Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesési problémák » Szerintetek kinek higgyek, mi...

Szerintetek kinek higgyek, mi az igazság?

Figyelt kérdés

3 hónappal ezelőtt PCos-át és Ir-t állapított meg nálam a doki. Mondta ne keseredjek el próbálkozzunk nyugodtan. Felírt gyógyszert és elkezdtem a 3-as kezelést, elég gyorsan eredményt hozott mert már 6 hetes terhes vagyok.

Viszont jobban belemélyedtem ebbe a PCO-ás és IR-es témába. Sok helyen azt olvastam, hogy nagyon nagy a vetélés esélye az Ir-miatt.:(

Pár orvos meg azt írta, hogy a vetélésnek nincs köze a Pcos-hoz se az IR-hez.

Felhívtam a dokimat, hogy mégis Ő mit válaszol a kérdésemre:

Azt mondta, hogy az Ir a peteérést gátolja, ha már megfogant a magzat akkor nem okozhat vetélést.

Ti, hogy vélekedtek erről?

Csak aggódok,mert sok helyen olvastam, hogy akik elkezdik a 3-as kezelést ajánlják a védekezést hónapokon keresztül. Az Én dokim meg az ellenkezőjét mondta.:S

2014. jan. 27. 20:37
 1/5 anonim ***** válasza:
100%

az okozHAT vetélést, de csak ha kezeletlen. Szeded a gyógyszert, diétázol, tehát elméletileg nem lehet semmi baj.

volt vetélésem IR és PCOS miatt, de akkor még nem tudtam, hogy mi a helyzet, nem kaptam rá semmilyen kezelést. Mikor terhes lettem, akkor havonta jártam ellenőrzésre, nézték a cukromat (terheléssel, reggelivel, mikor melyikkel), a 12 hét után fokozatosan építettük le a metet

A dokim azt mondta anno, próbálkozzunk nyugodtan, az már más kérdés, hogy nekem 9 hónap kellett a teherbeeséshez. Úgyhogy igen, szerencsés vagy :))) és drukkolok, és csak pozitívan állj hozzá!

2014. jan. 27. 21:53
 2/5 anonim ***** válasza:
100%
Nekem több, mint 2 év kellet a 3-as kezeléssel, hogy teherbe essek. Az első alkalommal elment a baba. Viszont rá 2 hónapra megint terhes lettem, és egészséges fiam született. Ezt ugye nehéz megmondani, de szerintem nekem teljesen más miatt sikerült rosszul az első terhességem. Nyugodtan diétázhatsz, sportolhatsz terhesség alatt is, nekem így nem volt terhességi cukrom, pedig mindenki nagyon "várta". :)
2014. jan. 27. 22:12
 3/5 A kérdező kommentje:

Kedves első válaszoló:

Igen szedem a merck-et és tartom a diétát, csak azért félek mert nagyon gáz volt az inzulinom és rövid ideje tart a "kezelésem". Kétlem, hogy sokat javultak az eredményeim, bár 1 hónap alatt 6kg-ot fogytam (10kg plussz volt rajtam)..szóval reménykedek, hogy minden rendbe legyen.

Elég sokára kaptam dietetikushoz időpontot, így hogy teherbe estem meg elég sürgető lenne, mert állandóan éhes vagyok és van, hogy már remeg a kezem..kevésnek érzem már a 160g-os CH diétát és nem tudom, hogy merjem e emelni mondjuk kezdésnek 180-ra.:S

Köszönöm biztató szavaidat:)

Kedves 2. válaszoló:

Hát be kell vallanom a sportot nem igazán tartottam, mert így is nagyon gyorsan fogytam...van már egy 23 hónapos kislányom, mellette 1 percre sem áll meg az élet..dokim szerint nem elég az a mozgás amit a lányom mellett végzek..erre az volt a válaszom, hogy kölcsönadom neki pár napra, tuti négykézláb jön be másnap dolgozni:))

Van itthon vércukorszint mérőm, minden étkezés után 1 órával meg szoktam mérni, általában 5,5 körül szokott lenni ami elvileg jó /egyenlőre/.

Jó volt olvasni, hogy sikerült nektek is a babó:)

2014. jan. 27. 22:34
 4/5 anonim ***** válasza:

Barátnőm szintén pcos-ires, három spontán terhességből két gyereke van, az elsőt sajnos elvesztette.

Ha rendesen monitoroznak és karban van tartva az ir (gondolom voltál diabetológusnál is, meg endokrinológushoz is elküldött a nőgyógyász), szerintem nem lesz gond!

Boldog, nyugodt babavárást kívánok! :)

2014. jan. 27. 22:37
 5/5 Manka68 ***** válasza:

A sporttól nem fogsz fogyni, sőt azzal nehezebb, mert hiába olvad le a zsír, a helyébe izom épül. :-) Ami ugyan jóval kisebb helyet foglal el, de a tömege nagyobb. :-)

Tudom hogy kicsi gyerek mellet nehéz időt és energiát találni a rendszeres mozgásra, de megéri.

Vetélést akkor okozhat az IR, ha nem kezelik, mert a magas cukor és inzulinértékek tönkreteszik a méhlepényt. A diétán ne változtass magadtól, beszéld meg a dokiddal, ha nem jól érzed magad, vagy ha fogyni kezdesz. IR-es kismamákat amúgy is gyakrabban kell ellenőrizni, mint az egészségeseket. De ne a nődokidat hívd ezzel, hanem az endokrinológusodat.

Én anno úgy jártam, hogy nem figyelték még a cukorszinteket (régen volt nagyon), és egyik pillanatról a másikra vizesedni kezdtem, emelkedni kezdett a vérnyomásom, és sürgősségi császár lett belőle toxémia miatt. Akkoriban azt sem tudták mi az az IR, és azt végképp nem, hogy mi köze a toxémiához. Szerencsés voltam, egészséges babám született.

2014. jan. 28. 05:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!