Nálatok ki fizeti az orvosi vizsgálatokat a terhesség alatt? Mindketten vagy csak egyikőtök?
Kérdező! Te óriási tévedésben élsz! Nem az a ritkaság amit a 37-es válaszoló leírt, hanem az a NORMÁLIS ÉS TERMÉSZETES egy házasságban!! A Te eseted ritkaság, én még ilyen házasságról nem is hallottam mint a tietek.
A kérdésedre pedig nem tudok válaszolni,mert MI fizetjük a költségeket. Nálunk nincs én és te és enyém és tied, hanem van a MI és van a MIÉNK. Ennyi.
Igen, szerintem is sokáig nem lehet így húzni. Hamar a végére ér majd így egy kapcsolat. Akkor tudok ilyet elképzelni, ha az egyik félnek különösen drága hobbija van, és felélné a család pénzét. Áh, ez így nem család. Bizony, amíg fiatalok vagyunk, és nincs gyerek, mehet így, de ehhez, és a gyermekvállaláshoz fel kell nőni. Vagy külön kell válni, és találni társat mindenhez.
Egy ilyen kiszolgáltatott nő nyilván nem lesz gyesen, mert a pasija kikészíti majd lelkileg, hogy ő egy pénz nélküli senki, kucsoroghat kajára valóért.
A közös kassza azt jelenti, hogy egy közös bevétel van. Együtt jóban rosszban. A férjem előtti barátom szüleinél volt ez a külön kasszásdi, elszámolósdi, de komolyan, még sosem láttam ilyet közelről. Minidg számolgatták a forintokat, ki mennyivel lóg a másiknak.
És szörnyű volt, az életük is ilyen volt, egymás mellett éltek, nem együtt. Szerintem ez mindent megmagyaráz azoknál, akik így élnek. Csak éppen nem tudják, hogy lehetne másként is, vagy az egyik fél nagyon nem akarja, mert többet keres, és élvezi a helyzetét....
nálunk picit másképp volt ez az anyagi rész mint máshol :)
tulajdonképpen közös kasszán vagyunk azt hiszem. férjem hazaadja a fizuja kb. felét, többit elkölti (benzi, ruha, néha szórakozni elmegy...) én a keresetemből meg amit hazaadott fizetek mindent. aztán a gyerek körüli dolgok az én költségeim, ez valahogy így alakult, én vettem meg mindent míg ő dolgozott, aztán így is maradt :) most már ünnepekkor úgy van, hogy mindketten veszünk a gyereknek valamit :) ő általában apróságot, én meg a nagyobb ajándékot.
mondjuk nekem magasabb a fizum és végig dolgoztam, vállalkozó vagyok, így mikor kisbaba volt és aludt én dolgozgattam, így nem esett ki a keresetem a gyeddel együtt :)
szerintem ha nálatok ennyire külön megy minden akkor nem ártana megbeszélni, hogy pontosan ki mit fizessen mert ha gyedre mész, nem biztos, hogy tudsz majd mindent fizetni plusz a baba körüli kiadásokat is állni
44es vagyok. 46os, szó sincs túllicitáláson meg versengésen.
pont azt írtam, hogy én megveszem a gyereknek azt ami a kívánsága ami általában egy nagyobb dolog, pl. egy lego vagy társas, apa meg munka után beugrik a boltba és vesz még mellé valami apróságot, általában egy kisautót :)
nem versengünk, mindenünk ami van az közös számunkra, 13 éve működik ez a rendszer és nálunk teljesen jól működik :)
nem értem neked miért szörnyű ha nekünk ez így jó, soha nem veszekszünk, egyszerűen csak így alakult, én szeretem megvenni ezeket a dolgokat, neki se ideje se energiája erre és nem is érdekli hogy milyen színű legyen mondjuk valami, így ő ebből kimarad, ami mint írtam, nekünk jó :P
40-es vagyok
Az ajándékvásárlás nálunk is így megy! :) Én tartom számon, hogy kinek mi a kívánsága, mit szeretne, a párom nem figyel ilyenekre. Így amikor ajándékot veszünk, azt általában én veszem, mert ő sem az a típus, aki pl. a karácsonyi őrületben tipegjen-topogjon, nyomorogjon a tömegben, hogy vajon mit vegyen. Meg szoktuk beszélni, meg amit lehet interneten rendelünk, vagy ha olyan helyen járunk, akkor megnézzük, hogy mi lenne jó, de általában én vagyok a "beszerző". De ő is vesz kisebb dolgot, ezt-azt, mivel ő is szeret örömet szerezni, csak éppen ő nem megy utána annyit! Ettől még közösen adjuk oda, tehát a gyerek egyáltalán nem érzékeli, hogy tulajdonképpen ki vette az ajándékot, így a versengés, túllicitálás értelmetlen lenne... :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!