Mi a nehéz a lombikban?

Figyelt kérdés

Bocsánat, tudom hogy arrogánsan hangzik a kérdés, de arról van szó, hogy valószínüleg mi is lombikozni fogunk. Mondtam a férjemnek, csak akkor vágjunk bele, ha biztos, hogy ezt akarja, mert úgy tudom nagyon megterhelö egy kapcsolatnak. Ö azt kérdezte, miért. Itt kicsit elgondolkoztam, mert szerintem azért mert ugya a nö kap egy vagon hormont, millió orvos asszisztál valamihez, ami nagyon intim, állandóan orvoshoz kell járni, én ezeket mondtam a férjemnek.

De aztán elgondolkoztam, hogy mi van, ha van ennél sokkal rosszabb, amire most nem gondoltam. Nem akarok felkeszületlenül a lombik elé állni. Aki átesett rajta, mesélne kicsit?

2014. dec. 12. 17:09
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:
Manka68, ez a Kaáli, mi is oda jártunk. :)
2014. dec. 14. 11:15
 12/25 anonim ***** válasza:

Szia!

Nagyon jó a kérdés, igazából nehéz ezt megmondani. Nekem még csak egy lombikom volt, ami nem sikerült! Szerintem mindenki másként éli meg! Az anyagi része is fontos, elég megterhelő, de ha valaki mögött van anyagi háttér, ez nem jelent nehézséget!

Minket a férjemmel csak jobban összekovácsolt. Ugyanugy óvott és vigyázott rám mint egy anya a gyerekére. Beültetés után kaptam egy ultrahang képet, hogy lássam igen is bent van az embriónk, hát... potyogtak a könnyeim... Ezzel szembesülni igy utólag nem a legkellemesebb dolog, főleg, hogy 50-50%, hogy ott lesz-e később is.Én elhittem, hogy velünk fog maradni, és nem maradt... Nem csak anyagilag megterhelő, de valamelyest testileg is, és ami a lènyeg, lelkileg is megterhelő. Amikor kiderült, hogy nem sikerült kicsit büntudatom volt, hogy biztos valamit nem jól csináltam. Nem pihentem eleget stb...

Erre a kérdésre akkor is nehéz válaszolni, ha már átélted!!!

2014. dec. 14. 14:04
 13/25 A kérdező kommentje:

Köszi a valaszokat. Hat ha megyünk akkor csak privat klinikara megyünk, en mar kineztem egyet, aminek nagyon jo ertekelesei vannak. Meg nem mertem irni nekik, mert az olyan vegleges...

Valaki irta, hogy en bizakodassal nezek a lombik ele. Sajnos ez nem igy van. Azt tudom, hogy nem fog az zavarni, hogy rajtam vegzik a vizsgalatomat, a ferjem meg cSak mintat ad. Ezt mar megszoktam tenyleg. Ennel rosszabb nem hiszen hogy lehet, hogy a haziorvoshoz ugy megyek 21. napi ververtelre hogy fejböl mondom mi kell a hormonsorba. Mar lassan magamnak is le tudom venni komolyan. Ma nem is emlekszem milyen ha nem kell gyogyszert/taplalekkiegeszitöt enni. Na mindegy is.

En ket dologtol tartok nagyon, hogy nem sikerül es teljesen összetörök bele ( ez meg nem a felelem resze), hanem hogy a ferjem akkor nem fog ugy mellettem allni, ahogy szüksegem lenne ra. Sajnos neki sokszor nehez kimutatnia ha faj, meg ha sajnal, inkabb csak bezarkozik. Na ebbe pl. belepusztulnek. A masik, hogy lombikkal sem sikerül a baba, elfogy a penzünk es nincs mas opcionk.

Valahogy ugy vagyok vele, hog sok remenyt nem füzök hozza, 4 eve vizsgalnak az orvosok, semmire sem jutnal. En gondolom, hogy van valami bajom/bajunk, de senki nem talalja. Olyan sztem nincs hogy ket telesen egeszseges embernek nem lesz gyereke. Es attol is felek, hogy lombikozunk, de leszarjak hogy esetleg valami problema van a hatterben, es nem lesz baba, mi meg ott vagyunk ahol a part szakad.

