Mitől függ, hogy ki mennyit hízik terhesség alatt?
Kicsit aggódom, mert világ életemben túlsúllyal küzdöttem, de sikeresen leadtam 40 kilót. Tervezünk gyereket, de kicsit félek, hogy újra elszabadul a gyeplő a homronok hatására, eleve hízékony vagyok, na meg a szervezet sem felejt el ekkora fogyást, tehát nagyon oda kell figyelnem, hogy ne hízzak.
Mik a tapasztalatok ebből a szempontból? Végig lehet csinálni egészséges diétát tartva is?

Befolyásolják a hormonok.
Első terhesseg +22 kg volt. Rengeteget vizesedtem, 18 lement a szülés után 1 héttel. Addigra távozott a víz is.
Második terhesség +8, 10 kiló mínusszal jöttem ki.
Ugyanúgy érkeztem, elsővel végig dolgoztam, másodikkal 2 hónapot kórházban feküdtem.

Alkat, onkontroll, hormonok, kezdeti hanyinger, mozgas
En alkatilag vekony sportos vagyok de a terhessegek alatt nem mozogtam,(veszelyeztett terhessegek, 2mellett dolgoztam is), igaz nem is zabaltam. Mindharomnal az elso harom honapban fogytam kb 4kgt a hanyinger miatt, 3.nal meg a 38.heten is emelyegtem, ez megmentett a korlatlan evestol. Mindig ugy gondoltam h aki buntetlenul zabal mondvan h majd szules utan leadja, azt nagyobb csalodas erheti mint ha terhesseg alatt meghuzta volna a hatart. Van aki 20-30kg tulsulyt lazan lead, van akihez meg ragaszkodik, plane ha pici a baba, szoptatashoz kaloria kell, faradt az ember, nincs se kedve se ideje tornazni/dietazni.Es akkor ott van a foloslegesen megnyult bor, kotenyhas.
3.terhessegnel pedig a pajzsmirigy alulmukodesem atcsapott tulmukodesbe, csak annyit hiztam amennyi a baba es mehlepeny +extra ver, szules utan 2 hettel meg van egy pici pocakom, minden mas a regi.
Viszont! Tokeletesen megertem h ha vki a viztol is hizik annak azok a dolgok amik nekem bevaltak neki nem fognak. Van fb-on terhessegi cukorbetegseg csoport, nagyon tamogatoak, 160gr CH dietaznak, cukorbetegseg nelkul is batran ajanlom neked h lepj be, kovesd a tanacsaikat, nagyon szep eredmenyeket ernek el dietaval.

Őszintén nem tudom.
Nekem panaszmentes terhességem volt. Nem voltam cukros, semmi. De nem is sportoltam semmit.
Egyetlen tünet volt, hogy édeset nem tudtam enni.
A 20. hétig csak fogytam. Szinte semmit nem híztam. Pedig ettem normálisan.
Semmire nem kellett odafigyelnem tudatosan.

2 terhességem között most sok különbség van ilyen téren. Az első terhesség végén belefeledkeztem az utolsó 2 hónapba, már otthonról dolgoztam majd ugye nem dolgoztam és hihetetlenül sok hülyeséget ettem. 22 kiló plusszal szültem, amiből 10 maradt rajtam.
A mostani terhesség alatt viszont nagykönyv szerint növekszik a súlyom, ugyanúgy eszek mint előtte, elfoglalom magam, nem foglalkozok a henyéléssel.
Elhatározás kérdése az egész. Ha nem hormonális gondod alakul ki közben, akkor csak is az étkezések minőségétől és mennyiségétől függ a dolog. (Megjegyzem én nem vagyok sportolós fajta, de aki mozog is várandósan, akár csak sétál naponta, annak is könnyebb megtartania a súlyát.)
Köszi!
Én azért láttam már nagyon szélsőséges eseteket, és ezért nem nyomnám rá a bélyeget, hogy csak akaraterőtől függ. Az én korábbi 50 kiló feleslegem sem csak akaretőtől függött. A hormonok nagyok sok dolgot tudnak okozni, bár az teljesen igaz ahogy írtad, sokat lehet kezelni, én kifejezetten a terhességi hormonváltozásokra voltam kíváncsi. Azt azzal lehet kezelni, hogy ne legyen az ember várandós :)
Köszönöm a válaszokat, nagyon hasznosak.

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!