Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesgondozás » A kisbabának, amíg az anyuka...

A kisbabának, amíg az anyuka hasában van, számít, hogy milyen zenét hallgatnak körülötte?

Figyelt kérdés

Azt tudom, hogy egészségesen kell élnie, táplálkoznia az anyukának, nem dohányozhat, ihat alkoholt, amíg terhes. Persze jó, ha ezeket az ember alapból is betartja.

De amíg terhes, addig a kisbaba károsodhat ezektől. Viszont úgy tudom az is számít, hogy milyen hangos zenét hallgatnak körülötte, hiszen a hallása sokkal jobb, mint az embereké. És az is számít, hogy milyen zenét hallgatnak. Vagyis csúnya, rossz zenét nem is szabad hallgatnia. Ti arról mit hallottatok, hogy számít egy babának, amíg az anyukája hasában van, hogy milyen zenét hallgatnak körülötte? Mert én úgy tudom, hogy számít, és én így is állok hozzá, de azért ti tőletek is megkérdezem, hátha tud valaki mondani valami új dolgot, ami hasznos lehet. Érdemes csak nyugodt, keresztény zenét hallgatni?

Köszönöm szépen a válaszokat!

dec. 30. 15:28
1 2 3
 21/28 anonim válasza:
19:De az, nem szabad mások hitét megbolygyatni, ezt tudhatnád! Igen is bűN!
dec. 31. 15:45
 22/28 A kérdező kommentje:
Nem bolygattam meg mások hitét. Én tiszteletben tartom mások hitét, nem beszéltem mások hite ellen. Pont az Istenben való hitre akartam buzdítani őket. És ahogy írtam, akit a világi dolgok, bűn vonz, az azt fogja követni. Tehát nem kényszerítettem senkit. Nem voltam erőszakos, sem gúnyos. És főleg nem akartam rossz dolog felé irányítani őket. Mert aki Istent követi, és nem a bűnt, és a világi dolgokat, világi szórakozást, az csak jól jár. Isten segítségével ezen a világon sokkal többet kap, mintha nem Istent követte volna. A Mennyországban pedig az örök életet.
dec. 31. 15:56
 23/28 anonim ***** válasza:
Én zongorán játszom, szóval terhesség alatt is sok komoly zenét és zongorát hallott a fiam, de nem mondhatnám, hogy nyugodt gyerek lett, sőt... : )
jan. 2. 17:08
 24/28 anonim ***** válasza:

Kedves kérdező,

Én még mindig nem értem hogy miért büntetnéd a gyereked azzal hogy csak keresztény zenét hallgatsz, miért korlátoznád ennyire. Ha a templomok úgy érzik hogy időnként adhatnak komoly zenei koncertet akkor te miért gondolod hogy jobb lennél ennél és kizárva a világi de Isten áldotta (most beléptem a te képedbe) tehetségeket csak egy szűk rétegre kellene koncentrálnod. Vagy talán olyan gyenge a hited hogy egy nem vallásos szimfóniától elhagyna az Isten téged és szerencsétlen gyereket is?

És hogy értelmes választ is adjak: szerintem a gyerekek szempontjából az anyuka hangja igazán fontos, így ha nagyon nagy figyelmet szeretnél a zenének szentelni akkor te énekelj, mondókázz tapsolj neki. Amúgy a megszületett baba esetén ajánlom hogy keress utána a Montessori zene nevelésnek, azzal többet érsz mint a keresztény rockkal.

jan. 5. 09:12
 25/28 A kérdező kommentje:
Nem, én rockot egyáltalán nem szeretek hallgatni, és nem szeretnék hallgattatni a gyerekkel sem. Nekem nincs gyerekem, de mivel fölvetődött bennem a kérdés, ezért feltettem. A keresztény zenék nagyon szépek, nyugodtak, én is keresztény vagyok, ezért gondoltam keresztény zenére.
jan. 5. 09:28
 26/28 anonim ***** válasza:
Egy magyar énekesnő még koncertezett is nagy pocakkal, mikor terhes volt, és elég “zúzós” zenét játszottak. A gyereknek az ég világon nem lett semmi baja, szépen növekszik.
jan. 5. 10:00
 27/28 anonim ***** válasza:
Kérdező, ha a te általad kedvelt keresztény zenék szépek és szereted őket, nyugodtan hallgasd azokat.
jan. 5. 10:02
 28/28 A kérdező kommentje:
Igen, köszönöm szépen a válaszokat! (A koncertezéstől eléggé félteném a gyerekem, de örülök, hogy végül nem lett baja.)
jan. 5. 10:13
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!