PCO-sok! Nektek sikerült teherbe esnetek?
Nálam nem rég derült ki, hogy PCO-m van, közben meg a párommal kisbabát szeretnénk. Ti hogyan tudtatok teherbe esni vagyis sikerült-e?
Köszönöm!!
Manka! Nagyon szépen köszönöm neked a sok segítségét.
Teljesen egyet értek veled, elég szomorú, hogy az endokrinológusom így áll hozzá a dolgokhoz, de nem csak ő hanem a nőgyógyász is ezt mondta. :( Semmilyen tanácsot nem adott nekem. Hétfőn fogok menni majd a nőgyógyászomhoz, kíváncsi vagyok mit fog mondani.
kérdező neked van havi ciklusod??Én is pcos vagyok de hol van hol nincs menstruációm.rajtam is van felesleg kb 7 kg
de ha több le menne az sem lenne gond.te hogy állsz??Vmi diéta esetleg tapasztalat a fogyáshoz??nekem sehogy sem sikerül!:(Nem eszek szinte semmit mozgok is és mégsem megy le 1 kg sem.futni bicajozni nem tudok mert el volt törve a lábam és azóta nem az igazi.várom válaszod!!
Utolsó! Igen, én is így vagyok ezzel, hogy hol van menstruációm hol nincsen. Előző 2 hónapban volt, tisztára megörültem, aztán ismét nem. Nekem se megy nagyon a fogyás, nagyon nehéz. Próbálj meg este 6 után már nem enni meg én szedek egy fogyókúrás csomagot és egy kis mozgás nem árt mellé, heti 2szer fél óra. Itt a link a csomagról, ha érdekel: [link]
Ez biotech-es csomag és 12450 ft-ba kerül, én a Hervisbe vettem őket meg, nem rendeltem.
Szia!
Az a gond az ilyen fogyasztószerekkel, hogy kúraszerűen kell fogyasztani őket, de amint abbahagyod....
Sajnos ez nem elegendő nekünk, mivel a betegségünk genetikai alapú, ezért egy életen át kell tartanunk a diétát,és a normál súlyt, különben nem ér semmit az egész. :-(
A súlyprobléma nem a kiváltó ok, csak következmény. :-(
A PCOS-soknak való diéta lényege : napi 5-6 étkezés (kötelezően, ha éhes vagy, ha nem!) elosztva a napi szénhidrát adagot, hogy ne menjen magasabbra a vércukor szint, és ez ne váltsa ki a hatalmas inzulin választ.
Reggel és este lehet a legkevesebbet enni, a fő étkezés az ebéd legyen.
Én így eszem :
reggeli : kv édesítőszerrel, komplettával ( a tej nem jó reggel!), vitamin pezsgőtabi
Tízórai : egy 5dkg-ás pogácsa
Ebéd : üzemi konyha, sajnos behatároltak a lehetőségeim, a lényeg, hogy mindig fél adag, de húsból lehet enni nyugodtan, a legjobb egy hús+ saláta combo. A köretekkel vigyázni kell, rizs, krumpli óvatosan! Ha nem akarsz számolgatni, oszd el 3 egyenlő részre a tányérodat, és egy rész fehérje (hús), egy rész köret, a legjobb párolt zöldségből, és egy rész saláta.
Uzsonna : ilyenkor valamilyen gyümölcs (nem sok, mértékkel, mert az is szénhidrát, a banán és a szőlő kerülendő).
Vacsora : én ilyenkor valami szendvics jellegű dolgot eszem, bátor vagyok, már egy egész zsemlét megeszem, de amíg fogynom kellett, sokszor ettem pl rántottát kenyér nélkül paradicsommal.
Nekem ez úgy tűnik, működik, de mindenkinek ki kell tapasztalni, hogy mit ehet és mit nem, és milyen mennyiségben.
Tejes dolgokat nem véletlenül nem írtam, nekem azok sajnos tabuk, halmazati büntetésként laktóz intoleranciám van. :D
Ha ti isztok tejet, óvatosan azzal is, a tejcukor is szénhidát, kb napi 2dl a megengedett. Kemény sajtokban, kefírben már már alig van, ezeket lehet fogyasztani.
Ha még nem nagyon vagytok jártasak ebben a diétában, keressetek mintaétrendeket a neten, van sok.
Ezekkel éhezés nélkül lehet fogyni, és egy életen át tarthatóak!
Sajnos nem olcsó, nekünk nem jó a krumplifőzelék. :-((
Kitartás csajok, a baba és a jó közérzet megéri!
Ja : ne felejtsétek el a rendszeres mozgást! Legalább olyan fontos, mint a diéta!
Mielőbbi babásodást kívánok!
Ez sajnos nem igaz. Reggel sem szabad többet enni, és este 6 után is lehet, csak nem mindegy mit és mennyit.
Felejtsd el, amiket eddig a diétáról hallottál, és olvass alaposan utána a cukorbeteg diétának. Ha PCO-s vagy, akkor tekintsd magad cukorbetegnek, és tartsd be, amit nekik írnak. Sokkal hatásosabb, mint bármi más!
Tapasztalat!
És nem hetek múlva indulnak meg a kilók, hanem azonnal. :-)
Egyébként mit dolgozol? Mert ha mondjuk reggeli után rögtön nincs alkalmad mozogni legalább egy fél órát, akkor nem tudod lemozogni. a lényeg, hogy az étkezések ne emeljék meg a vércukorszintet és az inzulint nagyon. Evés után egy óra múlva tetőzik a vércukor, ha ebben az egy órában nem mozogtál, később már hiába. :-(
Lehet hogy csak nem akar vitatkozni a divattal. :-)
Amúgy ha kiszámolod hogy ha reggel 7-kor reggelizel, a napi 5-szöri étkezéssel 3 óránként, a vacsora 7-re esik. :-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!