Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesési problémák » Miért ennyire nehéz a teherbee...

Miért ennyire nehéz a teherbeesés?

Figyelt kérdés

Sajnos most már nem tudok szó nélkül elmenni a téma mellett, 3 éve próbálkozunk a második babával és rengeteg olyan párral találkozom, aki küzd évek óta. Joggal mondhatnák a gyermektelenek, hogy nekem már van egy, mit problémázok, de egy jó házasságban élek, jó anyagi körülmények között, akár 3 gyereket is vállalnék, de nem tudok, mert a természet nem így akarja. Már túl vagyunk a 2. inszemináción, de sajnos a méhemben genetikailag nincs rendben minden, így az orvosom nem vállal többet (mindkét inszemináció nagy fájdalommal járt). Most még várunk a második inszem eredményére, de sajnos nem sok a remény.

Rengeteg párral találkoztam a meddőségi kezelések/vizsgálatok alatt. Szerintetek miért ilyen sok azoknak a pároknak a száma, akik első, második, harmadik (ilyennel is találkoztam, 2 összejött, a 3. nem)babájukért küzdenek?

Sajnos ezalatt az idő alatt viszont találkoztam rengeteg abortuszra váró nővel is (15-40 éves korig)

2013. okt. 28. 15:56
 1/9 anonim ***** válasza:
Sajnos ez ilyen, elhiszem hogy nektek is nehéz aki a többediket szertné, de hidd el nagyon szerencsés vagy hogy leaglább már van egy gyereked. Mi 4 éve várjuk hogy megfoganjon az első. Én most ugy gondolom hogy ha egy lesz már nem fogok vállani kezelést ha összejön természetes uton akkor összejön ha nem nem. Aztán lehet amire odajutok már máshogy fogoom gondolni. Viszont egy gyerek mindneképp kell. Én eddig nagyon jól viseltem a sikertelenséget, mostanában viselem nehezebben. Az igazságtalansággal próbálok nem foglalkozni. sajnos ilyen az élet. Mi is az átlagon felüli szinten élünk és annyi szegény embernek meg simán siekrül a baba.....
2013. okt. 28. 16:01
 2/9 anonim ***** válasza:
73%
A kérdésedre nem tudom a választ, csak a saját véleményemet tudom leírni. Mi abban a hiszemben éltünk 10 évet, hogy nem lehet, aztán amikor mindent elfogadtunk és berendeztük az életünket kettőnkre, akkor terhes lettem 2 hónap alatt. Én azóta azt gondolom, hogy fejben dől el minden - nyugodtak voltunk, szerettük egymást és nem görcsöltünk semmin.
2013. okt. 28. 16:02
 3/9 anonim ***** válasza:

Mi 2,5 fél év siekrtelenség után abbahagytuk a baba dolgot, telejsen más terveink lettek, nem is figyeltem a ciklust se semmit. Védekezni azért nem kezdtünk el, mert az vicces lett volna ennyi idő után. Ez igy ment másfél évig sajnos mégsem sikerült. Tehát nem mindnekinél jön be ez a ne agyalj rajta dolog.

2. Nektek mit mondtak miért nem lehet? Ezt azért már nem igazán jelentik igy ki és szinte mindenkinek összehozzák bizonyos idő után. fejlett az orvostudomány szerencsére. (első voltam)

2013. okt. 28. 16:10
 4/9 anonim ***** válasza:

Mi éveket vártunk az első babára, nekem nagyon szörnyű volt. Nem maga a tudat, hogy nem lehet, vagy hogy nem sikerül (persze, ezt sem volt könnyű feldolgozni, meg túllépni rajta hónapról hónapra)

Inkább az volt rossz, hogy sorban derültek ki, hogy az addig tökéletesnek hitt ilyen-olyan eredményeim mennyire nagyon rosszak. Több orvoson is végigmentünk, mire végre minden kiderült, és aztán ezeket is időbe telt helyrehozni.

2013. okt. 28. 16:12
 5/9 anonim ***** válasza:
2. vagyok: kemoterápia, sugárterápia után pajzsmirigy alultermelés, PCO majd kimerült petefészek.
2013. okt. 28. 16:31
 6/9 A kérdező kommentje:
Nálunk is az derült ki,hogy a kislànyunk valami csoda, talán kiscsákánnyal ásta át magát annak idején azon a rengeteg akadályon ( nagyon zárt méhszáj, doki szerint nsgyon furcsa méh szerkezet..tehát van gond. Tény, hogy nem állok olyan rosszul mint egy gyermektelen nő, de szért remélem engem is megért valaki.
2013. okt. 28. 20:49
 7/9 anonim ***** válasza:
49%
Szia!Érdemes lenne méregteleníteni a szervezeteteket, majd gyógynövény alapú és természetes vitaminokkal, ásványi anyagokkal feltőlteni.Sok jó tapasztalat van velük olyan esetekben is, amikor a beültetés sem járt sikerrel.Erről természetgyógyász előadás is van.Kitartás és össze fog jönni!Sok sikert!
2013. okt. 28. 23:56
 8/9 A kérdező kommentje:
Köszi, aranyos vagy:-)
2013. okt. 30. 09:29
 9/9 anonim ***** válasza:
Én is azt hittem,hogy majd összejön mikor nem védekezünk.Most egy év próbálkozással a hátam mögött,már nem bízom ennyire benne.Néha úgy érzem sosem lesz gyermekem.Volt 2 vetélésem,így legalább annyit tudok,hogy teherbe tudok esni.Ez is valami.
2013. nov. 3. 15:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!