7,5 körüli cukrosok ti mennyire veszitek ezt komolyan a dietat?
Meg a dokim is azt mondta hogy nem veremmeno a dolog annyit kért hogy feszko helyett hagyjam el a fehér lisztet cukrot de heti 1x mindenféle rossz érzés nélkül egyek egy csokit, jegremet ha szeretnék.
Ha én ettem. Mertem negyed óra fel óra 3/4 óra és 1 óra után is abszolút nem vitte fel 7 fölé. És teljesen elbizlnytalnodtam így is 7,5 igazából 7,8 felett mondják ki hogy terhességi cukorbetegség... Illetve én terhelés előtt nutella ettem győri edessel, végig ültem a 120 percet annyira nem érzem reálisnak hogy nekem dietaznom kellene igazából.

Hát erről nehéz nyilatkozni, mert nem ismerjük részletesen az étrendjét meg a méréseit.
Még annyi javaslatom van, hogy beszèljen diabetológussal/dietetikussal.
Mondjuk ez a diéta elvileg olyan, ami amúgy minden ember számára egeszséges, mert ennyi kb a ch szükségletünk, csak a civilizációs ártalom miatt eszünk fél kg ch-t.
De én pl nagyon ch evő vagyok, és nekem borzasztó nehéz tartani, tudom, a gyerek érdeke, de vért izzadtam, az első hetekben vastagbél-gyulladásom is lett. Bár nekem nagyon xar volt mire orvoshoz kerültem, pont azért, mert a 7,0-s terhelésre csak magánszorgalomból méregettem és nem diétáztam, és mire egyértelmű lett, már az volt hogy szerdán diabetológus, aki közölte, hogy ha még hétfőn is van 7,0 feletti akkor jön az inzulin...
Szóval én értem a kérdezőt tényleg, de valami nem jó a sztorival. A 7,5-ös 120as érték a 24.héten az nagy piros vészjelző kell legyen.

Es a 60 perces értek igenis fontos. Pl nekem az összes durva kiugrásnál (amikor kiderült, ez így pár napon belül volt) a 9-11 közötti 60 percesekre is 6-7 közötti 120-ak voltak. A cukor meg ugye csak gyors, simán lehetett 11 is a 60-as.
Szóval itt egy kérdeses eset van, nem szabályos teszt, hibásan végezve, határtértek alatt kicsivel. Nem igazán lehet kiertékelni.
Vagy tartani kell a diétát es mérni napi 3x legalább vagy ismételni, ha ki akarja zárni a diabot. És még akkor is ugye romlik a 37. hétig.
Diabetológus lenne a tuti.

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!