Miért erőltetik a gyerekeknek még ennyi év után is, hogy csókolommal köszönjenek a felnőtteknek? Miért nem napszaknak megfelelő köszönést tanítják a szülők?
13
Pontosan erre gondoltam én is, én Angliában ezt (is) imádom.
4 voltam
Ha köszön is, max kisfiú köszönhet így. Mert ez a "csókolom a kezét" rövidítése.
Kislányhoz nem illik, egy kislány nem csókol kezet senkinek.
"Pontosan erre gondoltam én is, én Angliában ezt (is) imádom."
Ha akkora Anglia rajongó vagy,a kár azt is tudhatnád, hogy ott nem tegeződnek, hanem magázódnak, mert a you a magázó alak volt. De ez kicsit off.
Sajnos az én gyerekeim iskolájában még mindig erőltetik, és én is uálom. Főleg, amikor hallom, hogy férfi tanároknak köszönnek így. Nevetséges a kiskamasz fiam szájából azt hallani, hogy "Csókolom, Zoli bácsi." Kértem már, hogy ne tegye, de azt mondta, náluk ez az előírás.
A magázódással nekem nem lenne bajom, sőt, az orrba-szájba tegeződés jobban zavar (tudom, ezzel kisebbségben vagyok, de vállalom), viszont normálisan kéne csinálni. A tetszikelés például valami katasztrófa, főleg, amikor engem tetszikel a gyerekem tanítónője, aki az anyám lehetne. ("Tessék elhinni, anyuka...") Ne már, de tényleg.
Viszont az öregek valamiért tényleg imádják ezt a formát. Anyósom, folyamatosan cseszteti a gyerekeimet, ha például boltba belépve a napszaknak megfelelően köszönnek, mert szerinte egy gyereknek csókolomot "kell" mondani és kész.
Gyerekkoromban az iskolán kívül mindig csókolommal köszöntünk a felnőtteknek, természetesen a lányok is,nem csak a fiúk. Nekünk így tanították a szüleink. Hülyeség, hogy ezt csak fiúk mondhatták bármikor is, szüleim korosztalya még családon belül is használta, anyukam is így köszönt a nagynénjének például.
A nagyfiam viszont már soha nem köszönt így, amióta nem sziat köszön, azóta jó napot kívánok van nála, olyan 6-7 éves korától.
De már a kisebbikem is, aki most lesz 6, egyre többször köszön így. Nem tanítottam egyiküket sem erre, egyszerűen hallották, hogy így köszönök, és atvettek. Szülői példa, ugye. Szerintem ez teljesen rendben van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!