Zavar, hogy fiatal vagyok és nem sikerült a baba. Milyen vizsgálatok javasoltak, hogy biztos legyek minden rendben van velem és csak idő kell?
Sziasztok, 2 hónapja próbálkozunk, tudom nem sok idő, más évek óta küzd. Én 23 éves vagyok, a férjem 26. Ezért is flusztrál miért nem sikerült se elsőre, se másodjára.. A pajzsmirigyem gyógyszeresen helyre van állítva, TSH ertekem 2,435. Fogytam 12 kg-t mielőtt neki kezdtünk a “projektnek”, de még így is van rajtam felesleg, 178 cm vagyok és 94 kg. Szedek elevitet a legeleje óta, hogy minden vitamint biztosítsak a szervezetnek + omega 3, D vitamin, króm, szelén. Amikor tudtunk együtt voltunk minden második nap, de inkább akkor mikor jól esett. Nem görcsölünk rá a témára, szimplán csak furcsa, hogy minden ismerősünknek, rokonainknak elsőre sikerült a baba, csak nekünk nem. Citologia vizsgálatra érdemes lenne most elmennem? Valamilyen hormont érdemes lenne még nézetnem vérvételen?
Köszönöm a segítő válaszokat.
Most találtam rá a kérdésre. Szerintem első körben nyugi, nincs semmi gond veletek. A gyerekvállalásban a legnehezebb dolog a türelem és azt elfogadni, hogy vannak dolgok amire mi nem vagyunk hatással. Elindultál egy olyan úton ami nem minden esetben egyszerű, de már az egészséges életmóddal, a fogyással(amihez gratulálok) már többet tettél mint sok más ember. A légyeg soha ne add fel, azt a klisét nem mondom hogy ne görcsölj rá. Aki ilyet mond az nincs benne, vagy nem akarja igazán.
Kérdezted a vizsgálatokat. Doki még nem fog nagyon foglalkozni veletek, mert a szakirodalom azt mondja ha 1 éven belül sikertelen akkor érdemes tovább lépni. Ha jól emlékszem természetes úton probléma mentes párnál ciklusonként kb 20-25% a valószínűsége, hogy megfogan a baba.
Én sem vagyok nádszál királykisasszony, és saját tapasztalatból tudok csak beszélni. Ha végképp nem hagy nyugodni a dolog esetleg nézesd meg a cukrod, vérnyomásod, esetleg egy inzulinrezisztenciát. Ez az egészségesnek is jó, ha netán van valami gikszer lehet korrigálni.
Bízom benne, hogy nálatok hamar bekopog a gólya
#14 vagyok, hiszen ezek a csíkok menten leugranak a tesztekről! Aztaaaaa, ez szuper!
Remélem, kapaszkodik az apróságotok és meg is érkezik hozzátok rendben!
Drukkolok és boldog babavárást kívánok!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!