Hány hányós-hasmenős "bulit" kell túlélni?
Szia! Mi eddig egy 90%-ban romák lakta faluban éltünk, ahol a gyerekek zöme havonta egyszer vagy ritkábban fürdik. Én hiába fürdettem minden nap őket, havonta egyszer tuti hányás, hasmenés volt a program, ráadásul 4 gyerekkel. De ott a tetű havi szinten felütötte a fejét, bár nekem a megelőző sampon mellett egyszer mégis elkapták. Plussz volt a lányomnak rühes osztálytársa. Menekültünk a faluból.
Szóval akár havonta el lehet kapni.
Hát ez nagyon rosszul hangzik :/ Itt azért jobb higiénés körülmények között élő gyerekek vannak.
Sikerült elköltözni? Most jobb a helyzet?
Köszi. Én is kihagynám :)
Várom még a válaszokat, aztán számolhatunk átlagot :)
Jaj nekem is ez a mumus!! Ez ellen tenni nem lehet:(
Nálunk az elmúlt 2 év karácsony-szilvesztere erről szólt.
Amióta a lányom megszületett (4 éve) azóta csak én kb 7-8x kaptam el, a második terhességem alatt emiatt kórház is lett a vége. Lányom 4x kapta el, fiam 1x.
A dokink azt mundta, hogy mindig arra a vírusra védett amit épp elkaptt, és nagyon gyorsan mutálódik. Egyébként szerintem ovis szezononként 1-2 alkalommal fordul átlag elő.
Évente kétszer kapják el a gyerekeim...szörnyű napok,hol egyszerre, hol egymás után betegek...
5, 11 és 14 évesek.
Nem tudsz semmire előre számolni.
Van barátnőm, akinél a gyerekek talán ha egyszer kapták el, míg nálunk tavasszal és ősszel menetrendszerűen ment végig a családon. Annyira ismertem már, hogy amikor az egyik gyerekem éjjel felébredt és vizet kért inni, már készítettem a lavórt meg a törölközőket mert tudtam, hogy fél óra múlva jön a taccs és sorban a többi...
Miközben az oviban tarolt a hányás-hasmenés, közben voltak ovistársak akik nem kapták el, de ugyanez igaz volt a tetvekre (azt meg mi nem kaptuk el soha), meg minden más nyavalyára.
Úgyhogy szerintem átlagot se tudsz számolni. :-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!