Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesgondozás » 7,5 körüli cukrosok ti mennyir...

7,5 körüli cukrosok ti mennyire veszitek ezt komolyan a dietat?

Figyelt kérdés

Meg a dokim is azt mondta hogy nem veremmeno a dolog annyit kért hogy feszko helyett hagyjam el a fehér lisztet cukrot de heti 1x mindenféle rossz érzés nélkül egyek egy csokit, jegremet ha szeretnék.

Ha én ettem. Mertem negyed óra fel óra 3/4 óra és 1 óra után is abszolút nem vitte fel 7 fölé. És teljesen elbizlnytalnodtam így is 7,5 igazából 7,8 felett mondják ki hogy terhességi cukorbetegség... Illetve én terhelés előtt nutella ettem győri edessel, végig ültem a 120 percet annyira nem érzem reálisnak hogy nekem dietaznom kellene igazából.

2021. aug. 3. 21:17
1 2 3 4 5 6
 1/58 anonim ***** válasza:
100%
Én betartom mert csak a terhesség végéig kell kibirni, ennyit meg elviselek a gyerekért.
2021. aug. 3. 21:21
 2/58 anonim ***** válasza:
100%
Én komolyan vettem,szintén 7,5volt,de nekem volt ir előzmény. A terhesség előrehaladtával rosszabbodott a cukrom, szerencsére sikerült végül diétával végigvinni.
2021. aug. 3. 21:22
 3/58 A kérdező kommentje:

De minek ha ténylegesen egy csoki nem viszi fel????

Lehet cukros se vagyok de sanyargatom magam.

2021. aug. 3. 21:23
 4/58 A kérdező kommentje:
Bunozni se bunoztetek?
2021. aug. 3. 21:24
 5/58 anonim ***** válasza:
Hello, én bunoztem Pl egy tejszeletben vagy egy fitt turotudiban kevés a CH, vagyis pl egy uzsonnanak befer... vagy skyr joghurtban szintén kevés a ch és én ilyeneket ettem, nem a sima csokit. De amúgy ja, én betartottam végig.
2021. aug. 3. 21:29
 6/58 anonim ***** válasza:
48%

Nekem a dietetikus azt mondta, hogy hallgassak a mérőre, és azt egyem, ami után jót mérek. Ha olyat eszem, ami nem része a "hivatalos" elveknek, akkor azt én is rendesen körbemérem, biztos, ami biztos. Szóval én olyankor rámérek 30 percnél, 60-nál meg a következő étkezés előtt is, mert az meg lehet túl alacsony. Meg arra is számítok, hogy idővel változni fog, milyen étel jó és mi nem.

Amúgy nekem elsősorban nem is a kaján múlik, hanem a stressztől megy föl, szóval a lehető leginkább stresszmentes étrendet próbáltuk összeállítani. Viszont pár ételtől meg fölmegy, amitől nem kéne (pl. teljes kiőrlésű kenyér). Attól se 7 fölé, és amúgy ez a 7-es limit is magyar specialitás, Nyugat-Európában 7,8-ig tekintik jónak az egyórás mérést. Az USA-ban meg 8,6-ig, de az már lehet, hogy tényleg túlzás. Egészséges terheseknél egyébként 6,0 az átlag, vagyis az lenne a normális, ha a mérések fele 6 alatt, a fele meg 6 fölött lenne.

2021. aug. 3. 21:36
 7/58 anonim ***** válasza:
96%

Mármint konkrétan a terhelésre éhgyomor helyett Nutellával kikent gyomorral mentél?

Azért kellene valamilyen szinten komolyan venni, hogy a babád ne legyen extrém nagy, illetve adott esetben a baba születés utáni egészségét is szolgálná.

2021. aug. 3. 21:58
 8/58 anonim ***** válasza:
100%

Nagyon komolyan vettem,pedig nekem se volt magas,és baromira édesszájú vagyok.

Ha édességre vágysz,menj egy update boltba,ott találsz a fogadra valót vagy süss,szénhidrátcsökkentett lisztel édesítővel.

2021. aug. 3. 22:03
 9/58 Derjaderja ***** válasza:

Előző, az utolsó gondolatod matematikailag hibás, a lényeg, hogy mennyivel van 6 felett, nem az, hogy hány van 6 alatt és hány felette, az átlag a 6,nem a medián.

Van rá study, hogy az anyai és magzati kockázat végig nő a normálértékek felett, nincs kockazatmentes zóna az emelkedett értékeknél. Gondolom, ezért a 7.

Az USA esetében szerintem arról van szó, hogy annyi elhízott terhes van, és olyan a biztosítórendszer, hogy ennyi vizsgálat és gondozás fér bele. A pubmeden meg lehet nézni, hogy már az előző szigorítasnál is az volt a kritika, hogy sokba kerül.

A tüdőràkra se véletlenül nem szűrnek, és az emlőrák rutin szűrését sem végzik az idősek körében.

Nekem amúgy a terhelésen 7,0 lett a 120 perces, de olyan cukorbeteg voltam mint az állat, egy szelet pizzára 10 feletti 60 percest mértem, köret nélküli gyrosra 9-et (gondolom az öntet miatt).

140g ch diétára tettek és végig inzulinhatáron voltam utána is, minden értéket mindem héten vegigkattogott a mérőből az orvos, plusz a fruktózamint nèzték (az amúgy jó volt).

Én annyira tartottam, hogy par hétig sutyiban 120-at ettem, mert a 140-nel nem volt biztosan 7,0 alatt. Nem bűnöztem és ugyanannyi kilóval mentem szülni mint amivel teherbe estem. De én dagi vagyok.

Viszont nekem nem lett volna a csoki után 7 alatt, mint Neked. Mindenki egyedi. A nutellas pali biztos nem tett jót. Esetleg a 30.héten csináljanak egy másik terhelést, addig meg nézegesd.

2021. aug. 3. 22:10
 10/58 Derjaderja ***** válasza:
8. Ott van még az életmentő eritrittel rommá édesített túró 😉
2021. aug. 3. 22:11
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!