Mert eddig meg mindig ott volt vegsö opcionak, hogy akkor lombik, de ezutan mi lesz? A ferjem nem akar örökbefogadni, es öszinten en sem rajongok a gondolatert.

Hat igy allok most :)

2014. dec. 14. 18:15
 14/25 anonim ***** válasza:

Kérdező, leírnád, milyen vizsgálataid voltak már?

IR-t néztek?

2014. dec. 14. 18:24
 15/25 anonim ***** válasza:
7-es, 8-as vagyok, és Tapolcára jártunk.
2014. dec. 15. 08:44
 16/25 anonim ***** válasza:
...és a Tapolcai is Kaáli, igen...
2014. dec. 15. 08:44
 17/25 anonim ***** válasza:
51%
Teljesen jól megfogalmaztál egy mondatot, hogy "nem hiszem el, hogy két egészséges embernek nem lesz gyereke". Ez a jó hozzáállás, mert nekünk mondták, hogy a férjemnek term. úton nem lehet gyereke, annyira rossz a spermaképe, 4 lombik után természetes úton lett gyerekünk. Azért, mert énbennem mindig is ott motoszkált, hogy nem hiszem el, hogy ha egy ffinak van legalább 1 ép, egészséges hímivarsejtje, akkor nem lehet gyereke....és bejött... (viccesnek tűnik, de én a %-ok alapján kiszámoltam, hogy kb. pár 100.000 van neki, ami teljesen egészséges.) És mindig úgy voltam, hogy oké, hogy nem 8 millió, meg 10 millió per ml, de akkor is van több 100.000 és nem igaz, hogy nincs egy, ami eljut a petesejthez. Bízni kell, lehet nektek pont azért nem jön össze, mert lelkileg aggódsz ilyeneken, amiket írtál....ha meg évek óta nem jön össze, akkor meg már mindenki gondolkodik ilyeneken és ez igenis lelki ok, szóval elhiheted, hogy ha azt mondják, hogy nincs testi bajod, akkor nincs is!
2014. dec. 15. 08:58
 18/25 anonim ***** válasza:

Manka68 légyszi ne engem hibáztass, hogy vannak ilyen rossz helyek...kicsit úgy vettem ki a szavaidból, mintha én lennék gáz, hogy így bánnak velünk. Egyébként a tájékoztató füzetben egy csomó minden máshogy volt írva, mint ahogy az a valóságban történt...Pl: első leszívásnál kaptam egy jódos hüvelytablettát, amit leszívás előtti este kellett használnom, hogy fertőtlenítse a hüvelyt, de pl másodiknál, meg utána már nem adtak ilyent és kérdeztem és hülyének néztek, hogy mit akarok... Az eredményhirdetést minden egyes papírra úgy írták, hogy beültetés után 10-13 nappal a vér béta hcg szintjéből eldöntendő a terhesség...szinte szó szerint emlékszem erre...ennek ellenére úgy volt, hogy vizeletből nézték teszttel (amit én is meg tudtam volna otthon és emiatt kicsit csalódtam, mert mégis nem sokkal jobb ketten a pároddal megtudni és kicsit ölelkezni, ha nem sikerült, vagy kettesben örülni, ha igen, mint ott a sok ember előtt bőgni...), és utána bemenni és ott vérvétel, mint így, hogy sima vizelet teszt. Egyébként azt mondták, hogy amíg használod az Utrogestan-t, addig nem jön meg, ennek ellenére nekem a 4 beültetésnél 3-nál már 1 nappal tesztelés előtt megjött, szóltam, hogy nem vagyok terhes, mert már megjött, de azért kikényszerítették a vizelet tesztet, tiszta véresen vittem be, kellemetlen volt...biztos ez a protokoll... Nálunk tényleg legalább 50 ember van mindig a váróban és hiába van időpont, csúszik az egész... de azt nem mondtam, hogy bent a vizsgálóban más is lenne, csak mi, a doki, meg az asszisztens..azért az durva lenne. És nekünk nem kellett eltakarni magunkat, amikor vizsgálatra mész, vagy simán rákszűrésre, akkor gondolom felveszel egy hosszabb felsőt, vagy egy szoknyát és nem kell meztelenül mászkálnod, lombikon meg nálunk hálóingben voltak a műtétek és a beültetés is, tehát nem kellett semmikor meztelenül semmikor sem mászkálni.

