Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Mit tegyek, ha nem tudok...

Mit tegyek, ha nem tudok örülni a terhességemnek, holott tervezett volt?

Figyelt kérdés
Van egy gyerekem 1,5 éves, még szopizik, lassan szerettünk volna neki tesót így elkezdtünk először csak megszakításosan "védekezni", ami annyira bejött, hogy azonnal iker terhesség lett belőle...nemtudom hogy ennek hallatán e, de cseppet sem tudok örülni nekik, semmi ragaszkodást nem érzek és egyszerűen el sem tudom képzelni, hogy mi lesz 3 ilyen kicsi gyerekkel, hogy fogom bírni stb. Valamint ez a depresszió miatt lelkileg és testileg is leépít, érzem, hogy nem vagyok jól, nem csak a terhességi rosszullétek miatt, hanem amúgy sem... az egész családom szeretné ha magtartanám őket, a férjem kb el is hagyna de minimum teljesen megromlana a házasságunk ha elvetetném főleg azért mert az első gyerkőc hosszú évekig tartó küzdelem árán sikerült, ezert nem is értem mi történt most velem, hiszen én tudom jól milyen küzdeni érte... egy-egy nap jobb és aztán újra a szakadék szélén vagyok... jeleztem a családomnak hogy nem vagyok boldog de csak azt kaptam, hogy ki kell bírni stb más is végigcsinálta... 10 hetes vagyok, és fogalmam sincs mit tegyek :(

2023. ápr. 14. 14:22
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
94%

Ez csak a hormonok játéka...

A család pedig segìtsen minél többet. Ne legyél egyedül és szükség esetén menj el pszichológushoz.

2023. ápr. 14. 15:28
 12/14 A kérdező kommentje:

Köszönöm mindenkinek! Aranyosak vagytok!

Elgondolkoztam én is már a pszichológuson, mivel ez a probléma immár 6 hete tart, csak magamban őrlődöm...

elvetetni valószínűleg nem lennék képes (nyilván ha betegek, akkor muszáj) azzal a tudattal sem tudnék élni...

2 gyermeket terveztem, úgy éreztem kettőnek mindent (főleg figyelmet) meg tudok adni, de soha álmomban sem gondoltam, hogy valaha ikreim is lehetnek, és így már teljesen bepánikoltam...

Ahogyan az egyik anyuka is írta, én is úgy éreztem, hogy ezért élek, hogy anyuka legyek és feleség, és az első gyermekünkkel teljesen rózsaszín felhőkben voltam, minden tökéletes és meghitt volt, és így vártam is a következőt, sosem gondoltam, hogy nem fogok egyszer örülni, annyira haragszom magamra...

Olyan sokat sírtam és szenvedtem a babánkért, volt több vetélésem is stb

Egyáltalán az is hihetetlen, hogy kettő sikerült azonnal, úgy hogy bele sem csaptunk a lecsóba teljesen tulajdonkeppen... biztosan ennek oka van, gondolom hogy igenis így kell lennie, mégis érthetetlen, hogy ilyen érzelmi helyzetbe kerültem :(

2023. ápr. 14. 15:38
 13/14 anonim ***** válasza:
100%
Idő kell, hogy feldolgozd, hogy háromgyerekes anya leszel, ez eddig nem szerepelt a jövőképedben, viszont amit terveztél, a kétgyerekes anyaságot, azt el kell gyaszolnod, mert az viszont nem leszel. Teljesen normális, amit érzel, jó lenne, ha a környezeted és te magad is türelmes lennél magaddal.
2023. ápr. 14. 16:17
 14/14 anonim ***** válasza:
100%
Ha megengedhetitek magatoknak, én a helyedben biztos keresnék valami állandó segítséget, aki napközben veletek van. 3 kicsi gyerek és abból kettő baba, az egyedül nem fog menni vagy bekattansz.
2023. ápr. 14. 19:26
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!