Mi a nehéz a lombikban?

Figyelt kérdés

Bocsánat, tudom hogy arrogánsan hangzik a kérdés, de arról van szó, hogy valószínüleg mi is lombikozni fogunk. Mondtam a férjemnek, csak akkor vágjunk bele, ha biztos, hogy ezt akarja, mert úgy tudom nagyon megterhelö egy kapcsolatnak. Ö azt kérdezte, miért. Itt kicsit elgondolkoztam, mert szerintem azért mert ugya a nö kap egy vagon hormont, millió orvos asszisztál valamihez, ami nagyon intim, állandóan orvoshoz kell járni, én ezeket mondtam a férjemnek.

De aztán elgondolkoztam, hogy mi van, ha van ennél sokkal rosszabb, amire most nem gondoltam. Nem akarok felkeszületlenül a lombik elé állni. Aki átesett rajta, mesélne kicsit?

2014. dec. 12. 17:09
1 2 3
 1/25 anonim ***** válasza:
Én azt gondolom, az a nehéz benne. hogy az a pár, aki lombikra vállalkozik, vélhetően nagyon-nagyon szeretne babát, ám a siker igen kétes és bizony évek is eltelhetnek, mire bekövetkezik. Bírni kell ezt lelkileg, bízni kell, reménykedni és hinni azt, hogy össze fog jönni. És igen, sok a vizsgálat, a szexuális életet is bizony megviseli, ami nem tesz jót a kapcsolatnak. Ennek ellenére nagyon sok párnak lett így babája (sokszor nem is egy)!
2014. dec. 12. 17:27
 2/25 Manka68 ***** válasza:
100%

Szia!

5 lombikunk volt. Nekünk igazából az anyagi része volt megterhelő, a többire úgy tekintettünk, mint szükséges kellemetlenségre a babához vezető úton. Ha már túl vagytok egy rakás vizsgálaton, akkor nagyjából tudtok mindent. :-) Maga a lombik semmivel sem rosszabb, sőt, az én legkellemetlenebb élményem az átjárhatósági vizsgálat volt, ahhoz képest minden más csak sétagaloppnak tűnik. Nem volt millió orvos, csak egy, és nem kellett állandóan orvoshoz járni. :-) Persze stimu alatt (kb 10 nap) kétnaponta uh, de az nem annyira gáz, főleg amikor a doki jó hírt mond. :-) Utána a petesejt leszívás egy kisműtét, odamész pontos időre, elaltatnak, és amikor felébredsz (kb 15-20 perc) megmondják, mennyit sikerült leszívni. Onnantól 24 óra izgulás, hogy vajon mennyi termékenyül meg. 3-5 nap múlva beültetés, aztán csak várni kell, hogy mit mond két hét múlva a tszt, vagy a vérvétel. :-)

Szerintem a stabil, jó kapcsolatokat inkább megerősíti ez a procedúra. De ha eleve vannak problémák, azokat tényleg felerősítheti. Itt kiderül mennyire számíthatunk egymásra, mennyire gondoljuk komolyan a babavállalást, a közös életet.

2014. dec. 12. 17:30
 3/25 anonim ***** válasza:

Nagyon sok stresszel jár minden vizsgálat, hogy jók lesznek-e az eredmények, aztán izgulhatsz, h mikorra kapsz első konzultációra időpontot. Ott további vizsgálatok, mindemellett ott a türelmetlenség, szakad a cérna, h bezzeg X-nek nincs ilyenre szüksége, csak kitalálta, h terhes akar lenni és a köv. hónapban már nem jött meg neki. Veled meg közli a dokid, h a sikerről semmit nem tud mondani, az anyagi részéről sem. Nekem semmi hormonprobléma nem volt, így mindennel együtt 280 000 ft-ban volt benne az egész eljárás. Szerencsére elsőre sikerült, de nem tudom, mi lett volna, ha 4-5-6 próbálkozás kell. Megviseli a kapcsolatot, főleg, ha nincs elég pénz.

A stimuláció...hm....engem túlstimuláltak, pedig az itteni lombikos csajokhoz képest kevés hormont kaptam, kórházba kerültem durva görcsökkel, ájulásig fokozódó rosszulléttel, járni sem tudtam. Ekkor már terhes voltam, d ea hiprstim. tünetei később jönnek elő...

És még ami próbára teheti a kapcsolatot: a nőt szurkálják, vizsgálják, hormonozzák, szenved, utazik,a férfinak meg annyi a dolga, h egy meghat. időpontban spermát ad egy kis pohárba. Na most ha egyébként a pasival van gond, a csaj meg egészséges, a csaj igazságtalannak érezheti, h ő szenved, mikor neki semmi baja. Ebből veszekedések, válás felmerülése, stb. minden lehet.

