Kamaszok, szerintetek ezektől az emberektől nem várom el jogosan, hogy köszönjenek nekem? 17/F
Három emberről van szó:
1. Egy fiú osztálytárs, akivel 3 éve egy osztályba járok, bár nem nagyon beszélgettem még vele, magamra se haragítottam, nem vagyok vele rosszban, csak próbáltam egykor vele haverkodni régebben.
2. Egy olyan, nagyobb évfolyamba járó tanuló, akivel még nem beszélgettem, de pontosan tudja ki vagyok, és hogy vele egy iskolába járok (többször elmentem mellette a folyosón már). Ő a szomszéd faluban lakik, szinte minden nap egy buszon utazok vele.
3. Egy alattam lévő évfolyamba járó tanuló, aki velem egy településen él, többször próbáltam vele élőben beszélgetni, nem túl nagy sikerrel, de már általános iskolában is ismert.
Eközül a 3 ember közül egyik se képes nekem köszönni, simán elmennek mellettem köszönés nélkül, de miért? Nem várom el tőlük jogosan, és ti se köszönnétek a helyükben nekem?
Ha valakinek köszönsz, illik visszaköszönnie,
DE
te köszönsz egyáltalán nekik, vagy csak várod?
Az előre köszönést nem várhatod el. Maximum a 3. személytől, mint idősebb.
Ezzel a logikával a kettesnek pedig neked kellene minden esetben előre köszönni.
Ha rájuk köszönsz akkor elvárható,egyébként nem.
Főleg azoktól ne várd el akikkel még egy szót sem beszéltél.
Ha ennyire dumálni akarsz akkor emeld fel a hátsód, menj oda és mutatkozz be.
Köszönj te nekik.
Az elsőnek egyébként tényleg illene, ha már osztálytársak vagytok.
A másodiktól viszont milyen alapon? Sok embert látok a buszon, vagy sétálok el mellettük a folyosón, de ha nem ismerem, és sosem voltunk egy társaságban, miért köszönnék?
Ez félig-meddig, talán illene köszönnie, de tőle sem várhatod.
Egyébként miért számít ez annyira?Ha olyan megy el melletted szó nélkül, akihez valamikor sok közöd volt, még értem, de a 'tudom ki, tudja ki vagyok' jellegű emberek miért fontosak?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!