Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesgondozás » Nálatok ki fizeti az orvosi...

Nálatok ki fizeti az orvosi vizsgálatokat a terhesség alatt? Mindketten vagy csak egyikőtök?

Figyelt kérdés
2014. márc. 3. 07:22
1 2 3 4 5 6
 31/60 anonim ***** válasza:
75%
Nem vagyunk összeházasodva, de együtt élünk, közös a kassza. Van egy bankkártyám az ö számlájához is, ha nincs nálam saját pénz, vagy nagyobb összegre van szükségem akkor arról fizetek- persze szólok neki, h ezt meg ezt kifizettem, hogy tudjon róla. Egyszerüen a gyerek közös elhatározásunk volt így szerintem jogosan várom el, h besegítsen anyagilag is. És azért szerintem a nagyátlagban még mindig a férfinak van magassabb keresete.
2014. márc. 3. 09:25
 32/60 A kérdező kommentje:
még nincs megbeszélve, ezért vagyok kíváncsi mások hogy intézik az anyagiakat
2014. márc. 3. 09:25
 33/60 anonim ***** válasza:
100%
De a férjed elnézné hogy hónapvégén terehessen éhezz, mert több kivizsgálásra volt szukséged abban a hónapban? és a babakocsit ki veszi meg? vagy a kiságyat?
2014. márc. 3. 09:28
 34/60 anonim ***** válasza:
67%
Kérdező! Én nem akarlak megbántani, de ha ez a gondolat komoly, akkor addig, amíg tényleg ilyen az eszedbe jut, tehát amíg így gondolkozol, ne vállalj gyereket!!! "Mivel anyuka teste van feláldozva úgymond 9 hónapra"
2014. márc. 3. 09:29
 35/60 anonim ***** válasza:
77%

A kérdésedre számomra lehetetlen válaszolni, mivel el sem tudom képzelni, milyen lehet egy ilyen undorítóan anyagias kapcsolatban élni.

Én nemhogy nem vállaltam volna gyereket, de együtt se bírnék maradni egy ilyen emberrel akinek ennyire számít a pénz.

Nálunk minden közös, nincs én fizetésem-te fizetésed.

Szívből sajnállak, kívánom, hogy te is találd meg minél hamarabb azt a férfit, aki téged igazán boldoggá tud tenni!

2014. márc. 3. 09:34
 36/60 anonim ***** válasza:
100%

A kérdésre a válasz: az fizeti, akinél a pénz van. általában a férjemnél van több kp, én inkább kártyázom, úgyhogy ő nyújtja oda. De hogy kinek a keresetéből? ezt sajnos nem tudom, mert közös kasszán vagyunk (mindkettőnknek van "zsebpénze" is), és nem látjuk, hogy éppen melyik tízezres melyik oldalról esett be.

egyébként ez soha, soha nem volt kérdés, de még felmerülés szintjén sem. közösen csináltuk meg, együtt vagyunk benne, jó, én hordom ki, ő meg dolgozik értünk, vásárolni megy, cipekedik helyettem, összeszereli a kiságyat és társai. masszírozza a derekamat, ha kérem, fürdőt készít, bekrémezi a hasam... munkamegosztás ;)

arról a kapcsolatról meg, ahol 8 év után még anyagi dolgokon megy a vita, főleg ha már közös gyerek is ott van a láthatáron... hááááát, én sok mindent meggondolnék.

2014. márc. 3. 09:44
 37/60 anonim ***** válasza:
100%
Mi szintén 8 éve vagyunk együtt a párommal (mi nem házasodtunk össze). Az első néhány évben a szülőknél laktunk, akkor mindent fekeztünk. Aztán albérletbe költöztünk. Ott lett közös a kassza, bár még két külön bankszámlánk volt. Végül 2 éve vettünk közös lakást, azóta a számlánk is közös. Nincs enyém, tiéd csak a miénk van. Függetlenül attól, hogy melyikünk mennyit keres, mennyi prémiumot kap, vagy mennyi ajándékpénzt. És mivel minden közös ezért nincsen külön-külön hobbi pénz sem. Most várjuk az első babánkat, a vizsgálatokat, az orvost, a szükséges holmikat mindent a közös kasszából fizetünk ki a saját közös gyerekünkért. Én most veszélyeztetett terhes lettem, azaz táppénzen vagyok itthon ezáltal a beérkező jövedelem is jócskán csökkent, de eszünkbe sem jutott ezért az anyagi különválás hiszen jóban-rosszban, egészségben-betesgségben, gazdagságban-szegénységben ugyanúgy kitartunk egymás mellett még akkor is ha minket nem köt össze házasság minket.
2014. márc. 3. 10:04
 38/60 A kérdező kommentje:

37-es gratulálok, jó nektek, mert a kezdettől fogva együtt másztátok meg a szükséges lépcsőfokokat, ezért működik ilyen jól, őszintén gratulálok, ritkaság.

Nálunk kimaradtak bizonyos fokok úgy veszem észre, vagy megragadtuk az alján...

A kérdés még nyitott

2014. márc. 3. 10:11
 39/60 anonim ***** válasza:
100%
37-es vagyok. Szerintem soha sem késő. Üljetek le beszéljétek meg a dolgokat, még most mielőtt megszületik a baba. Most még mindkettőtöknek lesz elég ideje a baba megszületéséig, hogy beleszokjon az új helyzetbe. Rajtatok múlik a saját boldogságotok! Ha őszintén szeretitek egymást akkor ez csak egy kis döccenő az étetetek hosszú és sokszor rögös útján, de egyáltalán nem sorolnám a megoldhatatlan kategóriába.
2014. márc. 3. 10:23
 40/60 anonim ***** válasza:
100%
Minden közös nálunk is. Közös bankszámlánk van két kártyával. Házasságunk előtt is így volt. Szeretjük egymást a férjemmel, maximális a bizalom, nincs titkolnivalónk és nincs irigykedés. Nagyobb kiadásokat megbeszéljük, a szamlákat én fizetem átutalással a számlánkról. A kisebbik kiadásokat az fizeti, akinél éppen pénz van. Vásárolni együtt szoktunk, általában kártyával. Számunkra teljesen értelmetlen lenne különködni. Az elmúlt 13 év alatt volt, hogy néhány hónapig munkanélküli volt egyikünk, akkor sem volt ez másként. Terhesen sztk-ba jártam, nem kellett fizetni, ami akadt (uh kép, szülés, stb.) az is közös. Tulajdonképpen mindegy melyikőnk fizet, mivel a bevétel-kiadás is közös, így az is ami a zsebünkben van. Sosem tartjuk ezt számon.
2014. márc. 3. 10:28
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!