Ház "muszáj" előbb, v a gyerek, az alábbi kivételes esetben?
Egyedülállo vagyok egy gyermekkel es szeretnék örökbefogadni mindenképpen lehetőleg hamar, hogy még legyen együtt kisgyermekkoruk is(ffiakrol lemondtam elegem volt, hogy nincs kompetens normalis).
Jelenleg alberletben, kis lyukban élünk és ennyi erővel saját ház hitelt lenne celszerűbb fizetni.
Két gyerekkel meg magasabb a csok.
És amig kicsik, addig reszmunkaidőzök (ahogy most is)inkább, hogy többet lehessek veluk amíg kevésbé önálloak, tudjam hordani őket fejlesztesre, vagy dokihoz, stb, az együtt töltött idő ára ugye az alacsonyabb jövedelem...de mivel diplomám is van, a későbbiekben 8 orás jobban fizető állást vállalnék.
Igy az általában vélt logikával, hogy először alapozni, házat venni, 8 orazni
stb, kifutnánk az időből.en öregszem, a gyerek meg felnő teso nélkül.jelenleg pedig egymas után hordhatnák a ruhákat is, szinte csak a tejital élelem pelenka vitaminok duplázodna csak amit tudok vállalni jelenleg is.
Félreértések elkerülése végett, az új jövevény is teljes értékű családtag lenne, nem csupán egy testvér!
Tanácsok?
Nem ertelek.
Ennyi erővel azt is elemezgetni lehetne hogy minek szülnek a nők..
Ugyanaz.minthogy miert akarok örökbe fogadni.
Kérdező, hagy kérdezzem már meg a korodat, meg az, hogy milyen diplomád van?
Semmid nincs, se normális lakhatás, se normális munka, hogy akarsz így örökbe fogadni?
A kommentjeid egyre primitívebbek, ezek alapján (mint ahogy írta is valamelyik válaszoló) meg vagyok döbbenve, hogy örökbefogadáson gondolkodsz.
Pszf en végeztem.
És van pár milliom a fundában.
Csak ugy latom nehezen megy át ha másik munkakör mellett hitelt veszek fel és költözünk, megszűnik a rugalmas életmod a gyerek is felnő egyedül.es ez a bajom
A fundással már ki van tűzve beszélgetési idopont(lejár a 8 éves szerz.) hogy mit hogyan csináljunk ha ingatlant akarok venni...
Én meg arra gondoltam, inkább még kötök uj szerződest plusz a gyerekre fundaminit. Es a regi es uj szerződésemmel már nagyesélyes konkrétan belevágni es munkahelyet modositani de időt akarok szánni a kisgyermekkorra!!
Kedves Kérdező,
a hosszúkat válaszoló vagyok, aki igyekezett a kérdésedre normális választ adni (egyedülálló anya- tudod, akit itt valaki "bankos kisasszonyozott"- csak mert az alapvető megszólításokkal és illemmel is hadakozik az irigység mellett:)
PSZF-es vagy, akkor nem is kell neked magyarázni a hitelfelvétellel járó körültekintést és a bevétel-kiadási dolgokat. Ne haragudj meg érte, de nagyon csodálkozom (így még inkább) azon, hogy CSUPÁN a dolog anyagi oldalát tekintve valóban reális célnak és a problémáid megoldásának látod a hitelfelvételt.
Továbbra is azt tanácsolom neked- főleg a későbbi kommentjeidet olvasva, hogy várj még egy kicsit ennek az örökbefogadásnak a gondolatával is.
Rendeződj anyagilag, érzelmileg (igenis nem vall egészséges viszonyulása a "minden pasi hulladék" hozzáállás!), legyen sikerélményed érzelmileg, anyaságban a meglévő egy gyerekeddel és mellette jusson időd, erőd magadra is.
Teremtsd meg az alapjait a kettőtök biztos alapokon álló boldogulásának (megtakarítás fontosságát kell még hangsúlyozni egy pszf-esnek? ugye nem?)- még ez a lépcsőfok is nagyon hiányzik.
Talán első körben a meglévő gyermek esetében is törekedhetsz arra, hogy az édesapja vegyen részt az életében- ezzel te sem éreznéd azt, hogy a kicsinek "nincs senkije".
(az irigykedő, magával elégedett, 30e Ft-os logicos kommentelőnek annyiban igaza van, hogy fontos az egész, kerek család egy gyermek számára- viszont nincs joga lenézni senkit, aki elvált/özvegy/eleve egyedül vállalt gyermeket, mert házasként sem nálam, sem más embertársamnál nem különb, csak igen hiányos műveltségre vall, ha ezt emeli ki egyetlen értékeként :)
A válás nem egyenértékű a "megcsaltak/otthagytak/nem kellesz senkinek"-kel- egy házasság is lehet rengő alapokon álló/kiszolgáltatott és boldog/megfelelő is, ahogyan egy válásról szóló döntés is lehet kényszerhelyzet és optimális megoldás is.
Elvált nőként inkább első körben próbálj maximálisan arra törekedni, hogy a másik szülő megmaradjon szülőnek!
Ez sem távolságfüggő és ebben az országban nincsenek áthidalhatatlan, fél-egy nap alatt meg nem tehető távolsátok!
(saját példa: a volt férjem külföldi állampolgár, jelenleg is Nyugat-Európában él- mégis élő kapcsolatot tart a közös gyermekünkkel, napi szinten beszélnek, havonta többször jön, elviszi magához pár napra, nyáron-télen nyaralni-telelni stb. mert apának jó, kiváló attól még, hogy már nem férj és veleség vagyunk).
Hidd el, hogy a jelenlegi gyermeked számára az apanélküliségre nem lesz válasz egy örökbefogadott tesó, nagyon nem! Erre nem gondoltál?
Szerintem nagyon nem helyesek a motivációid (ne legyen egyedül a gyereked, legyen játszótársa stb.) a második gyermek létére.
Beszéld ezt át egy szakemberrel, ha nem boldogulsz vele magad!
Előző vagyok ismét:
Kérdező: szanad tudni, az ország melyik részén élsz (megye, város).
Csak mert van egy nagyon jó végzettséged, amivel még egy önálló, rugalmas vállalkozás is teljesen reális elképzelés és nem is kell hozzá nagyon tőkeerősnek lenni, nagy beruházást nem igényel.
Ilyenben nem gondolkodtál? Tudom, nem mindenki való vállalkozónak (én sem vagyok az), akár személyisége miatt, akár a munkatempója, terhelhetőség, családi helyzet és még ezer ok miatt- de lehet, hogy a te munkahely/időbeosztás/megfelelő jövedelem kérdéskörödre lehet ez is egy jó megoldást.
Vagy első lépésben a meglévő 4 órás állásod mellé kiegészítő tevékenységnek- szépen meg lehet vele alapozni a jelenleginél jobb életkörülményeket is, nem?
/saját példa: jó állásom van, ezen nem szeretnék hosszútávon sem változtatni, de emellett az ugyancsak pszf-es barátnőmnek van egy könyvelő-adótanácsadó cége- dömping időszakokban be szoktam segíteni neki (főleg adózás, nemzetközi számvitel, de aár EU-s pályázati elszámolások, adóbevallások stb.-ben is, de volt, hogy éjszaka kontíroztam), illetve már felvetődött annak a lehetősége is, hogy résztulajdonosként bővítsünk/vállaljunk több munkát- más profilt is a meglévő ügyfélköre mellé.
Ilyesmire gondolok- tipikusan jó, home office-os szakmád van- örülj neki!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!