Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesgondozás » Mitől függ, hogy ki mennyit...

Mitől függ, hogy ki mennyit hízik terhesség alatt?

Figyelt kérdés

Kicsit aggódom, mert világ életemben túlsúllyal küzdöttem, de sikeresen leadtam 40 kilót. Tervezünk gyereket, de kicsit félek, hogy újra elszabadul a gyeplő a homronok hatására, eleve hízékony vagyok, na meg a szervezet sem felejt el ekkora fogyást, tehát nagyon oda kell figyelnem, hogy ne hízzak.

Mik a tapasztalatok ebből a szempontból? Végig lehet csinálni egészséges diétát tartva is?

2020. nov. 7. 06:21
1 2 3
 1/23 anonim ***** válasza:
47%
Akaraterőtől függ. Ha nem zabálsz a terhességet használva kifogásként, akkor nem fogsz sokat felszedni. (Baba, magzatvíz, vizesedés miatt pár kiló.) Nem indokolja semmi a 30 kiló hízást, nem is értem, ha valaki annyit szed fel, és ilyen olyan okokra fogja. Mindent lehet kezelni (IR, Cukor, pajzsmirigy,stb), csak kényelmesebb felmenteni magunkat.
2020. nov. 7. 06:31
 2/23 anonim ***** válasza:
72%

Befolyásolják a hormonok.

Első terhesseg +22 kg volt. Rengeteget vizesedtem, 18 lement a szülés után 1 héttel. Addigra távozott a víz is.

Második terhesség +8, 10 kiló mínusszal jöttem ki.

Ugyanúgy érkeztem, elsővel végig dolgoztam, másodikkal 2 hónapot kórházban feküdtem.

2020. nov. 7. 07:16
 3/23 anonim ***** válasza:
63%

Alkat, onkontroll, hormonok, kezdeti hanyinger, mozgas

En alkatilag vekony sportos vagyok de a terhessegek alatt nem mozogtam,(veszelyeztett terhessegek, 2mellett dolgoztam is), igaz nem is zabaltam. Mindharomnal az elso harom honapban fogytam kb 4kgt a hanyinger miatt, 3.nal meg a 38.heten is emelyegtem, ez megmentett a korlatlan evestol. Mindig ugy gondoltam h aki buntetlenul zabal mondvan h majd szules utan leadja, azt nagyobb csalodas erheti mint ha terhesseg alatt meghuzta volna a hatart. Van aki 20-30kg tulsulyt lazan lead, van akihez meg ragaszkodik, plane ha pici a baba, szoptatashoz kaloria kell, faradt az ember, nincs se kedve se ideje tornazni/dietazni.Es akkor ott van a foloslegesen megnyult bor, kotenyhas.

3.terhessegnel pedig a pajzsmirigy alulmukodesem atcsapott tulmukodesbe, csak annyit hiztam amennyi a baba es mehlepeny +extra ver, szules utan 2 hettel meg van egy pici pocakom, minden mas a regi.

Viszont! Tokeletesen megertem h ha vki a viztol is hizik annak azok a dolgok amik nekem bevaltak neki nem fognak. Van fb-on terhessegi cukorbetegseg csoport, nagyon tamogatoak, 160gr CH dietaznak, cukorbetegseg nelkul is batran ajanlom neked h lepj be, kovesd a tanacsaikat, nagyon szep eredmenyeket ernek el dietaval.

2020. nov. 7. 07:34
 4/23 anonim ***** válasza:
55%

Őszintén nem tudom.

Nekem panaszmentes terhességem volt. Nem voltam cukros, semmi. De nem is sportoltam semmit.

Egyetlen tünet volt, hogy édeset nem tudtam enni.

A 20. hétig csak fogytam. Szinte semmit nem híztam. Pedig ettem normálisan.

Semmire nem kellett odafigyelnem tudatosan.

2020. nov. 7. 07:38
 5/23 anonim ***** válasza:
50%
Az evéstől.
2020. nov. 7. 07:47
 6/23 anonim ***** válasza:
41%

2 terhességem között most sok különbség van ilyen téren. Az első terhesség végén belefeledkeztem az utolsó 2 hónapba, már otthonról dolgoztam majd ugye nem dolgoztam és hihetetlenül sok hülyeséget ettem. 22 kiló plusszal szültem, amiből 10 maradt rajtam.

A mostani terhesség alatt viszont nagykönyv szerint növekszik a súlyom, ugyanúgy eszek mint előtte, elfoglalom magam, nem foglalkozok a henyéléssel.

Elhatározás kérdése az egész. Ha nem hormonális gondod alakul ki közben, akkor csak is az étkezések minőségétől és mennyiségétől függ a dolog. (Megjegyzem én nem vagyok sportolós fajta, de aki mozog is várandósan, akár csak sétál naponta, annak is könnyebb megtartania a súlyát.)

2020. nov. 7. 08:30
 7/23 A kérdező kommentje:

Köszi!

Én azért láttam már nagyon szélsőséges eseteket, és ezért nem nyomnám rá a bélyeget, hogy csak akaraterőtől függ. Az én korábbi 50 kiló feleslegem sem csak akaretőtől függött. A hormonok nagyok sok dolgot tudnak okozni, bár az teljesen igaz ahogy írtad, sokat lehet kezelni, én kifejezetten a terhességi hormonváltozásokra voltam kíváncsi. Azt azzal lehet kezelni, hogy ne legyen az ember várandós :)

Köszönöm a válaszokat, nagyon hasznosak.

2020. nov. 7. 08:33
 8/23 anonim ***** válasza:
100%
Alkat, életmód (mozgás, étkezés), hormonok és az a fránya vizesedés(mondjuk ezt is a hormonok okozzák, ergo ugyanaz). Én az első terhességemet elég vékonyan kezdtem, 50 kg voltam (a 170 centimhez) és 73 kilóval mentem szülni. 56 voltam, mikor kijöttem a kórházból és nyilván nem a gyerek súlya, a placenta és egyebek tettek ki 17 kilót a 23-ból. brutális módon vizesedtem az utolsó két hónapban, a kórházban 3 napig csak wc-re jártam. otthon aztán még lement pár hét alatt úgy 3 kiló, a többi szoptatás után. Nagyobb korkülönbséggel szültem, némiképp idősebben is ugye, 8 év van köztük, másodjára 55 kilóval kezdtem és 62-vel szültem, ergo 7 kiló plusz volt mindösszesen, kevesbb mint a harmada az előzőnek, pedig semmit sem csináltam másképp. Egyáltalán nem vizesedtem, az életmódom meg eleve viszonylag egészséges, rengeteget mozgok, versenyszerűen sportoltam sokáig. Szülés után pár héttel már megint az induló súlyomon voltam, amit így 40 felett is különösebb erőfeszítés nélkül tartok, ami nyilvánvalóan az életmódomtől függetlenül sem kizárólag az én érdemem, hanem alkati dolog is, nincsen ez sem (mint semmi más) igazságosan elosztva sajnos.
2020. nov. 7. 08:52
 9/23 A kérdező kommentje:
Nem semmi, hogy milyen nagy vizesedések vannak! Milyen érzés egy hét alatt ekkora súlytól megszabadulni? :)
2020. nov. 7. 08:54
 10/23 anonim ***** válasza:
31%
Oké, hazudjatok magatoknak nyugodtan.
2020. nov. 7. 09:08
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!