28 hetes terhesség, alacsony fejkörfogat. Kinek mi a tapasztalata?
28 hét (+ 4 nap) ultrahangon magzat paraméterei:
BPD:69,9 mm
HC:248 mm
AC:232 mm
FL:53,8 mm
Súly:~1100 g
A doki azt mondta minden rendben van, de két hét múlva újra megvizsgálna, egy másik orvossal együtt.A terheskönyvembe egy táblázatot csatolt az UH eredményekről, mely szerint a combcsont kivételével (FL) minden kisebb mind kellene. Kiemelkedően a fejkörfogat (HC)!!!
Kb 2 hét lemaradásban vagyunk, volt valaki hasonló helyzetben? Behozhatjuk még a lemaradást?
Képzeld, van gyerekem. 2 eves mult. Illetve 26hetes terhes vagyok...
Nem, nem a telefon elött ül, eljátszik egyedül is 😉 elhanyagolva sincs, lassan megyünk strandolni 😅
És elmondom, volt vetélésem is, volt, hogy paráztam is, ugyanis ennél a terhességnel eddig 7x véreztem....
De sosem ide jöttem random vadidegenek válaszáért, hanem az ügyeletre, vagy az orvosomhoz. Akik ha bármit mondtak elhittem nekik, nem vontam kétsegbe őket..
Köszi az értelmesebb választ. Bár itt mindenki névtelenül, arctalanul azt mondd amit akar, ki tudja igaz e ...
Vannak anyukák akik a játszótéren 50 m -rel arrébb az árnyékban ülnek és ezerrel nyomják a telót, közben a gyerek a forró homokból kieszi a macskaszart is...de nem érdekes, az anyukának még azt az egy kioktató kommentet meg kell írni... nem tudom elképzelni, 2 éves gyerek mellett még végigtekered a facebookot, válaszolsz 1-2 messengerüzire, esetleg instára egy kép, hogy mindenki lássa milyen boldog család vagyunk... de hogy még gyakorin is ráérsz válaszolgatni.... ráadásul nem alvás időben... ez respect. Én nem értem az ilyen anyukákat...
A strandon majd ne a telefont nyomkodd, nehogy eltünjön a gyerek a víz alatt...
1 sose volt műkörmöm
2 mert felléptem 3x5 percre a gyakorira, egyből szaranya lettem 😂😂
3 sehol nem írtam, hogy a gyerekem magát neveli, egy 2 évesnek nyilván nem kell a 0-24órás szórakoztatás
4 van neki apja is 😉 tudod, így van énidőm 😅
5 te vagy szánalmas, főleg ezzel az utolsó 2 kommenteddel... nem kicsit 🤣
6 honnan is tudod mikor alszik a gyerekem?!
Ja és köszi az aggódást, jót strandoltunk, és meg csak a gyerek sem fulladt bele 😂😂
Nem kell.sajnálni a gyerekem, eleg jó sora van 😉
Szerintem te álltál belém, és igen,valóban szánalmas vagyok, hogy ennyire aggodom,de ez az első terhességem,amivel eljutottam a 28. hétig. És elnézést (jah,nem), hogy aggódom,hogy valami nincs rendben.De neked minek magyarázkodjak?Annyi részlet van,amit nem is ismersz.
Nem azért vagy szar anya,mert otthagyod két percre a gyereked,meg nyilván van apja, az lenne a baj ha olyan csinálta volna a gyereket, akire 2 percre sem lehet bízni. Inkább az az érdekes és minősít téged,hogy neked az "én idő" abból áll,hogy más nyomorán szórakozol.Nem értem azokat, akik azt válaszolják kb "hogy minek kérdeztél?" ?? Ha szerinted hülyeség, miért írsz bármit? Erre válaszolj. Meg szerinted mi a gyakori lényege, mi mást lehetne itt kérdezni, mint más tapasztalatát? Meg nyilván véleményét, de az is tapasztalat alapján alakult ki... meg látom a másik fő funkciója ez :D
Te olyan bölcsnek képzeled magad, közben meg te álltál le kötekedni.és ilyenkor megdöbbenek,hogy ez komolyan anya??Ez??végülis szaporodni bárki tud..nem ez a nehéz,hanem ami utána van.Nekem nem kell mentegetned magad a gyereknevelésed miatt.Úgy csinálod ahogy akarod.Nyilván van igazság abban amit irtam, másképp nem mentegetőznél,főleg magad nyugtatod,mert engem ugyan nem érdekel hogy neveled vagy nem neveled a gyereked.Nem kell megmagyaráznod,hogy mintaanya vagy,én nem erre voltam kíváncsi.
Kérdező, hogy vagy azóta? Ultrahangon mindent rendben találtak?
Nekem májusban született IUGR babám, nála is már látták az UH-on hogy kisebb a fejecskéje. Úgy is lett, de kivizsgálták és nem találtak nála semmi rendellenességet, azóta szépen növekszik is a buksija. Neurológián azt mondták, ez alkati dolog is lehet.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!