Miért kérdezik meg mindig, hogy tervezett-e a terhességem?
Figyelt kérdés
Az orvosom, akihez magánba járok, aki felírta a clostlbegitet és uh kontrollra is jártam, járok volt az első, aki terhesség megállapításakor megkérdezte, hogy terveztük-e. Majd a kórházi gondozáson az épp ott vizsgáló orvos is, a védőnő is, a helyettese is, a genetikait csináló orvos is. 32 éves vagyok és a második babámat várom. Elsővel soha senki nem kérdezte. Miért ilyen fontos?2023. dec. 14. 12:04
11/28 anonim válasza:
Tőlem minden terhességnél megkérdezték (4 terhesség, abból 3 gyerek, 1 vetélés). Statisztika, na meg nem mindenki emlékszik ám a páciense nevére, arácra, kinek mit írt fel, napi 5-10-15 ember fordul meg nála, plusz az ügyeletek alatt stb. Mondjuk egy abortuszosnak, aki nem tartja meg annak kicsit morbid lenne gratulálni, ha megvan a szívhang 🤷🏼♀️. Nálunk a védőnő a harmadiknál nem is igazán kérdezte, sororlta amiket ír a kiskönyvbe és mondta, hogy tervezett baba. A nem tervezett terhességeknél nem készül fel az anya, ami a baba szempontjából is lényeges. Na meg más egy nem tervezett gyerek pszichésen, mint a vágyott gyerek.
12/28 anonim válasza:
Én csak azt utálom mikor az utcán kérdezik meg hogy "Na és terveztétek vagy véletlen becsúszott?" Pffff... 1 másodperc alatt felmegy a vérnyomásom tőle.😀
Ha orvos kérdezné nem zavarna, de eddig nem kérdezte.
13/28 anonim válasza:
5#
Jó nagy marhaságot böfögtél ide.
4 éve tőlem is meg kérdezte az orvosom, holott család barát.
14/28 anonim válasza:
Mert ha nem tervezett akkor annak megfelelően fogja felsorolni a további lehetőségeket.
Illetve orvosilag is jó tudni, tervezet terhességnél szokás vitaminokat szedni, stb.
15/28 A kérdező kommentje:
De már 33 hetes terhes vagyok, kicsit késő már azon agyalni megtartom-e vagy sem. Nem az zavar, hogy megkérdezték, csak nem értem minek és főleg hogy ennyien, ilyen sokszor... A nagy 3 éves, szóval a korkülönbség sem annyira kicsi, hogy csak becsúszott volna az elején, az meg vicces volt, mikor genetikain mondom, hogy a 3.clostilbegyt kúrában fogant, meg hogy progeszteront is szedek, majd megkérdezi tervezett volt-e. Nem doki, poénból szedtem 🫣
2023. dec. 14. 15:14
16/28 anonim válasza:
Hogy meg akarod-e tartani vagy nem. Formalitás.
18/28 anonim válasza:
Értő olvasás 17es.
Nem 32 hetesen tették fel neki ezt a kérdést hanem a terhesség megállapításakor ergó a terhesgondozása elején.
20/28 A kérdező kommentje:
De igen, pl ma is megkérdezték. Meg a második genetikain is. Védőnőnél is, a helyettes, az is most volt 1 hete. Nem csak a terhesség megállapításakor, hanem azóta kb mindig.
2023. dec. 14. 15:41
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!