2014. dec. 12. 18:26
 4/25 anonim ***** válasza:
Szóval én azt mondom, h 1 lombik még nem igazán viseli meg a kapcsolatot, ha az stabil, főleg, ha sikeres. Elfelejtik hamar a nehézségeket. Inkább akkor megterhelő, ha sorozatos a sikertelenség és hónapokat kell várni az újabb beültetésekre, közben az idő fogy, a pár türelme is.
2014. dec. 12. 18:30
 5/25 A kérdező kommentje:

Köszi a valaszokat, ugy tünik nem kene aggodnom. A ferjem spermakepe tökeletes, mar megszoktam a millioegy vizsgalatot, (es azt hogy senki nem talal semmi problemat ), a kudarcot is megszoktul, nincsenek remenyeim mar nagyon. Nem hiszek igazabol a lombik sikereben, de veszteni valonk nincs.

A penzünk megvan ra, nem vagyunk multimilliomosok, de ennyi lesz.

Nem erzem igazsagtalannak, hogy engem ernek a kellemetlensegek, eddig is igy volt.

Ettöl függetlenül aggodok a hazassagomert, mert nem akRom, hogy veszekedes legyen ebböl.

Azon mosolyogtam, hogy valaki irta, h a lombik mar sok parnak segitett. En mar ezert is bizalmatlan vagyok a dologgal szemben. Eddig minden kezeles es csodaszer ami mindenki masnak segitett, nekünk a vilagon semmi eredmenyt sem hozott.

2014. dec. 12. 22:56
 6/25 anonim ***** válasza:

Szia, én amiben a nehézséget látom:

- sokat utazni (konzulátció, stimuláció alatt a leutazások, amikor uh-val nyomon követik a petesejtek érését, leszívás, beültetés)

- pénz

- lelki része: aggódás, izgulás, hogy ne legyen túlstimu, legyen elég petesejt, termékenyüljön meg, mennyit kérjünk vissza, megtapad-e

- hormonok hatására a nő lehet ingerültebb, sírósabb, aggódósabb, stb.

- testileg: mindennapos szúrkodás, hiperstimuláció veszélye, altatásban végzik a leszívást

Amúgy pedig minden nehézséget elfelejtesz, amikor meglátod a pozitív tesztet. :)

SZÓVAL HAJRÁ!!!!!!!!!!!

