Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesési problémák » Most akkor szedessem le a gél...

Most akkor szedessem le a gél lakott a körmömről? Laparoszkópia+átjárhatósági műtétem lesz!

Figyelt kérdés
2014. máj. 26. 15:04
1 2
 11/11 anonim ***** válasza:

Találtam szakcikket ezzel kapcsolatban.

Idézek /gépi fordítás/:

"Pulzoximéterek funkció érzékeli a pulzáló artériás véráramlás kibocsátásával fény hullámhossza . Ha valami zavarja , hogy a fény , beleértve a körömlakk és hamis körmök , az oximéter nem lesz képes felismerni az artériás véráramlás pulzálás olyan könnyen , így biztosítva pontatlan . Bár nincs meggyőző bizonyíték arra, hogy ez a helyzet , még mindig a legjobb , hogy távolítsa el körömlakkot vagy hamis körmök , hogy a legpontosabb mérés lehetséges. "

Forrás: [link]

Szerintem valamelyik ujjról érdemes előtte letisztítani a lakkot. Pulzoxi nélkül a körömágy vagy az ajkak színéből is meg lehet látni az oxigén szaturációt, persze csak akkor ha valamelyik nincs festve. A lilás vagy élénkvörös árnyalat szemmel is jól megítélhető, de a műszert és a szemet is megtéveszti a színező bevonat.

A vörös lakkon át úgy érzékeli, hogy jó az oxigén szaturáció, közben csak a lakk vörös színe téveszti meg a műszert és már rég nem elég a levegő, amikor a műszer még semmit nem érzékel belőle, mert elég élénk vörösnek érzékeli. Persze nem a vért, hanem a lakkot.

Tehát a lakk vörös színe megtévesztheti az érzékelőket, már próbáltam.

2014. máj. 29. 23:37
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!