Lehetséges az, hogy az ondóhoz hozzászokik a szervezetem és ezért nem esek teherbe?
13-as vagyok. Bocsika, nem gondoltam, hogy bunkóság amit írok :D Egyszerűen még mindig nem hiszem el, hogy komolyan gondolod a víz és hideg allergiát. (az eredeti ondós kérdés még oké, azt még elhiszem hogy valaki komolyan gondolja, de ezt a vizes dolgot már nem :D)
Elmagyaráznád nekem, hogy hogyan lehet valaki allergiás a vízre? Tényleg érdekel. Leírhatnád ezt egy kicsit bővebben, hogy élettanilag, sejtszinten, ez hogy is néz ki. A hideg allergia is érdekelne persze...mert ha nem húzok kesztyűt ilyen hidegben, akkor hajlamos kiszáradni a kezem bőre...most akkor ez allergia??? te úristen?? Esetleg kifejthetnéd, hogy hogy mi is az az allergia, milyen immunológiai történések zajlanak le olyankor, hogy megértsük itt a pontos élettani folyamatokat, hátha valaki nem végezte el a 8 osztályt, vagy felmentése volt biológiából :D Komolyan érdekelne, hogy egy olyan időjárási viszony ellen, mint a hideg, hogyan termel a szervezetem antitesteket.
Lehet, hogy fura, de ha egy tényleges allergiás reakciója lenne valakinek a vízre, akkor szerintem rögtön meghalna, mert a szervezetünk 70%-a víz. Jobban el tudom azt képzelni, hogy a vízben lévő egyéb anyagok irritálják a bőrt, vagy okoznak allergiás reakciót (pl klór...stb). Szerintem ezekben az esetekben már a bőr nem megfelelő működését (védőrétegként való működését) is esetleg számításba lehetne venni, főleg ha kemény a víz, és szárítja a bőrt. Azt is eltudom képzelni, hogy olyan szinten megromlott a bőr működése, hogy bármilyen fizikai ingerre érzékenyen reagál. Akár a lelki oldalt is figyelembe lehet venni, produkálhat bizonyos testi tüneteket. Még azt lehetségesnek tartom, hogy bizonyos szemmel nem látható szennyeződések vannak a bőr felületén (levegőszennyezés miatt akár stb.), és amikor vízzel érintkezik ez bemosódik a bőrbe, és ez okoz csalánkiütést. Amit nehezen tudok elképzelni, hogy konkrétan a tiszta H2O molekula ellen ellenanyagokat termelne a szervezet.
Mindenesetre tényleg érdekes téma.
Visszatérve az ondóra, olyan tényleg lehet, hogy egy bizonyos férfi ondója ellen a női szervezet mondjuk ellenanyagokat termel, de ezt már sokan leírták, de ez nem a szervezet hozzászokása (bár végülis mindegy hogyan fogalmazunk), de szerintem ennek van a legkisebb valószínűsége. Érdemleges választ csak egy kivizsgálás adna, és ha ezek is mind negatívak, akkor még mindig ott van az a lehetőség, hogy a nő túlságosan akarja a gyereket, és lelki okok miatt nem jön össze. Én még pár hónapot azért várnék, az a 6 hónap nem olyan vészes még.
Kérdező, te nem kérsz bunkó válaszokat. Oké, de mi meg nem kérünk ostobácska kérdéseket:D
Szerintem kvittek vagyunk.
Ja és lementettem a kérdésed, ha majd lesz ilyen, h Best of GYK, vagyis a legbutább/legnevetségesebb kérdés az oldalon, akkor majd jelölhessem a tiedet:D
Egészségedre!
Nézd ha Te ennyire Ostoba és kárörvendő vagy akkor még meg is kérlek rá! Sajnállak, hogy ennyire primitív vagy, aki nem érti meg mások kétségbeesését. Én sem hittem a víz-allergiának, még is van. Mint kiderült lehet igazam nekem is, ezt már egy Nőgyógyász mondta, de ne törődj vele. De ajánlom, mielőtt ezeket a kérdéseket összegyűjtöd, egy GYEREKSZOBÁT építtess magadnak. :)
Van olyan, hogy fogamzásgátlóval pl. védekeznek évekig, ahol ugye a nőbe jut a sperma, szinte minden nap együtt voltak, aztán abbahagyja a nő, hogy teherbe essen, de egy-két év után se jön a baba. A nő hozzászokott annak az adott férfinak a spermájához, nevezzük azt ellenagyagtermelésnek, vagy bármiféle alkalmazkodásnak, ez bizony megtörténhet. Lehetséges, de nem biztos, hogy erről van szó a kérdező esetében, fél év után még nem kell aggodalmaskodni.
És ezt, hogy megtörténhet, tanártól, és nőgyógyásztól is hallottam, nem kell ostobának tartani se a kérdezőt, se azt, aki azt állítja, hogy ez lehetséges.
Talán túlaggódja a dolgot, pláne, hogy rögtön egy kevésbé valószínű dologra gondol, nem arra, hogy kevés a spermaszám, nem jó időben vannak együtt, stresszel, stb. Egy nő, aki minden áron teherbe akar esni, igenis elméletek gyárt, stresszel, aggodalmas, kétségbeesett, stb. Nem kell lehurrogni, meg kigúnyolni, kötözködni, csak megmondani, hogy igen, van ilyen, de korai még aggódni, és előbb inkább vizsgáltassák ki magukat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!