Törvényszerű hogy a kismama mindig terhesség utolsó heteiben hónapjaibnan hízik a legtöbbet?
Vagy volt vkinél olyan hogy pl 20-25-30hétig feljött a nagyja és utána már csak plusz egykét kg.
Nekem most 9-10kg jött fel eddig,(sokallom)24hetes vagyok.de félek hogy ez duplája lesz a végére.IR-es vagyok de nem kapok semmit és diétaára se fogtak mert jó lett minden értékem,azt eszem amit megkivánok.de ha ez igy megy tovább diétázni fogok mert erősen túlsúlyos vagyok és nem szerernék még 10kg végére felszedni.első terhességemnél 15kg szedtem fel és az utolsó hónapban semmit....de hogy azelött hogy alalkult arra nem emlékszen
Nekem az elsővel a 24. hétig 11 kg jött fel és a végéig még feljött plusz ugyanennyi. 22 kg-t híztam. Trimeszterenként 5-6-11 kg.
Most viszont a 28. héten még csak 3 kg-nál tartok.
Én a végén híztam a legtöbbet. Viszont ha IR-es vagy akkor biztosan tudod, hogy az orvos által elrendelt kétpontos terheléses vércukor nem mutatja a 30. percben jelentkező inzulin csúcsot, magyarán igencsak megbízhatatlan. Ha egyébként is gond volt az inzulinoddal akkor KIZÁRT, hogy most rendben legyen mert a terhesség ezen csakis rontani tud.
Azt tényleg magyarazni kell a 21. században egy cukorbetegség előállapotában leledző valakinek, hogy terhesség alatt baromira nem kéne elengednie magát, sőt, épp hogy most kellene a legjobban odafigyelned hogy miket eszel össze....
Hát nem kevés az biztos főleg ha eleve túlsúlyos vagy. Én is IR vagyok de nekem az első perctől maradt a diétám, mivel előtte is csináltam. Nem lettem egyébként cukros
Összesen kb 8kg jött fel a 36 hétig 5 kg és az utolsó hónapban még 3kg. Akkor volt a legnagyobb étvágyam is, hisz akkor hízik igazán a baba. Pici fiam lett egyébként 2590g és 53cm. Szóval 1-2 kg plusz lett volna ha nagyobb súlyú.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!