Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Mit tegyek hogy ne kattanjak...

Mit tegyek hogy ne kattanjak be? Hogy lehet túlélni a dackorszakot?

Figyelt kérdés

3,5 éves de mostmar minden napunk katasztrófa. Semmit se akar, mindenért hisztizik. Nincs egy szabad percem sem, csak jön utánam hogy anya, anya játszunk. Ha leülök vele játszani, nem akar, mert Ő tv-t akar(na) nézni.

Hiába nevelem következetesen egyszerűen már nem bírok vele.

Hiába akarok nyugodt maradni, nyugodtan kezelni a helyzetet már nem bírom. Úgy érzem megbuktam anyaként teljesen. Szeptemberben indul oviba de addig én megkattanok.

2022. márc. 16. 23:09
 1/7 anonim ***** válasza:
67%

Amikor jon a hiszti, akkor meg kell mondani, hogy csak akkor hallgatod meg ha szepen es nyugodtan szol hozzád.

Addig ignorald amig nem igy kezd beszelni hozzád. 3,5 evesen ezt mar erteniuk kell. Ne adj pozitiv figyelmet a hisztire. Ha normalis hangnemben szol utana, akkor dicserd meg.

Ha a hiszti olyan dolog miatt megy amit nem kaphat meg, akkor adj ket masik lehetoseget.

2022. márc. 16. 23:19
 2/7 anonim ***** válasza:
100%

Figyeld meg mikor borul ki. Èhes, fàradt, frusztràlt? Volt valami vàltozas a csaladban, vagy hirtelen sokat fejlődött valamiben?

Van akinek ilyen kèsőn van a dackorszaka.

Segìthet, ha sokat mozogtok a szabadban, ha ok nèlkül nem tiltasz dolgokat.

Neked is kell a pihenő, időnkènt bìzd màsra, ha teheted (de csak olyanra, aki nem hagy mindent rà, de nem is csapkodja meg ha kiborul) Időnkènt 3-4 òrànyi szabadidő csodàkra kèpes.

2022. márc. 16. 23:46
 3/7 anonim ***** válasza:
100%

Utolsó jókat irt ❤

Ajánlom meg a beszélj úgy könyvet. A dackorszak normális,de vannak gyerekek, akik az átlagtól keményebben nyomják.

2022. márc. 17. 00:29
 4/7 anonim válasza:
21%

Ha hisztizik, és elkezdesz vele foglalkozni, akkor nem csodálkozz hogy máskor is hisztizni fog. Amúgy meg magyarázz el neki minél több dolgot, mit miért, most miért nem, és most miért lesz ez meg az. Ő is könnyebben elfogadja majd, ha most nem érsz rá meg ilyesmi.

Ha egy óra után is bömböl, akkor mehet a hideg víz. A magyarázatnak és a szép szónak működnie kell, szerintem ott a határ.

2022. márc. 17. 02:02
 5/7 anonim ***** válasza:
100%
A fent írt jótanácsokon kívül humor kell hozzá. A középsőm elég durván tolta. Nyilván hullott tőle a hajam. De voltak olyan pillanatok, amikor már csak álltam a hátonpörgő lány felett, és hangosan röhögtem rajta. sokat segített az idegeimen, frankón.
2022. márc. 17. 07:16
 6/7 anonim ***** válasza:
100%

Ahh, mintha én irtam volna.

3 hét múlva lesz a fiam 3 éves, ugyan ezt csinálja.

Nekem extra, hogy van mellette egy fél évesem, aki viszont éjjel nem alszik. Igy nappal küzdök a naggyal, ejjel a kicsivel.

Én azt figyeltem meg, főként akkor van hiszti, mikor álmos. Reggel 7kor kel, este 9ig fenn van. 6óra fele jön el a mélypont, akkor semmj sem jó. Aludni pedig nem tudom letenni napközben.

De napközben is kb pisilni sem jutok el egyedül, mert jön, és magyaráz, hogy mit játsszunk, mire megyek vele meg már nincs kedve.

Én a túlélésre megyek, hogy egyszer majd csak jobb lesz 🥴

2022. márc. 17. 09:20
 7/7 anonim ***** válasza:
57%
Nekem is ezt csinalta. Megtanultam nemet mondani, hiaba hisztizett. Aztan rajott, hogy ha en nem erek ra, lehet inkabb rajzolni, bunkert epiteni, epitokockazni.
2022. márc. 22. 12:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!