Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesési problémák » Most akkor szedessem le a gél...

Most akkor szedessem le a gél lakott a körmömről? Laparoszkópia+átjárhatósági műtétem lesz!

Figyelt kérdés
2014. máj. 26. 15:04
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
49%
Nálunk nem kell leszedni a műtétekhez a gél lakkot, van sürgősségi császár pl, nem állnak neki előtte leáztatni, simán átmegy rajta a pulzoxi jele. Amúgy kérdezz rá az anesztes szakrendelésen.
2014. máj. 26. 15:06
 2/11 anonim ***** válasza:
Kérdezz rá, az anesztesnél, de nekem epeműtétem volt laparoszkópiás és nem kellett leszednem a körmömet.
2014. máj. 26. 15:08
 3/11 anonim ***** válasza:
0%
Le kell szedni nekem sima korpmlakkom volt es azt mondta az altato orvos hogx nem lesz mutet ha nem kaparom le a kormeimrol.
2014. máj. 26. 15:08
 4/11 A kérdező kommentje:
Ma voltam az altató orvosnál,de nem mondott semmit!
2014. máj. 26. 15:11
 5/11 anonim ***** válasza:

Megkérdezted és ezek szerint nem válaszolt?

Bocsi, de mi az hogy nem mondott rá semmit?

Nálunk a műtétek előtt szokták mondani, hogy lehetőleg semmi ne legyen az embereken, ami nem természetes.

De persze sürgősségi műtéteknél kutyát nem érdekli, hogy mi van a körmödön. Ott az életmentés a cél, viszont ha előre tudod, hogy műtéted lesz, akkor jobb, ha nincs rajtad semmi.

Ezt találtam:

[link]

Kérjük, hogy a műtét előtt a saját érdekében tartsa be a következőket: a kivehető fogprotézist, kontaktlencsét távolítsa el, ékszereit (fülbevaló, gyűrű, piercing) vegye le, a körömlakkot mossa le, a műkörmöt távolítsa el (különösen a porcelán műkörmöt), mivel műtét alatt a szervezet oxigén telítettségének mérését akadályozza.

2014. máj. 26. 15:54
 6/11 anonim ***** válasza:
49%
2. vagyok. Rákérdeztél? Mert én igen és kifejezetten azt mondta az orvosom, hogy nyugodtan maradhat. Nem is volt semmi gond vele.
2014. máj. 26. 18:39
 7/11 anonim ***** válasza:
Nem àrt ha làtjàk a köröm színèt! Azèrt nem lehet lakk stb rajta. Ha gond can a körömàgy színe elvà,tozik...
2014. máj. 26. 18:42
 8/11 anonim ***** válasza:
Nagyon gáz műtő, ahol ma a körömágy színe elsődleges info az o2 ellátottságról. Pulzoxi viszi a lakkot és a gélt, egyebekre nincs szüksége a teamnek.
2014. máj. 26. 18:54
 9/11 Manka68 ***** válasza:

Szia!

Ez a "saját érdekében"inkább a kórházat védi. :-)

A kontaktlencsét értem, az tényleg jobb ha nincs benn műtét alatt, de az ékszerek levétele szerintem azért van, hogy ne vádolhassák meg a kórházat, hogy műtét után hiányos a készlet. :-)

A zselés köröm pedig nem okoz gondot, ha nem túl hosszú, a tüdődokinál minden alkalommal rám tették a pulzoxit, és teljesen jól működött. :-)

A körömlakk lemosást nem értem, de csak azért nem akadok ki rajta nagyon, mert pikk-pakk vissza lehet varázsolni utána, ha ez a heppje a dokinak, ám legyen. De a zselés köröm azért teljesen más tészta, és szerintem aki le akarja szedetni, annak fogalma sincs mennyi munka akár feltenni, akár eltüntetni a körömről.

Egyébként az sztk-s műtéteimnél levetettek rólam mindent, míg a fizetős helyeken a kutyát nem érdekelte milyen ékszer, köröm van rajtam. Hát nem érdkes?

Ha a dokid nem mondott semmit, akkor nyugodtan hagyd meg a körmödet úgy ahogy van. :-) Szóltak volna miatta, ha gond lenne, amikor aláírtad a papírokat a műtéthez.

2014. máj. 26. 18:58
 10/11 anonim ***** válasza:
Nekem ilyen mutet alatt volt zseles kormom, es nem kellett leszedni. Csak az ekszereket, orrpiercinget kellett kivenni. A pulzoximetert labujjra is lehet csiptetni.
2014. máj. 27. 03:56
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!