Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesési problémák » Nők valaki aki nehezen esett...

Nők valaki aki nehezen esett teherbe milyen tanácsot tud adni?

Figyelt kérdés
Párommal fél éve próbálkozunk de még nem volt siker sajnos. Milyen tanácsot tudnátok adni?
ma 09:46
 1/6 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem egy év után érdemes orvosi segítséget kérni. Addig türelem.
ma 09:49
 2/6 anonim ***** válasza:
27%
Mi több mint 40 éve vagyunk házasok. Soha nem védekeztünk, mégis "csak" 3 gyerekünk lett. Szerintem kérjetek orvosi segítséget.
ma 09:54
 3/6 anonim ***** válasza:
100%
Félév meg semmi. Ha egy év után sem sikerül, akkor érdemes orvoshoz fordulni. Amúgy segíthetnek vitaminok (én kifejezetten nőknek való multivitamint szedtem mindkét terhességem előtt), egészséges életmód. De ezek sem 100%-osak, viszont ártani nem ártanak.
ma 09:56
 4/6 anonim ***** válasza:
66%
Fél év nem sok idő, de elhiszem, hogy ilyenkor annak tűnik. Van olyan ok, ami miatt azt gondolod, hogy gond van? Pl. rendszertelen ciklus, erős alhasi fájdalom, sok barnáz mensi előtt?
ma 10:54
 5/6 anonim ***** válasza:
100%

Ez az "egy év után érdemes csak orvoshoz menni" dumát hagyjuk már. Ami 1 év után baj, az fél év után is baj, azzal senki sem árt senkinek, ha pár sikertelen hónap után elmegy kivizsgáltatni magát- mindkét fél. Inkább legyen feleslegesen pár labor meg ultrahang meg minden, minthogy csak az időt pazarolják, merthogy "fél év még semmi, majd 1 év után menjetek orvoshoz". Bullshit. Egészséges, fiatal párnál szerintem még pont, hogy gyanúsabb, ha nem jön gyorsan a vágyott baba, hiszen amikor a nő még olyan korban van, amikor kb a tavaszi szellőnek teherbe kéne ejtenie, a férfi meg ereje teljében, akkor már ne mondjuk, hogy normális dolog 1 évig próbálkozni. Csak az időt húzzák ezzel, gondolom kényelmesebb az orvosoknak, vagy nem tudom, elhessegetni a dumával, és ezt a narratívát ismétli mindenki már tizenévek óta. Furcsa, ha 35+ vagy, akkor nem mondja ezt senki, hogy normális dolog egy évig próbálkozni, akkor fél év után már küldenek kivizsgálásokra. Mintha csak arról lenne szó, hogy van-e még pár éved kísérletezni vagy sem, hmm....

És nem azt mondom, hogy tuti van valami gond. Vagy hogy ha van is, akkor az nagy. De őszintén, nekünk 9 hónap próbálkozás után jött a babánk, amikor fél év sikertelenség után elmentem orvoshoz. Hormonpanel, vérvétel, ultrahang megvolt. Eredmény: alacsony volt a D-vitaminom. Szedtem 1 hónapig 4000NE-t minden nap, és láss csodát, következő hónapban már pozitív lett a tesztem. Nem egy nagy cucc, de magamtól nem jöttem volna rá, és ha ezt előbb tudom, még ennyit se kellett volna várnom a gyerekre. Felesleges stressz. És igen, én 26 voltam, a nőgyógyász is mondogatta, hogy minek sietni, ráérek, stb, de már akkor is úgy voltam vele, hogy _valami_ oka csak van annak, hogy nem jön pár hónapon belül a baba. És tényleg volt. Már persze, túl azon a statisztikán, hogy havonta ~20% esélye van összejönni a terhességnek, de azért ezeket az esélyeket igenis lehet növelni.

Szóval én azt mondanám, hogy ne várjatok, menjetek orvoshoz. Legfeljebb kiderül, hogy nincs baj, és tényleg csak türelem kell.

ma 11:06
 6/6 anonim ***** válasza:
100%

1.5 év volt,mire terhes lettem. Dokinál voltunk, egyik oldalról sem derült ki semmi.

Türelem! Ez a tanácsom. 1 év után pedig doki.

Először a férfinak (andrológus), utána neked!

ma 11:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!