Párom most volt andrológiai vizsgálaton,ahol nagyon rossz eredményeket kaptunk.
Mennyiség:6 ml
Himivarsejtek száma:20 millió
Jól mozgó:10%
Mérsékelten:10%
Alig:10%
Nem mozgó:70%
Az orvos csak annyit tanácsolt,hogy próbálkozzunk tovább 1-2 évig.Nem irt fel gyógyszert,nem küldte el további vizsgálatokra a páromat.Ilyenkor mi a teendő?Hova forduljunk segitségért?
Hogy lehetne javitani az eredményeken?A mintavételtől számolva 2 és fél óra múlva vizsgálta meg a spermát.Lehet ez is probléma?
Köszönöjük a válaszokat!Sziasztok:egy elkeseredett pár
szia , a ferjem meg nem volt vizsgalaton , de szeretnem kerdezni hogy ez mitol lehetseges??? nekunk sem jon a baba , es kezdek gondolkozdni hogy vajon jo a spermaja a ferjemnek vagy mi a gond !!
2016. jan. 19. 20:29
2/13 A kérdező kommentje:
Szia!
Ha több mint 2 év után se jön baba,akkor érdemes Neked és a párodnak külön_külön elmenni kivizsgálásra.A nőgyógyászod ad beutalót az andrológushoz(mi Pesterzsébeten voltunk)ott megvizsgálják a párod mintáját.
2016. jan. 19. 21:08
3/13 A kérdező kommentje:
Bocs egy év után!
2016. jan. 19. 21:14
4/13 anonim válasza:
Szia! Mi tegnap szinte ugyan ezt az eredményt kaptuk, kontroll volt. Az előző eredményünk 3 hónapja 12 millió/ml, 20% mozgó volt. Profertilt kellett szednie 3 hónapig. Tegnap másik orvoshoz mentünk szintén magán rendelésre. Sokkal rosszabb lett 5 millió /ml 10% mozgó. Az orvos szerint ezzel az eredménnyel természetes úton gyakorlatilag semmi esélyünk, még inszeminációhoz sem alkalmas, csak lombik jöhet szóba. Jövő héten már genetika + hormon vizsgálat. Szerintem ne várjátok a csodát, lépjetek. Esetleg adjatok magatoknak egy kis időt, 3 hónap alatt cserélődik a teljes sperma állomány, utána nézessétek meg egy másik orvossal.
2016. jan. 19. 21:41
5/13 A kérdező kommentje:
Köszönjük a választ!Megy a zöld kéz!
2016. jan. 19. 21:51
6/13 anonim válasza:
Férjemnek 15millió\milliliter,80% jól mozog,10% renyhén,10% egyáltalán nem mozog.Azt mondták ez az alsó határ,ez alatt nincs értelme természetesen próbálkozni.Neki volt hormon vérvétel,de a hormonjai rendben vannak.A helyzetet nehezítette,hogy velem is vannak gondok...De sikerült teherbe esnem.
A helyetekben kérnék időpontot a Kaáliba
2016. jan. 19. 22:43
7/13 anonim válasza:
Fel a fejjel, ez csak egy állapot, ami változhat. Javíthatja az értékeket az életmódváltás: dohányzás elhagyása, sok mozgás, szűk alsónemű storno, egészséges táplálkozás, fehér liszt és finomított cukor elhagyása, mesterséges anyagokat tartalmazó ételek kerülése, tökmagevés. Emellett érdemes valamilyen spermaturbózó készítményt szedni, pl. Ferulant kapszulát. Ha úgy döntötök, hogy lombikba fogtok bele, akkor is érdemes mindezt megtenni, hiszen minél több egészséges spermium közül választhat a doki, annál jobbak az esélyek. Én a helyetekben megpróbálkoznék a fentiekkel, és 3 hónap múlva kérnék egy újabb vizsgálatot.
2016. jan. 20. 10:53
8/13 anonim válasza:
Az előző vagyok, még egy javaslat, ötlet: lehet a netről rendelni otthon végezhető sperma tesztet is. Pl. FertilityScore férfi termékenységi teszt.
2016. jan. 20. 10:56
9/13 A kérdező kommentje:
Köszönjük szépen a válaszokat a párom nevében is!Megy mindenkinek a zöld kéz!És igen sajnos én nagyon szeretem az édességeket,párom meg cigizik:(((
2016. jan. 20. 12:47
10/13 anonim válasza:
Akkor egy okkal több a leszokásra. Sőt, rögtön 3 okkal több: 1. Esély lesz a természetes fogantatásra. 2. Egészségesebb lesz a pici, hiszen apuka dohányzása kihathat a magzatra. 3. Ha megszületik a baba, nem kell óvni a füsttől, nem lát rossz példát.
Persze nagyon nehéz, tudom, pláne, amikor azon stresszel, hogy milyenek a leletei... De azért érdemes lenne megpróbálni, hiszen mi lehet elegendő ok, ha ez nem!?
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!