Nem bírom kivárni míg a dokival találkozok, szerintetek jók az eredményeim?
éhgyomri g. :5,4
60 perc: 3,9
120perc: 3,4
inzulin: 4,8
inzulin 60: 18,4
inzulin 120: 24,2
inzulin rezisztencia: 1,15
Szia! A cukrod nagyon lement a 60 es 120 percre a sima ehgyomri atlagnak megfelelo (altalaban az ehgyomri cukornak 4 alatt nem illik lennie. Az inzulinodnal a rezistenciaertekedrol nem tudok nyilatkozni mert nem emlekszem a hatarertekre...de keress ra a neten a homa indexre ugy talan konnyebben megtalalod mennyi (nekem 4 remlik hohy afolott cukorbetegseg...de tenyleg nem tudom) a jo ertek.
Inzulinnal en is sokaig keresgeltem mik a hatarertekek, de tobbfelekeppen itelik meg a szakemberek, itthon van, aki szerint a 120 perces ertek max. 4-5-6-szorosa lehet az ehgyomrinak annal magasabb erteknel is inzulinrezisztenciat mondanak fuggetlenul, hogy a homa index hatarerteken belul van-e. Ne izgulj foloslegesen, a dokid remelhetoleg ert hozza;-), addig inkabb elvezd a tavaszt.
A terhelt cukrodnak nem szabadna az éhgyomri alá esni és a 120 perces inzulinnak is visszafelé kellene már mennie.
Inzulinrezisztenciád lehet, amire kapsz gyógyszert, diétát kell tartanod és mozogni
Nem tul jo, az ehgyomori cukor alá nem mehet a terhelt, es hat a 120 perces tovább csökken. Valahol van egy jo nagy inzulinkiugras, ami ennyire leviszi. (Plusz a 120 perces inzulin is jo lenne, ha csökkenne)
Keress egy jo endokrinologust :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!