Aki sokat hízik terhesség alatt, miért?
Összetett dolog
Nyilván van egy réteg, aki valóban "zabál".
De
A hormonok hatására az emésztés jelentősen lassul, teljesen más felszívódással él az ember, mint amúgy.
Van, akin a 2/3-a víz..
/Én magam nem annyira sokkal, de az ajánlottat rendesen túlléptem.. aztán 2 héttel a szülés után 3 kg volt rajtam.. majd rövid idő alatt az is elkopott.. szüléssel lement több mint a fele..
Nem látszódott, mégis nagyon vizes voltam, baba kifejezetten pici volt/
Aztán vannak a terhességi cukrosok is, akik diéta ellenére is híznak/ van akit viszont a diéta teljesen visszafog:
Aztán pl nekem egy időszakban, ha nem ettem valami szenhidrátot hiába vettem be már 3 magnerotot akkor is begörcsólt a hasam..
És szédültem
Egy kis csoki, vagy akár 2-3 szőlôcukor és elmúlt.
Van aki gyomorégés miatt folyamatosan rágcsál valamit..
Úgyh összetett a téma
Szerintem tok egyedi. En pl nem vonok meg magamtól semmit, bár nem is zabalok. Sosem zabaltam igazából, mert érzékeny az emesztesem. Nem sportoltam olyan sokáig, a 3. trimeszterben nem bírtam már, addig is csak ilyen könnyű ellipszis tréner, séták, ilyenek. Így tartok 7 kilónál a 38. Heten.
Nővérem 15 kilót hízott ő állítólag zabált is meg vizesedett is.
Kolléganőm aki 20+ kilót hízott azt mondta világ életében éheztette magat terhesseg alatt nem. Gondolom a szervezete őrült raktározásba kapcsolt.
És igen. Lassul az emésztés. Hormonok. Víz. Van aki farkas ehsegre panaszkodik, van aki csak akkor nem emelyeg, ha csipeget stb.
Elsőnél 12 kg híztam ebből a 3/4 víz volt.
Másodiknál 6 kg ebből 3 kg csak a gyerek volt.
6-os, nem lehet, hogy pajzsmirigy-alulműködésed lett?
Én 36. hétben vagyok, a kilót nem tudom, de nem nagyon híztam, pedig sajnos nagyon tolom a finomságokat... viszont a három főétkezés nagyjából egészséges (teljes kiőrlésű stb.)
Nem tudom mitől függ... megőrülök a csokiért, de mindenki azt mondja hogy nagyon szép kismama vagyok és a hasam is kicsi mondjuk (a baba nagy :D)
ami terhesnadrágokat vettem egy mérettel nagyobbakat még a terhesség elején, még mindig lecsúszik kicsit, csak a hasam nem fér már bele.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!