Gyakoribb vizsgálatokkal vajon megelőzhető lett volna tragédia?
A 30.heti nagy UH után az anya nem járt nőgyógyásznál, szülni tervezett csak bemenni. Néhány nappal a kiírt dátum előtt nem érezte a babát mozogni, a kórházba bemenve közölték, hogy nincs szivhang.
A végső diagnózis: lepényelhalás.
Több mint valószinű igen, megelőzhető lett volna, hisz amint látják hogy valami ntm oké, felveszik osztályra és ha kell azonnal kiveszik a babát
Nálunk is ez történt, annyi különbséggel, hogy engem már osztályra sem vettek fel, azonnal műtő
Kb 1napunk lett volna hátra, és egyikünk sem éli túl... így a 33. héten megszületett a lányom
Szerintem ez akkor előzhető meg ha minden nap megy az ember ami ugye nem megoldható.
Nekem pl nem kellett mennem, csak CTG-re hetente egyszer, ultrahang a 37. héttől nekem nem volt. 41. héten csak a terminus túllépés miatt néztek rá.
Nekem a 35.héttől pl csináltak minden héten a CTG után àramlásvizsgálatot is.
100 százalékosan biztosan nem lehet kijelenteni, hogy nem lett volna meg a baj ebben az esetben sem, de legalább egy kicsi esély lett volna. Kicsivel több, mint a semmi.
Közeli rokonom volt a kisfiú, nagyon fáj nekem ami történt :(
5, novemberben szültem a maternityn.
Orvosa válogatja, de az enyém a 35.héttől ragaszkodott a heti CTG után az uh-hoz, amin nézett áramlást. Problémamentes terhesség volt. És annyira a fülemben van most is, ahogy mondja: jól van, szép a lepény még mindig.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!