Miért kérdezik meg mindig, hogy tervezett-e a terhességem?
Tolem is megkerdezte az elso alkalommal, de meg a vedono is. A vedononek valami statisztika miatt kell,az orvosnak passz.
En nem vettem magamra.
Mindenhol megkérdezik, bár tőlem a nőgyógyász konkrétan nem, mert mikor mentem hozzá első vizsgálatokra akkor azért látszott, hogy örülök, és hogy tervezett volt, mikor kérdezte hogy miért mentem.
A védőnő megkérdezte mindkét alkalommal, szerintem statisztika is, valamint a későbbiekben gondolom ha valakinél nem tervezett akkor azért jobban figyel talán a mentális egészségre is, pl depresszió szülés után akkor is lehet ha valaki 100%-osan tervezte és készült rá, de lehet, hogy aki nem az mélyebbre kerülhet vagy a babát hibáztathatja tudat alatt a megváltozott életéért stb.
Normális terhesgondozás esetén lehet ennek azért jelentősége, és nem azért, hogy téged degradáljanak, akár tervezett, akár nem. Az orvosnak azért lehet fontos kérdés, mert aki tervezi a babát, az nagyobb eséllyel kezdett folsavat szedni a várandósság előtt, aminek lehet jelentősége a gyerek szempontjából. Vagy nagyobb eséllyel hagyja abba előtte a dohányzást, mint az, aki mondjuk a 8-9. hétig nem is tudja, hogy terhes. Esetleg felkészültebb is, mi vár rá (nyilván ez első gyerekeseknél fontosabb).
A védőnőnek meg azért lehet fontos, hogy mennyire vagy(tok) felkészülve a gyerekre, normális helyeken ilyenkor a mentális egészségetekre is megpróbálnak odafigyelni, nemcsak a fizikaira. Plusz ugye ha tervezett a gyerek, akkor általában anyagilag is készenállnak a gyerekre, míg ha becsúszik, akkor nem, és a védőnő ebben is tud segíteni.
Szóval nem azért kérdezik meg, hogy pálcát törjenek bárki feje felett (vagyis remélhetőleg egyik sem ezért teszi).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!