Mit tegyek, ha nem tudok örülni a terhességemnek, holott tervezett volt?
Kedves kérdező, megertem, hogy kétségbe vagy esve. Nekem egy 9honaposom van, aki nem nehezebben kezelhető az átlagnál, egészséges, mégis úgy érzem, nem könnyű az anyaság, pedig én is nagyon vágytam rá és egész életemben úgy éreztem, az anyaság az életem csúcspontja lesz. Mi is tervezünk 2. babát, korunk al fogva nincs mire várni, én is félek, nehogy ikrek legyenek. 2 babával is nehéz lesz.
Viszont! Sokan, nagyon sokan felneveltek is gyereket. Az első időszakban (és most is, hogy rosszul érzed magad) kérj segítséget. Szüleid, testvérek, anyosek, férjed, barátnők, fizetett segítség.... Akár a főzés én, takarítás an, gyerekvigyazasban....
A másfél evesed mire megszuletnek a picik, már 2 éves lesz, sokmindent megért majd már.
Példának pl Király Lindának is egy évvel fiatalabb ikeroccsei vannak, az anyukája mégsem őrült bele.
Vagy múltkor egy anyukarol olvastam, akinek ikrei születtek, majd pontosan egy évre rá újra ikrei lettek. Szóval a gyermektelen állapotból egy év leforgasa alatt lett 4 gyerekük.
Nekunk ketto van, felmerult a harmadik, de mikor arra gondolok, hogy ikrek is lehetnenek, mar orulok is, hogy nem vallalunk tobbet, tervezetten legalabbis nem. Mikor a masodikat terveztuk, mondtam a ferjemnek, hogy csak akkor megyek bele, hogyha egyetert azzal, hogyha ikrek, akkor felveszunk bentlakasos segitseget az 1-2 evre.
Volt itt nemreg egy komment, ahol az ikrekkel konnyebb volt az anyanak, mint a nagyobbik gyerekkel, en ebbe a tudatba kapaszkodnek, hogy ez sem lehetetlen.
Én megértelek.1 gyerkőc is letud terhelni nem, hogy három.
Komoly szinten megvisel egy nőt mentálisan is testileg is meg egészségügyileg is meg hát persze külsőleg is nah és akkor még csak ezután jön ,hogy igazából mit is bír ki a házasságotok.
Nehéz döntés de 3 gyereket felnevelni hát az is nehéz!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!