból fizetjük a számlákat, meg az egyéb lakhatási költségeket, a férjem fizetéséből meg vásárolunk, amit éppen kell. De nincs olyan, hogy melyik pénz kié. Amúgy is főleg én intézem a vásárlásokat, tehát fizikailag én adom ki a kezemből a pénzt, én vagyok az, aki ténylegesen kifizeti a dolgokat, viszont az, amit ilyenkor költök, az történetesen a férjem fizetése. De teljesen mindegy, hogy hogyan csináljuk, majdnem ugyanannyit keresünk mindketten, szóval akkor sem lenne semmi különbség, ha fordítva csinálnánk.
2015. júl. 29. 22:12
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!