Szóval kedves kérdező, szerintem elég részletesen leírtam, hogy velem mik történtek, most már értheted, hogy ha ilyen pozitívan állsz hozzá és nem érted, mi a rossz benne, akkor is vannak olyan dolgok, amik közben történnek meg, és csak ott érted majd meg, miért nehéz...remélem a te klinikád abszolút emberségesebb lesz, mint itt nálunk, de nekem ez van, nem járkálhatok pestre, ha egyszer ez itt van 10 percre. Én azon is stresszeltem még, hogy mi nem mondtuk meg a munkahelyemen sem és a családnak sem, nekem a legnagyobb félelmem az volt, hogy állandóan faggatóznak majd, hogy na sikerült a beültetés, és akkor annyi embernek egyesével elmondani, hogy nem...és akkor jön a lesajnálás, ez nekem nem hiányzott, még akkor sem, ha a családom, ők akkor sem tudják, hogy min megyek keresztül, min mennek keresztül azok a párok, akiknek csak évek alatt jön össze a gyerek... Stresszeltem, hogy időben beérjek a munkahelyemre, ne legyen gond, akkor még 1 órányira laktam a lombik központtól... Most is úgy fogunk menni, hogy nem említjük senkinek, de most jobb, mert 10 percre van kocsival és itthon vagyok, nem kell időre mennem a munkahelyemre..Ha ismerős meglát, hogy járunk, megmondjuk, hogy akkor akartuk csak elmondani, amikor már 3 hónapos kismama vagyok, addíg nem...énnekem ez volt, amin sokat stresszeltem, hogy ne faggassanak, mert elég megterhelő maga az egész lelkileg, nem még a sok faggató ember, nyugodtan ketten akarjuk átvészelni a nehezebb időszakokat...

2014. dec. 15. 09:17
 19/25 A kérdező kommentje:

Kedves utolso valaszolo, ne gondold hogy barki hibaztat teged. Inkabb sajnalunk, hogy ilyen rosszul bantak veled.

En egyet megfogadtam, ha nem bannak jol velem, en lelepek. Nagyob sok penzt fizetünk majd ( nem magyar a betegbiztositasunk, es nem fedezi), akkor azt hiszem elvarhatom, hogy embersegeseb banjanak velünk. Ha nem, akkor megyünk egy masik helyre. Több evet töltöttem nemtörödöm es hozzanemertö orvosokban bizva, ezt a hibaz nem akarom elkövetni többet. 100km-re van a legközelebbi klinika (3 is van), ha ott nincs, akkor megyünk messzebb, nem erdekel.

Azt viszont nem ertem miböl vetted azt ki, hog en bizakodo vagyok a lombikkal szemben. Meg akarom probalni, mert ez us egy lehetöseg, de hinni mar nem hiszek benne.

Nektek sok eröt es kitartast kivanok, es remelem, hogy most jobb erzesekkel es egy babaval a hasadban tavozol a klinikarol!

2014. dec. 15. 19:31
 20/25 Manka68 ***** válasza:

7/8/18-as válaszoló nem téged hibáztatlak! A helyet ahol voltál!

Egyébként én is szaladtam bele hasonlóba, nem lombiknál, hanem amikor sürgősséggel beküldtek nőgyógyászatra. A vizsgálóban 3 nővér vihorászott, míg én görcsök között fetrengtem az asztalon, ki-be járkáltak, stb... Szóval én is megtapasztaltam a sötét oldalt. :-(

Szerintem ez a titkolózás is megterhelő lehet, mi elmondtuk mindenkinek, aki megkérdezte, úgy sokkal egyszerűbb volt, mint mindenfélét kitalálni, miért nem babázunk.

A munkahelyemen is tudták hova járunk, másképp el sem tudtam volna menni olyan gyakran, nem engedtek volna szabadságra olyan lehetetlen időpontokban.

És nem volt lesajnálás. :-) Persze kérdezősködés igen, hogy hol tartunk, mi történik épp velünk, mert az emberek kíváncsiak, nem tudják miről szól ez az egész, próbáltak tanácsokat adni. De nekem ez jó volt, a sok pozitív visszajelzés megerősített minket. :-)

2014. dec. 16. 04:56
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!