21. Napi hirmon eredményeim. ötletek?
Lh: 11, 21 IU/L
fsh: 2,77 IU/L
Ösztradiol: 284,20 pmol/L
Progeszteron: 9,26 nmolL
3 napi:
LH: 7,9
FSH: 5,0
tsh: 1,25
Utolsó válaszoló!
Miért tipikus PCOS hormonsor a fenti? Kifejtenéd? Nem kötekedésből, de tényleg nem tudom.
Nekem az 5. ciklusnapon az LH: 10, az FSH 8,9 volt. Ez is tipikus?
Köszi
A progeszteron szinted alacsony, általában ilyenkor már negyven-hetven közötti értéknek (vagy ciklushossz függően akár magasabbnak) kellene lennie.
Az ösztradiol eredményed túl magas, ez ösztrogén dominanciára utal a luterális fázisban, ami szintén nem jó. Egy endokrinológus fog tudni segíteni.
Egy kis segítség itt:
A progeszteron nagyon-nagyon alacsony. Legalább 40 körül kéne lennie. Az ösztradiollal semmi gond nincsen, se nem túl alacsony, se nem túl magas. A ciklus második felében meg különösen jónak számít szerintem.
Én inkább az LH-FSH értékét tartom aggasztónak a progeszteron mellett: az FSH irreálisan alacsony, az LH ehhez képest irreálisan magas. Tényleg pco gyanús, már csak a sárgatest-elégtelenség miatt is. Peteérésed van? Mert ezekből az értékekből azt mondanám, hogy nem biztos.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!