Elmenjek táppénzre?

Figyelt kérdés
Udv nektek. 8 hetes terhes vagyok eddig jo viszonyban voltam a főnökömmel de miota megtudta hogy terhes vagyok marasztalni probal minél tovább hogy ne kelljen táppénzt fizetnie. Azonban én mar nem bírom a munkát elég rosszul vagyok. Menjek ki az orvoshoz és irassam ki magam es utanna szóljak a munkahelyen vagy legyek emberséges és szóljak előre hogy keressen másik embert? Ő nem volt velem tul korrekt 16 orázom utána két nap szabad és behivott két napra hirtelen el vállaltam és ma felhivtam hogy nem fogom bírni és ugy beszélt velem mint a kutyával. Hogy én túl komplikálom..
2015. máj. 21. 18:23
 1/2 anonim ***** válasza:
29%
Szerintem menj táppénzre. 16 órás munka amúgy sem kismamának való főleg ilyen főnök mellett. Engem nem igazán izgatna hogy előtte vagy utána szólnék neki. De szerintem előbb irasd ki magad táppénzre, duplán véd a törvény mert táppénz alatt és terhesség alatt sem rughat ki.
2015. máj. 21. 18:34
 2/2 anonim ***** válasza:
100%

Mi a munkaköröd? Mivel sokan elfelejtik, a munkáltató köteles az állapotodnak megfelelő munkakört biztosítani, és 8 óránál nagyobb óraszámban eleve nem is dolgoztathat naponta.

Ha nem tud ilyen munkakört adni, úgy, hogy közben az alapbéredet nem is csökkentheti, köteles felmenteni a munkavégzés alól, azaz nem táppénzzel lennél otthon, hanem alapbérrel! Ami nagyon nem mindegy összegben.

2015. máj. 21. 19:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!