Most akkor szedessem le a gél lakott a körmömről? Laparoszkópia+átjárhatósági műtétem lesz!
Megkérdezted és ezek szerint nem válaszolt?
Bocsi, de mi az hogy nem mondott rá semmit?
Nálunk a műtétek előtt szokták mondani, hogy lehetőleg semmi ne legyen az embereken, ami nem természetes.
De persze sürgősségi műtéteknél kutyát nem érdekli, hogy mi van a körmödön. Ott az életmentés a cél, viszont ha előre tudod, hogy műtéted lesz, akkor jobb, ha nincs rajtad semmi.
Ezt találtam:
Kérjük, hogy a műtét előtt a saját érdekében tartsa be a következőket: a kivehető fogprotézist, kontaktlencsét távolítsa el, ékszereit (fülbevaló, gyűrű, piercing) vegye le, a körömlakkot mossa le, a műkörmöt távolítsa el (különösen a porcelán műkörmöt), mivel műtét alatt a szervezet oxigén telítettségének mérését akadályozza.
Szia!
Ez a "saját érdekében"inkább a kórházat védi. :-)
A kontaktlencsét értem, az tényleg jobb ha nincs benn műtét alatt, de az ékszerek levétele szerintem azért van, hogy ne vádolhassák meg a kórházat, hogy műtét után hiányos a készlet. :-)
A zselés köröm pedig nem okoz gondot, ha nem túl hosszú, a tüdődokinál minden alkalommal rám tették a pulzoxit, és teljesen jól működött. :-)
A körömlakk lemosást nem értem, de csak azért nem akadok ki rajta nagyon, mert pikk-pakk vissza lehet varázsolni utána, ha ez a heppje a dokinak, ám legyen. De a zselés köröm azért teljesen más tészta, és szerintem aki le akarja szedetni, annak fogalma sincs mennyi munka akár feltenni, akár eltüntetni a körömről.
Egyébként az sztk-s műtéteimnél levetettek rólam mindent, míg a fizetős helyeken a kutyát nem érdekelte milyen ékszer, köröm van rajtam. Hát nem érdkes?
Ha a dokid nem mondott semmit, akkor nyugodtan hagyd meg a körmödet úgy ahogy van. :-) Szóltak volna miatta, ha gond lenne, amikor aláírtad a papírokat a műtéthez.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!