Mivel köszönjem meg?

Figyelt kérdés

A védőnőm felajánlotta, hogy válogassak nála ruhákat, mert rengeteget adtak le nála, annyit viszek amennyit akarok.

Illik valamivel megköszönni? Mit adhatnék neki?

2024. febr. 29. 18:51
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
88%

A vedonononek is valaki odavitte, nem o vette a sajat penzebol , mit akarsz rajta meghalalni ?

A postasnak is adsz borravalot halad jeleul mert hozott neked csomagot ? Azt nem o vette am. Ugyanaz a szitu.

2024. febr. 29. 22:42
 12/20 anonim ***** válasza:
81%

Mondd neki, hogy köszönöm és ha neked van olyan cuccod, ami már nem kell, ajánld fel neki!

#5: Az egyik, hogy a védőnőnek ez nem dolga. Van, aki jó fej és rászánja erre az idejét, más meg nem, ez akár egy kistelepülésen belül is változhat. A másik, hogy gyerekruhából egyes helyeken olyan szinten Dunát lehet rekeszteni, hogy van, amelyik szervezet nem is fogad. Nálunk a helyi közösségben hozok-viszek ruhabörze van és mindenkit bátorítanak a szervezők, hogy vigyen is, még a válogatásban is segítenek. Pedig a helyi nénik valószínűleg sejtik, ki áll anyagilag jobban vagy rosszabbul.

2024. febr. 29. 23:20
 13/20 anonim ***** válasza:
65%
Én is adtam le ruhákat, és pont nem érdekel, ki hordja. Ha valaki jómódú viszi el, aki nem akar erre plusz pénzt kiadni, nekem az is megfelel. Viheti bárki, aki használni tudja. Én azért adtam le, mert nem akartam szép, használható ruhákat kidobni, de nincs kisgyerekes ismerôsöm, se idôm keresgetni, hogy kinek adhatnám oda.
2024. márc. 1. 01:40
 14/20 A kérdező kommentje:

Nem azért viszem be hogy aztán meglássam az utcán a drágán vásárolt, egyszer hordott ruhákat egy jómódú ismerősöm gyerekén!

Ha drágán vetted és sajnálod, akkor add el!

2024. márc. 1. 05:35
 15/20 anonim ***** válasza:
88%

Nem a rászorulók fogynak el, hanem azok a rászorulók, akiknek gyerekruhára van szüksége. Csomóan bevásárolnak újonnan egy rakattal, aztán panaszkodnak, hogy rajta sem volt a gyereken, eladni meg nem vagy alig lehet. Így inkább lepasszolják mindenféle szervezetnek, hogy oldják meg a sorsukat. Csak éppen, ha nincs egy ukrán háború, ami elől rengetegen a nagy büdös semmivel menekülnek, nincs szükség annyira, amennyit leadnak. Mert a szegényeknél is ugyanúgy pikkpakk kinövik azt a babaruhát, ott sincs szükség 40 db 56-os bodyra és kisnadrágra, bármilyen divatos, szép és drága. Aztán ezek a szervezetek is úgy próbálnak túladni rajtuk, hogy bárki befizethet egy jelképes összeget, aztán vihet, amennyit akar, mert azzal a jelképes összeggel is többet érnek. Vagy akkor inkább rohadjanak mindenféle raktárakban tonnaszámra a ruhák még több totál felesleges szemetet termelve, minthogy egy olyan gyerek elhordja, akinek a szülei nem csórók?

Szóval aki sajnálja az egyszer használt ruhát bárkinek odaadni, az vagy adja el, vagy fektesse bele ő az energiát, és keressen egy támogatandó családot, akinek rendszeresen odaadja őket, vagy, talán, de csak talán, vegyen egy kicsit kevesebb új (drága) ruhát, hogy ne csak egyszer hordja a gyerek, mielőtt kinövi.

2024. márc. 1. 06:37
 16/20 anonim ***** válasza:
50%
Ha valaki itt azt kérdezi, hogy hol találhat rászoruló családot mindenki azt írja, hogy a védőnőhöz kell fordulni. Most pedig azt mondjátok mindenki intézze el maga, mert a védőnőnek nem az a dolga hogy rászoruló családokat keressen.
2024. márc. 1. 17:30
 17/20 anonim ***** válasza:
86%
16: A védőnőnek van rálátása, hogy ki rászoruló, de nem kötelessége még ezzel is foglalkozni. A mienkhez (tartósan helyettesít, 9 körzetre maradtak 4-en) 300 család tartozik, sok esetben nem csak egy gyerekkel. Még bírja, de nem várható el tőle, hogy szeretetszolgálatként is működjön. Ettől még valószínűleg tud ezt-azt, egy kérdést megér, ha valaki nem tud mit kezdeni a használt gyerekholmival.
2024. márc. 1. 22:25
 18/20 anonim ***** válasza:
62%
Ha nem akar a védőnő ezzel foglalkozni, akkor mondja meg és ne vegye át a ruhákat. Ezért nem bíznak az emberek a tisztességes alapítványokban, vagy védőnőkben sem.
2024. márc. 2. 06:27
 19/20 anonim ***** válasza:
86%
18: De itt pont, hogy foglalkozik vele a védőnő. Valószínűleg a rászorulóknak jutott elég a körzetében. A maradékkal mit csináljon? Béreljen raktárt és őrizgesse, nehogy véletlenül olyan baba hordja, akinek a szülei újat is tudnának venni? Mindenkinek jobb, ha forognak a használt ruhák, mert állati környezetszennyező, ami most van. Nem akartam elhinni, de más-más területén az országnak 3 ismerősöm is szívott azzal, hogy nem kellett semelyik szervezetnek sem adományba a jó állapotú gyerekruhája. Ahogy 15-ös is írta: egyszerűen több az országban a használt babaruha, mint az a rászoruló, akinek használt ruha kellene. Sokan inkább megveszik az olcsó, de rossz minőségűt újonnan, mert szerintük ciki a használt.
2024. márc. 2. 16:16
 20/20 anonim ***** válasza:
32%
18, ne béreljen raktárt, hanem ne vegye át, amit nem tud/akar rászorulóknak adni. Mondjuk már leírtam ezt egyszer.
2024. márc. 2. 16:39
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!