Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesgondozás » Mitől függ, hogy ki mennyit...

Mitől függ, hogy ki mennyit hízik terhesség alatt?

Figyelt kérdés

Kicsit aggódom, mert világ életemben túlsúllyal küzdöttem, de sikeresen leadtam 40 kilót. Tervezünk gyereket, de kicsit félek, hogy újra elszabadul a gyeplő a homronok hatására, eleve hízékony vagyok, na meg a szervezet sem felejt el ekkora fogyást, tehát nagyon oda kell figyelnem, hogy ne hízzak.

Mik a tapasztalatok ebből a szempontból? Végig lehet csinálni egészséges diétát tartva is?

2020. nov. 7. 06:21
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
69%
Fura. Ugye ez jellemzően szövetközi folyadék, tehát más, mintha rendes "túlsúly" lenne. Nekem hatalmasak voltak az újjaim, nem jött már fel rám egyetlen cipőm sem, a fejem is teljesen eltorzult az utolsó héten, fotókon kátszik, mindig elszörnyedek ha meglátom. Vizsgáltak is miatta, nézték ugye az üledéket, a fehérjét a vizeletben folyamatosan, de nem volt semmi szövődmény, vagy veszélyes, kiváltó ok erre, a vérnyomásom is rendben volt végig. Kizárólag a terhességeim alatt voltam 55 kiló felett, így nyilván furcsa volt, pláne először, ott is a java a 8.-9. hónapban jött fel, hát megmondom őszintén nem szeretnék többet akkora súlyt cipelni, nagyon jó érzés volt megszabadulni tőle.
2020. nov. 7. 09:17
 12/23 A kérdező kommentje:
És volt olyan közöttetek aki szigorú diétát tartott? Én 80 g szénhidráton vagyok évek óta naponta, zöldségben dús az étrendem, kiegyensúlyozott, remélem ezen nem kell változtatni? Afelett elkezdek hízni...
2020. nov. 7. 09:20
 13/23 anonim ***** válasza:
61%

80??

Ajjaj. Vegyél egy ketont vizsgáló vizelettesztet és használd reggelente!

2020. nov. 7. 09:33
 14/23 A kérdező kommentje:
Nem vagyok ketózisban, 2 évig voltam ketogénen 20 grammal, szóval a 80 az nekem már habzsidőzsi :)
2020. nov. 7. 09:40
 15/23 anonim ***** válasza:
75%
Szerintem a hányingertől. Nekem szinte végig kitartott és én nem tudtam enni tőle szinte csak zöldség-gyümölcsöt. Édeset abszolút nem. Én 2-3 kilót híztam összesen, ami nem volt baj, mert valamennyi fölösleggel kezdtem, az orvos örült is nagyon. A védőnő meg sipákolt, hogy hízni kell, hízni kell... no comment. De pl volt olyan ismerős, aki már az elején csak úgy tudta menedzselni a hányingerét, hogy folyamatosan valami sós keksz, pogácsa tehát valami szénhidrát volt a gyomrában, ez nem az, hogy “megkívánta” és nem volt akaratereje, ez szükséglet, hogy ne legyen olyan mint egy mosott fos. Én megértem, én otthonról dolgozok vállalkozóként, de mikor bejött a hetedik héten a hányinger pár hétig csak feküdtem és kb sírtam, mert borzalmas volt, semmi sem segített és alig maradt meg bennem valami, a szagok is kibírhatatlanok voltak így nem csináltam semmit majdnem 3 hónapig. Utána már nem volt olyan tragédia, de enni továbbra se sokat tudtam. Ő nem tehette meg ezt, bejárt dolgozni és az, hogy folyton evett segített neki abban, hogy működjön a hányingeres időszakban. A súlyának persze nem tett jót már az elején. De megmondom őszintén, ha nekem hatott volna én is tartok non-stop valamit a gyomromban, mert borzalmas volt. Többek közt ezért se vállaltam még egyet, mert ha megint ilyen lesz, akkor nem is tudom mit csinálnék a gyerekkel egész nap? Úgy képzeld el a fekve olvasástól is rosszabb lett szóval a nap legnagyobb részét a plafont bámulva vagy arccal a párnába borulva töltöttem és azon gondolkodtam, hogy nem vagyok normális. Inni is csak azért ittam, mert tudtam, hogy kell, de 2.5 decis poharat több részletben kellett kiiszogatnom, nehogy hányjak. Szóval az én csinos terhes testem mögött minden volt csak akaraterő nem.
2020. nov. 7. 10:16
 16/23 A kérdező kommentje:
#15, nem semmi terhességed volt, nekem egy barátnőm pont ugyanezt mesélte, az első 3 hónap ilyen volt neki.. :( Ráadásul mind a két terhességénél!
2020. nov. 7. 10:23
 17/23 anonim ***** válasza:
100%

Ritka kivételtől eltekintve aki nem zabál, nem hízik meg extrém módon, most az ha valakin marad 3-4 kiló az teljesen rendben van, hamar le is megy. Vizesedhetsz, ami plusz súly, de az meg lemegy szülés után nagyon hamar.

Szoval van nagyon kevés kivétel de a legtöbben zabálnak, akik elhíznak. És sokan be is vallják amúgy, nem próbálnak kamu indokokkal takarózni. Akinek nem inge ne vegye magára.

Egyébként az a tapasztalatom, az embereknek fogalmuk nincs róla mennyi kalóriát esznek. En évek óta 1600-on vagyok. Kolléganőm folyton sír, hogy nem tud lefogyni. Csak ebédre betol 1000 kalóriát, de tízóraira előtte már megevett egy 400 kalóriás pogit. Na így nem is fog. De szerintem nálad ezekkel nem lesz gond ha már egyszer lefogytál.

2020. nov. 7. 10:37
 18/23 anonim ***** válasza:
Én is eléggé hízásra hajlamos vagyok, ráadásul a várandósság előtt a gyógyszerek miatt (nehezen jött össze, kellett egy kis támogatás)az eleve nem ideális súlyomhoz még felszedtem pár kg-ot. A várandósság alatt viszont alig híztam, sőt, az elején rosszullétek miatt fogytam is. A 27. héttől 160 g szénhidrát diétát kellett tartanom GDM miatt, így a végén se híztam sokat, összesen 8-9 kg-ot.
2020. nov. 7. 11:26
 19/23 anonim ***** válasza:
17# hogy számolod ki hogy mennyit eszel? Vakami app vagy táblázatod van?
2020. nov. 7. 14:05
 20/23 A kérdező kommentje:
Ha az ember pár hónapig méricskéli a dolgokat mérlegen, akkor egy idő után nagyon profi lesz szemre is. Én is így vagyok vele, mindenről tudom hány gramm ch van benne :D
2020. nov. 7. 14:22
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!