28 hetes terhesség, alacsony fejkörfogat. Kinek mi a tapasztalata?
28 hét (+ 4 nap) ultrahangon magzat paraméterei:
BPD:69,9 mm
HC:248 mm
AC:232 mm
FL:53,8 mm
Súly:~1100 g
A doki azt mondta minden rendben van, de két hét múlva újra megvizsgálna, egy másik orvossal együtt.A terheskönyvembe egy táblázatot csatolt az UH eredményekről, mely szerint a combcsont kivételével (FL) minden kisebb mind kellene. Kiemelkedően a fejkörfogat (HC)!!!
Kb 2 hét lemaradásban vagyunk, volt valaki hasonló helyzetben? Behozhatjuk még a lemaradást?
Kedves válaszoló, először is a kérdés az volt, hogy kinek mi a tapasztalata, nem az hogy mi a véleménye a kérdésről.
Másodszor pedig külföldön élek, és járok terhesgondozásra (de ez nem volt releváns a kérdés szempontjából) itt ingyen volt / vannak a vizsgálatok.
Harmadszor pedig, mielőtt ide kiírtam volna a kérdésem, a vizsgálat másnapján visszamentem az orvosomhoz (mellesleg ez a plusz konzultáció is ingyen volt).
Az orvoslás nagy része is tapasztalatgyűjtésen alapszik, úgyhogy továbbra is várom anyukák tapasztalatait. :)
Kötekedők görgessenek, lapozzanak tovább.
Ha azt mondja az orvos, minden oké, akkor?!
Full nem értem az ilyen kérdéseket...
Majd a takarítóBözsinéni, vagy a 8általánosasincsJózsibácsi megírja a gyakorin, hogy már pedig csillagom ez jó, akkor megnyugszol?!
Lehet, hogy egyszerűen kisebb termetet kódoló géneket örökölt a babád. Te és az apuka átlagos magasságúak vagytok? A 28. hét már nincs annyira messze a szüléstől. Van érett gyerek, aki 50 cm és 2800g, mikor megszületik, a másik meg 4500g és 56cm. Ezek a különbségek a harmadik harmadban már bizonyára láthatók, és önmagukban nem jelentenek bajt.
De persze probléma is lehet a lassabb növekedés, rossz vérellátás, tápanyaghiány...
Más esetben meg a mérés alapján kicsi baba a szülésnél normál méretűnek bizonyul.
Köszönöm a választ!
Úgy látom, hogy van aki nem érti a gyakori kérdések lényegét... itt nem orvosok,szakértők fognak válaszolnak, hanem Bözsi nénik,Józsibácsik.. és ha ide teszek fel kérdést, akkor igen, az ő válaszukra vagyok kíváncsi. Mégis kinek a válaszára? És nem volt elvárás, hogy légyszi, csak pozitiv tapasztalatokat írjatok, hogy megnyugodjak.Kérdezhettem volna azt is hogy "milyen jó cukrászda van a budapesti nyóckerbe?" És akkor is Bözsi nénik, meg Jótsibácsik írják meg a tapasztalatukat. Nem cukrászda tulajdonosok fognak jelentkezni, hogy xy utca sarkán van egy cukrászdám, igaz már több ember is szalmonellát kapott a fagyimtól, de gyere jó lesz" Hanem más emberek és tapasztalataik alapján válaszolnak.
Én meg nem értem azokat a válaszolókat, aki nem tudnak a kérdésre válaszolni, de időt szánnak a kötekedésre... de azt már látom, hogy bizonyos lemaradások nem behozhatók...
Hát azért én egy cukrászdát nem hasonlítgatnék a gyerekem egészségéhez 🤦♀️
De te tudod... 🤷♀️
Neked nincs gyereked, az fix ;)
Vagy ha van és ráérsz itt kötekedni, akkor el van hanyagolva. Én inkább vele foglalkoznék... vasárnap van, tuti otthon van .. és a telót nyomkodja ő is? Jó lefoglalás, jót tesz neki ;) ha nem tud vele a szülő foglalkozni, nesze, itt a telefon,csak csönd legyen.
De amúgy kösz a kötekedést, legalább addig is eltereled az gondolataim :D
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!