Ház "muszáj" előbb, v a gyerek, az alábbi kivételes esetben?
Egyedülállo vagyok egy gyermekkel es szeretnék örökbefogadni mindenképpen lehetőleg hamar, hogy még legyen együtt kisgyermekkoruk is(ffiakrol lemondtam elegem volt, hogy nincs kompetens normalis).
Jelenleg alberletben, kis lyukban élünk és ennyi erővel saját ház hitelt lenne celszerűbb fizetni.
Két gyerekkel meg magasabb a csok.
És amig kicsik, addig reszmunkaidőzök (ahogy most is)inkább, hogy többet lehessek veluk amíg kevésbé önálloak, tudjam hordani őket fejlesztesre, vagy dokihoz, stb, az együtt töltött idő ára ugye az alacsonyabb jövedelem...de mivel diplomám is van, a későbbiekben 8 orás jobban fizető állást vállalnék.
Igy az általában vélt logikával, hogy először alapozni, házat venni, 8 orazni
stb, kifutnánk az időből.en öregszem, a gyerek meg felnő teso nélkül.jelenleg pedig egymas után hordhatnák a ruhákat is, szinte csak a tejital élelem pelenka vitaminok duplázodna csak amit tudok vállalni jelenleg is.
Félreértések elkerülése végett, az új jövevény is teljes értékű családtag lenne, nem csupán egy testvér!
Tanácsok?
Én megértem a kérdezőt annyiban, hogy én sem tudtam volna lemondani arról a vágyamról, hogy legyen egy testvére a gyermekemnek. Az örökbefogadásig nem mentem volna el, de végülis belefér szerintem.
Viszont én először mindenképp a lakhatást rendezném! Ha nem is veszel saját lakást vagy házat, akkor is a jelenlegi általad is "lyuk"-nak tartott kis albérletből legalább egy nagyobb, minőségibb albérletbe költözz mielőtt bevállalod az örökbefogadást. Két kisgyerekkel nem lesz egy leányálom a költözés, főleg hogy az egyikőjük egy eleve hányattatott sorsú gyermek, aki röviddel azután hogy új helyre kerül még a költözés viszontagságait is át kell élje, ez még egy kiegyensúlyozott gyereket is megvisel (3 éves volt a kislányom mikor elköltöztünk, hetekig gondjai voltak az alvással és szorongott). Szóval én ezt tartanám fontosabbnak és nem a kis korkülönbséget. A kisruhák gondolom még akkor is meglesznek, tehát azokat tudná hordani (egyébként a legkevesebb költség a ruhák, ráadásul azt még simán lehet ingyen is kapni különböző jótékonysági szervezetektől, ellenben a gyógyszer, vitaminok, programok , pelenka, popsitörlő???)
Eltekintve az örökbefogadás motivációjától, szerintem mindenképpen a lakást rendezd előbb. Már csak azért is, mert lehet, hogy 3-5 évet kell várnod a gyerekre. Megjegyzem: a közhiedelemmel ellentétben a legtöbb otthagyott kisgyerek nem köt ki egy otthonban, nagyon hosszú a várólista szülői oldalról. Azok maradnak otthonban, akik túl nagyok már, mikor bekerülnek, nem fehérek, vagy valamilyen betegségük van. Nem tudom, hogy ezekhez te hogyan állsz, de fel kell készülnöd, hogy egyedülállóként hátrébb fogsz kerülni a sorban a párokkal szemben.
Ami miatt viszont valójában a választ fogalmaztam: tudtommal fel tudsz venni csokos kölcsönt most is, aztán amikor jön a 2. gyerek, akkor megkapod rá is a támogatást. A lényeg, hogy a hitelfelvételnél kérd az elsőre.
A másik: fundamentával a csok nem tudom, hogy hogyan intézhető (szerintem a fundamenta nem intéz csokot), szerintem egy másik banktól is kell felvenned hitelt, de majd a fundamentással úgyis megbeszéled (ahogy írtad, már megbeszélted vele, hogy meglátogat).
Szerintem tartsd most szem előtt az első gyereked érdekeit, amikor "kibabáztad" magad, akkor ugorj bele a másik állás másik lakás projektbe, amikor érett vagy rá.
Nem mellesleg menj be a tegyeszhez, sok idő a várakozás, ott majd tudsz egy nálunk kompetensebb emberrel is beszélni, ő majd a helyzeted alapján elmondja, hogy ajánlja-e, vagy sem az örökbefogadást, alkalmas vagy-e egy gyerek fogadására. Úgyis az ő szava mérvadó. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!