Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Hogyan lehet egy ilyet túlélni?

Hogyan lehet egy ilyet túlélni?

Figyelt kérdés

Hogyan élheti túl egy szülő azt, hogyha el kell temetnie a gyermekét? Hogy van lelki ereje kijárkálni hozzá a temetőbe? A sírját látni... a temetésén ott lenni... Nekem még csak 2 hónapos a kisfia, de én nem élném ezt túl. El sem tudom képzelni, hogy mit érezhet az, aki az 5-6-7 éves gyerekét temeti el, főleg betegség vagy baleset miatt.

28/n

2022. ápr. 11. 20:43
 1/10 anonim ***** válasza:
96%
Ha van másik gyerek, vagy szerető, támogató férj, akkor miattuk. Enélkül szerintem én feladnám.
2022. ápr. 11. 20:46
 2/10 anonim ***** válasza:
76%
Kérdező, nincs választásunk. Majd megérted
2022. ápr. 11. 20:49
 3/10 anonim ***** válasza:
86%
Úgy ahogy írod,TÚLélni. Onnantól az életed csak arra megy. Szerencsére nem volt benne részem,egy 7 hetes vetélés is rosszul esett de van ismerősöm,aki a 12 éves fiát temette. Ennek 20 éve,a másik fia és annak gyerekei miatt él,de amúgy bekattant, még lopott is. Egy szerencsétlen baleset. Nekem a legjobb barátom/első szerelmem volt a srác,én is nehezen hevertem ki,hát még a szülei/ testvére..
2022. ápr. 11. 20:50
 4/10 anonim ***** válasza:
94%
Megtanulnak együtt élni a fájdalommal. Nekem meghalt az egyik nővérem alig 5 hónaposan egyik napról a másikra. Anyukám azt mondta, az tartotta benne a lelket, hogy volt még egy gyermeke ( az idősebbik nővérem), aki miatt muszáj volt erősnek lenni. Arra emlékszem, hogy egyszer, mikor 10 éves voltam, egy baráti párral tárgyalták az esetet. Anyu szeme még mindig könnyes lett, pedig 15 évvel korábban történt. Szóval nehezen dolgozták fel az biztos...
2022. ápr. 11. 20:56
 5/10 anonim ***** válasza:
94%

Miért kell ilyen dolgokon agyalni?

mi lenne ha épp megélnéd a jelent?

Amúgy meg: nincs választásod, pláne ha van másik gyermek..

Nekem a 3 éves unokaöcsém és 1 hónappal a 8.születésnapja előtt az unokahúgom halt meg.

Mindenkinek belehalt egy része.

De míg unokaöcsém családja talpra állt és lett 2 másik gyermekük, addig unokahúgom családja tönkre ment teljesen, hiába lett a meglévő gyermek mellé még egy.

Ne agyalj feleslegesen ilyen dolgokon mert azon kapod magad majd, hogy pánikbeteg vagy aki agyon félti irreálisan a gyerekét.

2022. ápr. 11. 20:56
 6/10 anonim ***** válasza:
68%
Mindent túl lehet élni
2022. ápr. 11. 20:59
 7/10 anonim ***** válasza:
58%

Hú,mi rosszat írtam,amit más nem? :/

3as voltam

2022. ápr. 11. 21:01
 8/10 anonim ***** válasza:
74%

Elképesztő, hogy vannak, akik ilyen történeteket képesek lepontozni.:( Nekik üzenem, hogy hiába nyomkodjátok a piros x-et, attól még ilyen előfordul sajnos, és nincs ellene védve senki. Ti sem. Akkor sem, ha dacosan nem hiszitek el, és mint egy óvodás, lepontozzátok azt, aki látott már ilyet.

De végülis ez is egyfajta önvédelmi mechanizmus, szóval valahol érthető. Csak épp iszonyú bunkó dolog.

2022. ápr. 11. 22:18
 9/10 anonim ***** válasza:
93%

En 5 hetesen vesztettem el a fiam. 40 hétre született közel 4 kiloval.

Most lesz 3 eve. Nincs nap hogy ne gondolnék ra.

Hogy éltem túl? Anyut es a tesómat jobban megviselte, azaz rosszul fogalmazok..

Ok nagyon rosszul dolgoztak fel, en támogattam őket mikor nekik kellett volna engem támogatni. Fél évig csak vegetaltam, nem csináltam semmit. Utánnam mentem el kirandilni, de azt is fájó szívvel hogy most együtt mehetnénk. A kocsiba ha beultem hátul babasirast hallottam, emiatt volt is 1 balesetem majdnem mert automatikusan hátra néztem.

Aztán egy jo felevig (utólag szegyellem de ez kellett akkor) ittam mindennap. Az orvos frontint es xanaxot akart adni, mondtam hogy dugja fel magának, azóta mar nem iszom csak néha de akkor az kellett... Nagyon fájt a babaszobat "eltenni". Üvöltöttem a fajdalomtol amit éreztem, ugy rúgta rám a szomszéd az ajtót hogy mi történt... Nagyon nehéz mindennap, a fájdalom nem enyhül pedig lassan 3 eve. Meg tanultam vele együtt élni, azóta sincs másik Gyerekünk...

A férjem? A férjem a munkába menekült, 7/7 dolgozott, napi 15-16 órákat.. O így dolgozta fel a gyászt.

A férjem nem enged ki a temetőbe egyedül mert annyira megvisel ha ott vagyok, hogy élő zombi leszek konkrétan. Sokszor elképzelem milyen lenne, hol lennénk, mit csinálnánk éppen..

Senkinek nem kívánom ezt a fájdalmat amit ateltem/ atelek 😪🖤

2022. ápr. 11. 22:33
 10/10 anonim ***** válasza:
83%

A leges legnagyobb félelmem... a lányom úgy lett, hogy elméletben nem lehettem volna terhes. Én még ekkora szeretet nem éreztem, mimt amit én adok és ő ad vissza... nem akarok rá gondolni sem, hogy mi lenne ha... belepusztulok a gondolatba is

Viszont én a testvéremet vesztettem el. Én 6, ő 12 éves volt. Baleset... végignéztem... majd utana azt is, ahogy a szüleim leépülmek

Ők összekapták magukat az évek alatt

Nekem nem menne

2022. ápr. 11. 23:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!