Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesési problémák » Hogy hozzam fel a donorsperma...

Hogy hozzam fel a donorsperma lehetőségét?

Figyelt kérdés
Sajnos kiderült hogy a férjem teljesen steril. :( összetörtünk mind a ketten hisz az lett volna mibdenünk ha vagy egy nagy családunk. :( Ez csak 2 hete derült ki de azóta azon gondolkodunk hogy hogyan tovább, mi értelme lesz így az életnek.Viszont bennem már napokkal ezelőtt felvetődött a kérdés hogy mi lenne ha donor spermával lenne babánk? Ha ebben a helyzetben lennétek ti hogyan kérdeznétek rá a férjetektől? Ő 40 én 30
2016. ápr. 29. 16:38
1 2 3
 21/26 anonim ***** válasza:
0%

Én nem vállalnék donortól gyereket.

Ha kiderülne, hogy a férjem meddő, akkor örökbe fogadnánk. Neki nagyon fontos, hogy legyen vér szerinti gyereke, de ilyen esetben ezt is vállalná, hogy lehessen gyerekünk. A spermadonor mindkettőnk számára teljesen elképzelhetetlen. Nem azért mert a gyereket nem szeretnénk meg, hanem eleve nem vágnánk bele ilyen módon.

Azt írtad az örökbefogadás minimum 2 év. Nem vagyok annyira jártas benne, de a spermadonor intézése is lehet legalább ennyi időt vesz igénybe. Gondolom nem úgy működik, hogy ma kitalálom és holnap megyek és sikerült is.

Én a helyetekben elindítanám az örökbefogadást és közben esetleg intézném a donort is ha mindketten benne vagytok. Mert a várakozás alatt még meggondolhatjátok magatokat örökbefogadás ügyben, de legalább hasznosan telik az idő, nem üres várakozással.

Egyébként az örökbefogadott babákat is lehet szoptatni megfelelő módszerrel. :)

2016. máj. 2. 14:40
 22/26 anonim ***** válasza:
0%

Ismeretlen donortól nem tenném.

De ha van családtag, aki hajlandó adni, az egész más. Van-e testvére a férjednek, vagy legalább unokatestvére?

Mert akkor biztosan tudnátok a származást, az elképzelhető problémákat, mindent.

DE ezer százalékra ki kéne vizsgáltatni előtte.

Az idegen donor sperma nem jó lehetőség a gyereknek.

2016. máj. 15. 16:29
 23/26 anonim ***** válasza:
Itthon csak anonim donor lehet. Rokon kizárt.
2016. máj. 15. 18:10
 24/26 anonim ***** válasza:
17%

Hát, akkor mit mondjak; ki lehet próbálni a "családon belül marad" lehetőséget, mint régen, amikor még nem voltak ipari lehetőségek, csak háztájiak.

Akiknek állatai vannak, tud konkrét ötletet is adni, biztos.

DE, csak ha minden véglegesen kizárt a férjtől.

2016. máj. 15. 18:23
 25/26 anonim ***** válasza:
67%
Szia remélem olvasod még..Azért annyit hozzá fűznék hogy nagy szavak ezek hogy az én férjem vállalná, az én párommal megbeszéltük hogy ez lesz, az lesz..Fogalmatok sincs milyen egy ilyen helyzet csak aki benne van..Mi sejtettük hogy a Páromnál baj van, mindent megbeszéltünk, hogy akkor nem lesz gyerekünk, úgy mentünk a vizsgálatra hogy biztosra vettük hogy mit teszünk ha rossz lesz az eredmény..Hát nagyon rossz lett..Steril menthetetlenül..A mai napig emlékszem az érzésre amit akkor átéltem, a csalódottságra, a pánikra, ami mindent felül írt..Pedig számítottunk rá..Szóval senki nem tudja csak aki átéli hogy ez milyen..Azóta megszületett az "idegen embertől" a gyermekünk mert mi így döntöttünk..Donor babánk lett..és nem is lehetne mégis jobban a páromé..Egy kislány, gyakorlatilag elcsente a párom szívét, és fordítva is..Eszünkbe sem jut hogy idegen lenne az apja, mert a Párom az..Úgyhogy aki így gondolja az tényleg ne menjen bele ilyenbe..Csak addig fogalmatok sincs mennyire szart se ér a vérszerintiség, és mennyire nem biztosíték semmire..Pl arra sem hogy attól valaki jobb apa lesz.A környezetembe rengeteg vérszerinti apa letojja a gyerekét, gyakolatilag csak nyűg neki..Hát az én párom nem, ő megél minden pillanatot, és ehhez szerintem kellett az út amit bejártunk, hogy vágyjon rá annyira, hogy lepörgesse az összes létező dolgot magába amit majd játszik vele, ahogy vigasztalja, ahogy megöleli, ahogy szereti..Ha már itt ennyire szabad vélemény nyilvánítás van olyan dolgokról amikről fogalmunk sincs akkor kijelentem hogy nincs nála jobb apa a földön, nm bocsánat..Nincs nála jobb vér szerinti apa a földön.."Idegen embertől" való gyereket felnevelő apa lehet van másik is ilyen jó..Szóval hozd fel kérdező, és majd meglátod hogy nem is olyan szörnyű ami most veletek történik..Bár már szerintem jutottatok valamire..:)
2017. febr. 16. 00:03
 26/26 anonim válasza:

Sziasztok!

Remélem olvassa még vki.

Sajnos mi is ebben a helyzetben vagyunk. :( 5 lombik 2 vetélés. Most már 0 sperma.

Donorsperma kell.

Remélem kérdező te jobban állsz.

Tudnátok nekem adni esetleg elérhetőséget, akár privátban is.

Nagyon köszönöm!

2017. júl. 14. 09:20
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!