2014. dec. 13. 10:05
 7/25 anonim ***** válasza:
100%
Nekem is hyperstimulációm volt, 2 hétig kórházban voltam, majdnem belehaltam. Nekem is az átjárhatósági vizsgálat volt életem legrosszabb és legfájdalmasabb része (12 órás vajúdásom kutya fasza volt ahhoz az 5 perces vizsgálathoz képest). Onnantól minden lombiknál attól féltem, csak nehogy megint kelljen mennem átjárhatóságira, vagy nehogy hyperstimulációm legyen. Aggódtunk, amikor már 4-szerre mentünk, hogy már csak 1 ingyenes van, és utána már fizetni kell. Aggódtam, amikor el kellett döntenem, hogy mi legyen a megmaradt megtermékenyített petesejtekkel, hogy felajánljam másnak (de akkor lehet, hogy lesznek még gyerekeim, akiket nem én nevelek fel és nem is tudok róla), vagy ajánljam fel kutatási célra (de az élet a fogantatással kezdődik és a kutatás során megsemmisülnek (a "gyerekeim"), vagy kérjem, hogy semmisítsék meg (akkor is "megölik" őket!! Egy csomó dolgot akkor értesz meg, amikor átesel az egészen. Amíg nem tudod miről van szó, addig természetes, hogy pozitívan állsz hozzá, hogy hát a férjed spermája tökéletes, te is megszoktad a kellemetlen vizsgálatokat, nem zavar, hogy te szenveded végig, ő meg csak leadja az anyagot, stb. Ez egy hosszú folyamat, ami során megterhelik a testedet, a lelked is szenved, félelmeid vannak közben, csalódások érnek (mi pl azt hittük, hogy ha időpontra megyünk, akkor nem lesz ott senki más, és intim marad az egész, erre legalább 50 pár volt ott a váróban és több órás csúszások voltak), közben az a sok szenvedő arc...volt, hogy mellettem lévő wc fülkében sírni kezdett a csaj, mert nem sikerült neki...szar volt hallgatni pisilés közben. Nem beszélve arról a megalázó dologról, hogy ahova én járok, amikor eredményhirdetés van, sorbaállás vizelettel az ajtó előtt, majd beadod, újabb sorbaállás, az asszisztens meg sorolja, hogy negatív, negatív, negatív, pozitív, negatív...mármint, hogy kinek sikerült, kinek nem..ott mindenki előtt, mint ausvitzban a kivégzés. Szóval sok olyan lelki és testi dolog van, ami miatt nehéz a lombik, ezt át kell élni, megtapasztalni, hogy értsd...én is ilyen pozitívan álltam hozzá, magamra ismertem benned. Nekünk a kapcsolatunkat annyira nem viselte meg, úgy voltam vele, hogy ha nem sikerül, akkor örökbe fogadunk. Aztán millió lombik után, amikor azt mondták, most pihenjek 3 hónapot, akkor természetes úton teherbe estem, van egy 4 éves kislányom. Most 2,5 éve nem esek megint teherbe, márciusban megyek újra lombikra és a hyperstimulációtól félek és attól, hogy ikrek lesznek és majd császárra kell mennem, de most könnyebb lelkileg, mert ha nem sikerül, már akkor is van egy gyerekem. Szerintem csak 1-et próbálunk meg, többet nem és az éltet, hogy 1 hónap alatt meg is van a procedúra és eddig nem mondták, hogy mennem kellene újból petefészek átjárhatóságira, remélem nem kell!
2014. dec. 13. 15:43
 8/25 anonim ***** válasza:
A hyperstimulációról még annyit, hogy valaki azt írta, hogy az később alakul ki, nekem egyből leszívás után, ahogy felébresztettek az altatásból, már mennem kellett a kórházba, annyira szarul voltam, nekem el is maradt a beültetés, szóval nem feltétlenül később alakul ki, bár nekem 28 petesejtet szívtak le, nyilván ezért voltam rosszabbul, mint akinek csak 2-3 db-ot!
2014. dec. 13. 15:52
 9/25 anonim ***** válasza:

7-es, 8-as, tökjól leírtad. :)

Hova jártok, ahol ilyen gáz módon közlik, hogy sikerült-e???

2014. dec. 13. 18:57
 10/25 Manka68 ***** válasza:

7-es válaszoló, te nagyon rossz helyen járhattál. :-((

Ahol mi voltunk, ott nem voltak többórás csúszások, a vizsgálatokon csak egy asszisztens és a doki volt bent, a váróban kb 4-5 pár volt egyszerre, a környezet nem kórház jellegű, halk zene szól, és akikkel beszélgettem a beavatkozások előtt-alatt, mindenki inkább biztatta a másikat, erősítettük egymást és nem stresszeltük. Minden megbeszélésen csak a doki, és mi voltunk jelen a párommal.

Nem volt poharazós sorbaállás, mert vérvétellel állapítják meg sikerült-e, az eredményt pedig telefonon közölték, mert nem vártuk meg ott. De van egy olyan érzésem, hogy ha ott vártuk volna meg, akkor sem mindenki füle hallatára mondanák el. Egy olyan helyen, ahol kapsz egy nagy papírtörölközőt, hogy eltakard magad míg felmászol az asztalra, pedig csak a nővér lehet jelen és a vizsgálóba csak akkor lép be a doki, ha már letakarva fekszel a helyeden, és senki sem léphet be a vizsgálat alatt, egészen más élmény az egész dolog, mint ahol te jártál 7-es válaszoló. Pedig ezek nem nagy dolgok, nem kerülnek milliókba, bárhol meg lehetne tenni, hogy emberként bánnak velünk, nem tárgyként.

Lehet hogy mi voltunk szerencsések, hogy jó helyen voltunk. De azt gondolom, a bunkóságra, nemtörődömségre nincs mentség, a leterheltség sem lehet indok, aki emberekkel foglalkozik, annak tudnia kell viselkedni még a tizenhatodik munkaórában is. Tudom miről beszélek, vendéglátóztam tíz évig. Ha úgy viselkedtem volna a vendégekkel, ahogy az egészségügyben a betegekkel bánnak (tisztelet a kivételnek), nagyon hamar felkopott volna az állam.

Elnézést kérek mindenkitől, hogy így elragadtattam magam.

Kérdező, azt hiszem, sok múlik azon, hogy milyen helyre mentek. Ha nem úgy bánnak veletek, ahogy nektek jó, keressetek másik helyet. Választék van bőven. :-)

2014. dec. 14. 09:47
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!