7,5 körüli cukrosok ti mennyire veszitek ezt komolyan a dietat?
Meg a dokim is azt mondta hogy nem veremmeno a dolog annyit kért hogy feszko helyett hagyjam el a fehér lisztet cukrot de heti 1x mindenféle rossz érzés nélkül egyek egy csokit, jegremet ha szeretnék.
Ha én ettem. Mertem negyed óra fel óra 3/4 óra és 1 óra után is abszolút nem vitte fel 7 fölé. És teljesen elbizlnytalnodtam így is 7,5 igazából 7,8 felett mondják ki hogy terhességi cukorbetegség... Illetve én terhelés előtt nutella ettem győri edessel, végig ültem a 120 percet annyira nem érzem reálisnak hogy nekem dietaznom kellene igazából.
De ez nem a természetben előforduló eloszlás, mert attól függ, mit eszel. Egy nagyon erős nem random tényező irányítja, ezért szó sincs normál eloszlásról, de maga az eloszlás szó is értelmezhetetlen.
Aki egészséges, annak az inzulintermelése és az inzulin hatékonysága olyan, hogy a cukra nem lép át egy határt.
Nem lehet összevetni egy cukorbeteggel, mert ha az egészséges a javasolt mondjuk 60g súlyú kenyér helyett 90-et eszik (most itt nem ch grammra gondolok), akkor is normál cukra marad. Ha én 50 helyett 60-at ettem, már 7 volt a 60 perces.
Az egészséges meg a cukorbeteg nem egy fokozati skálán van egymással.
Csak vedd azt, hogy
- 6.1, 6.1, 6.2, 6.3, 6.3 - 5 mérés mindegyik 6 feletti, az átlag 6,2, medián is.
- egy cukorbeteg; 5.0, 6.0, 6.0, 9.0, 9.0 -5 mérés, 2 nem több 6-nàl, 2 komolyabb diétahiba (de ugyanarra a kajára az egészségesnek lesz kb 6,3...), 1nèl nem evett elég ch-t. Atlag 7, medián 6, és azonnal inzulinnal fenyegetnèk.
Még 2 dolog:
- A gesztációs diabnál a cukorcsúcs jelentősége nagyobb, mint egy sima diabosnál, mert a pár perces kiugró ertékre is bereagál a magzat inzulintermelése
- Ha nem volt Neked, ne tudd meg soha, de nagyon egyéni es érzékeny az egész, pl az egyik teljes k. kenyeret bírja vki, más nem,.ugyanannyi bulgur meg se rezzenti,.mint amennyi ch tartalmú kenyértől az égbe megy.
7.6-tal tartottam a 160 CH-s diétát és még néha így is magasabb lett a cukrom, mint kellett volna. Nekem nehéz időszak volt, de nagyon megérte (egészséges gyerek és még sosem voltam olyan csinos, mint a szülés után pár hónappal).
A tapasztalatom azt mondatná velem, hogy ne legyél önző és gondolj a gyerekedre. De mégis inkább a rendszeres (2 héten át napi 6 mérés, főétkezések előtt és után egy órával) mérést javasolnám, és ha nincs 7.2 fölötti értéked, akkor újra levetetném a cukorterhelést (útmutatást betartva).
Hűha van baj.
Egyrészt ha a doki azt javasolja hogy tartsd a diétát, akkor tartsd, csak a ti javatokat szolgálja, baj nem lesz belőle ha nem két pofára tömöd a nutellát. Léteznek olyan másolni valók, amiben kevés a ch, cukor stb.
Másrészt a cukorterhelésed értékei nem mérvadóak ha előtte étkeztél, ezt is mondtad az orvosnak amikor mutattad hogy kiakadt a cukormérő?
Végül annyit tennék hozzá, hogy ennyit nem bírsz megtartani, hát mi lesz veled ha valami komolyabb lemondással jár majd a gyerek, te szent ég 🙇♀️
2 éves fiammal 7.7 lett a terheléses. Mivel a határérték alatt volt, ami a 7.8 ugye, még csak diétáznom sem kellett. Mindenki azt mondta rá, teljesen jó. Egészséges terhesség, egészséges a fiam.
Most 7.6lett. Szintén semmi teendőm vele, 32 hetes vagyok.
Mert 7,0-s terheléssel voltak nekem 9-es ertékek otthon.
Aki orvoskent a 7,7-re se diétát se napi meréseket nem tanácsol, az lelkiismeretlen. Ez nem a kismama hibája.
De ha egyszer 7.8 a határ... akkor minek a diéta?!
Addig teljesen normális az az érték, utana kezdődik a diéta majd a többi...
Engem speciel a 7.7es értékemmel 4 orvos is látott, mind a 4 hülye?!
Kedves kérdező!
Ha úgysem érdekel,hogy valaki tartotta a diétát,mert jót akart a gyermekének,akkor minek tetted fel a kérdést?
Hiába mondjuk,hogy tartottuk,ha te nem akarod...
Ha úgy érzed az eredményed nem reális, 4 hét múlva ismételtesd meg a terhelést.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!