Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Miért erőltetik a gyerekeknek...

Miért erőltetik a gyerekeknek még ennyi év után is, hogy csókolommal köszönjenek a felnőtteknek? Miért nem napszaknak megfelelő köszönést tanítják a szülők?

Figyelt kérdés
A hideg futkos a hátamon, ha valaki csókolommal köszön. Miért nem lehet megtanítani gyerekkortól, hogy ismeretleneknek napszaknak megfelelően kell köszönni, tehát jó reggelt/napot/estét kívánok?
2022. jan. 25. 16:04
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
46%
40 éves vagyok, már általánosan ránk szóltak, hogy nem köszönünk csókolommal.
2022. jan. 25. 16:07
 2/18 anonim ***** válasza:
96%
Az a baj, hogy bárhogy köszönsz, már sehogy se jó. Falusi vagyok, itt ha jó napottal köszönök, megkapom, hogy beképzelt picsa vagyok. Szóval azt csinálom, hogy időseknek csókolom, középkorúaknak jó napot, de így se jön be mindig.
2022. jan. 25. 16:15
 3/18 anonim ***** válasza:
76%

Már totál nem divat. 13 éves a nagylányom, nála még a Csókolom Marika néni köszönést várta el az óvónéni, de mire 9 évvel később a legkisebb is végzett, Szia Marika néni! lett a megszokott.

A suliban kezdetektől fogva a Jó napot-Viszontlátásra páros a favorit.

Nem is tudnak már a gyerekeim tetszikelve beszélni. Én voltam az egyetlen a környezetükben, aki utolsó mohikánként így beszéltem a mostohanagymamámhoz, de már ő is meghalt pár éve.

2022. jan. 25. 16:16
 4/18 anonim ***** válasza:
25%
A magázást egy az egybe el kellene felejteni
2022. jan. 25. 16:22
 5/18 anonim ***** válasza:
64%
Sosem erőltettem a csókolomot, szerintem nem is ismeri ezt a fajta köszönést, én sem használom soha. Én úgy tanultam, és úgy is tanítom, hogy jónapot kívánok. A sima "jónapot" felénk bunkóság.
2022. jan. 25. 16:22
 6/18 anonim ***** válasza:
78%
Ma már nincs igazán elterjedve a csókolommal köszönés, egyre ritkább már csak néha hallok ilyet
2022. jan. 25. 16:23
 7/18 anonim ***** válasza:
27%
Jó napot! -al köszön a gyerekem. A csòkolom hülyèn hangzik, a jò napok kìvànok túl hivatalos. Akinek nem tetszik, annak ne legyen jó napja...
2022. jan. 25. 16:27
 8/18 anonim ***** válasza:
62%
Micsoda problémák...
2022. jan. 25. 16:28
 9/18 anonim ***** válasza:
57%
Ahol mi élünk, teljesen normális, elfogadott, megszokott dolog. Nem lehet ezt úgy kezelni, hogy: "jaj, régimódi, hagyjuk már" stb. Szerinted az, mások szerint nem az. Szerintem illik tiszteletben tartani ami az adott közösség számára elfogadott, normális, megszokott. Én is csak otthon, a kisfalumban használom, sehol máshol nem csókolomozom. Az, hogy neked miért futkos a határon a hideg, az legyen a te dolgod. Nem fogja mindenki feladni csak amiatt, mert nekem pont nem tetszik. Ahogy csak amiatt, mert én pl. utálom a tejet, nem fogják megszüntetni a tejforgalmazást. Nem szereted, nem használod, nem veszed. Nem kell ezt túlbonyolítani.
2022. jan. 25. 16:29
 10/18 anonim ***** válasza:
92%
Csókolomot az időseknek, minimum 70 felettieknek mondunk és mondtunk mindig, ha ismerős az illető. Vadidegennek mindig napszak szerinti köszönés volt. Már oviban is ez volt az elvaras. 18 éves a gyerekem.
2022. jan. 25. 16:36
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!