Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Hány hányós-hasmenős "bulit"...

Hány hányós-hasmenős "bulit" kell túlélni?

Figyelt kérdés
Ez a mumus nekem, egy rosszul evő-ivó gyerekkel, a kiszáradás miatt. Tudom egyéni, szezon függő... de körül-belül mire kell számítani egy ovis gyereknél?
2014. aug. 19. 20:22
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%

Szia! Mi eddig egy 90%-ban romák lakta faluban éltünk, ahol a gyerekek zöme havonta egyszer vagy ritkábban fürdik. Én hiába fürdettem minden nap őket, havonta egyszer tuti hányás, hasmenés volt a program, ráadásul 4 gyerekkel. De ott a tetű havi szinten felütötte a fejét, bár nekem a megelőző sampon mellett egyszer mégis elkapták. Plussz volt a lányomnak rühes osztálytársa. Menekültünk a faluból.

Szóval akár havonta el lehet kapni.

2014. aug. 19. 20:31
 2/11 A kérdező kommentje:

Hát ez nagyon rosszul hangzik :/ Itt azért jobb higiénés körülmények között élő gyerekek vannak.

Sikerült elköltözni? Most jobb a helyzet?

2014. aug. 19. 20:34
 3/11 anonim ***** válasza:
100%
Szia!Nekem most volt 5 éves a kisfiam és még soha nem kapta el a "hányós-hasmenős" vírust,pedig a bölcsiben és az oviban is nagy "divat". Szóval ez teljesen egyéni.Szerencsére az én fiam amúgy sem beteges,évente 1x van egy kis felső légúti fertőzése (köhögés,nátha) és ennyi.
2014. aug. 19. 20:48
 4/11 anonim ***** válasza:
100%
A lányom elmúlt 6. Sose volt ilyen betegsége.
2014. aug. 19. 20:49
 5/11 A kérdező kommentje:

Köszi. Én is kihagynám :)

Várom még a válaszokat, aztán számolhatunk átlagot :)

2014. aug. 19. 20:53
 6/11 anonim ***** válasza:
100%
Közel 5 éves a fiam, eddig 1 évet járt oviba, még nem kapott el semmi ilyet, pedig több kör átment a csoporton. Korábban összesen 2 napig volt hasmenése. (Nekem az is sok volt.) A tesója még nem kapott el semmit, ő 2 éves múlt. Szerencse kérdése és mindkettő be van oltva rota ellen. Én hiszek benne.
2014. aug. 19. 21:16
 7/11 anonim ***** válasza:
100%

Jaj nekem is ez a mumus!! Ez ellen tenni nem lehet:(

Nálunk az elmúlt 2 év karácsony-szilvesztere erről szólt.

Amióta a lányom megszületett (4 éve) azóta csak én kb 7-8x kaptam el, a második terhességem alatt emiatt kórház is lett a vége. Lányom 4x kapta el, fiam 1x.

A dokink azt mundta, hogy mindig arra a vírusra védett amit épp elkaptt, és nagyon gyorsan mutálódik. Egyébként szerintem ovis szezononként 1-2 alkalommal fordul átlag elő.

2014. aug. 19. 21:44
 8/11 anonim ***** válasza:

Évente kétszer kapják el a gyerekeim...szörnyű napok,hol egyszerre, hol egymás után betegek...

5, 11 és 14 évesek.

2014. aug. 19. 22:10
 9/11 anonim ***** válasza:
77%
Lányom 4 éves,fiam 2, mi még egyszer sem kaptuk el, remélem nem is fogjuk!
2014. aug. 19. 23:42
 10/11 anonim ***** válasza:

Nem tudsz semmire előre számolni.

Van barátnőm, akinél a gyerekek talán ha egyszer kapták el, míg nálunk tavasszal és ősszel menetrendszerűen ment végig a családon. Annyira ismertem már, hogy amikor az egyik gyerekem éjjel felébredt és vizet kért inni, már készítettem a lavórt meg a törölközőket mert tudtam, hogy fél óra múlva jön a taccs és sorban a többi...

Miközben az oviban tarolt a hányás-hasmenés, közben voltak ovistársak akik nem kapták el, de ugyanez igaz volt a tetvekre (azt meg mi nem kaptuk el soha), meg minden más nyavalyára.

Úgyhogy szerintem átlagot se tudsz számolni. :-)

2014. aug. 20. 00:49
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!