Mitől függ az, hogy valaki a terhessége alatt 6-10 kilót hízik, de valaki meg ránézésre kb 20-25-öt?
Attól függ, hogy mennyit esznek és mennyire hízékonyak. Kb. ennyi. Tesóm első terhességénél vagy 30 kilót zabált magára, ami persze az utolsó dekáig rajta maradt utána is. A második gyerkőc nagyon nehezen jött össze, és terhességi cukros lett, diétáznia kellett - mily meglepő, fogyott a szülésig, kifejezetten jót tett neki. Szóval kb. ennyin múlik.
(Van vizesedés is, de az a szülés után nagyon gyorsan lemegy, és az máshogy néz ki, mint a hízás.)
Szerintem sokat számít a genetika, és a szülés utáni körülmények is. Én vékony alkat voltam mindig. 12 kgot híztam a terhesség alatt. Szülés után kb 2 hónappal annyi voltam mint terhesség előtt. A gyerek 1 éves korára még annyi se :(
A férjem sokat dolgozik, így a gyerek körüli teendők az én dolgom. Nagyszülők messze.a lányunk nehéz eset, örök elégedetlen. Így mindig "pörgésben" vagyok. Nincs idő punnyadni. Gondolom számít ez is.
En vekony testalkatra hiztam az elso gyerekkel 25 kilot, lement hamar, de megfogadtam, hogy meg egyszer nem fordup elo ilyen. A masodik gyerekkel 11 kilot hiztam.
Az elsovel sokat ettem, az anyagcserem lelassult (ami amugy normalis terhesseg alatt, de kordaban tarthato, de akkor en nem foglalkoztam vele). A masodik gyerekkel sem dietaztam, ettem mindent, nasiztam is, de kb normalis mennyiseget, mint amikor nem vagyok terhes. Ezen kivul sok rost (nyers zoldseg, gyumolcs, rengeteg viz). Ennyin mult, legalabbis nalam.
Genetika, hormonok...
Erőfeszítés nélkül nagyon vékony voltam mindig is. Terhességgel mégis 22 kg jött fel zaba nélkül. Tény, ebből rengeteg volt a víz (40 fokos hőségriadó volt azon a nyáron). Szüléssel lement 12 kg. A maradék 10-ből kb. 5 volt a felesleg, a másik 5 régóta kellett volna rám. Szoptatás alatt semmit nem fogytam, ellenkezőleg híztam. Mint kiderült, a szülés után pajzsmirigy alulműködésem lett.
Szerencse, testalkat,anyagcsere,életmód és táplálkozás .
En annyit nassoltam mint bnőm, neha tornáztam de csak 6,5kg jött fel. Míg rá 20kg pedig nem evett tobbet. Sőt kicsit figyelt is. Fel eve szult es még 5kgot felszedett én meg minden nelkul visszakaptan a regi formam..szval sajnos van ilyen.:(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!