Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesési problémák » Zavar, hogy fiatal vagyok és...

Zavar, hogy fiatal vagyok és nem sikerült a baba. Milyen vizsgálatok javasoltak, hogy biztos legyek minden rendben van velem és csak idő kell?

Figyelt kérdés

Sziasztok, 2 hónapja próbálkozunk, tudom nem sok idő, más évek óta küzd. Én 23 éves vagyok, a férjem 26. Ezért is flusztrál miért nem sikerült se elsőre, se másodjára.. A pajzsmirigyem gyógyszeresen helyre van állítva, TSH ertekem 2,435. Fogytam 12 kg-t mielőtt neki kezdtünk a “projektnek”, de még így is van rajtam felesleg, 178 cm vagyok és 94 kg. Szedek elevitet a legeleje óta, hogy minden vitamint biztosítsak a szervezetnek + omega 3, D vitamin, króm, szelén. Amikor tudtunk együtt voltunk minden második nap, de inkább akkor mikor jól esett. Nem görcsölünk rá a témára, szimplán csak furcsa, hogy minden ismerősünknek, rokonainknak elsőre sikerült a baba, csak nekünk nem. Citologia vizsgálatra érdemes lenne most elmennem? Valamilyen hormont érdemes lenne még nézetnem vérvételen?

Köszönöm a segítő válaszokat.

aug. 21. 10:12
1 2 3
 1/23 anonim ***** válasza:
95%

Tényleg nem görcsölsz rá, azt látom.

Citologiara amúgy minimum évente illik menni, gyerekvallalastol függetlenül.

aug. 21. 10:15
 2/23 anonim ***** válasza:
100%

2 hónap után nem kell semmit csinálni. És de, rá vagy feszülve, ha már 2 hónap után ezen pörögsz. Nem véletlen javasolják, hogy egy év után kell kivizsgálás…

Cytológia meg évente javasolt, függetlenül attól, hogy most épp akarsz-e gyereket vagy nem.

És igen, fogynod kellene még.

aug. 21. 10:16
 3/23 A kérdező kommentje:
Minden évben megyek, novemberben, már 6 éve 🙂
aug. 21. 10:17
 4/23 A kérdező kommentje:
Egyébként tényleg nem pörgök rajta, mindketten nagyon nyugodtan kezeljük, csak tudni szeretném, hogy minden rendben van e.
aug. 21. 10:18
 5/23 anonim ***** válasza:
100%
Nem tudhatod. Nincs értelme előre kivizsgálást csinálni, mivel attól, hogy nem találnak semmi eltérést, még simán lehet, hogy nem esel teherbe. Ha a ciklusoddal nincs gond, akkor az éves rutin nőgyógyászati vizsgálaton és a fogyáson kívül nincs dolgod.
aug. 21. 10:21
 6/23 anonim ***** válasza:
100%
Nem biztos, hogy attól, mert valaki azt mondja (vagy te azt gondolod), hogy elsőre sikerült az úgy is van.
aug. 21. 10:27
 7/23 anonim ***** válasza:
85%
Nem felesleg van még rajtad, hanem el vagy hízva. A tshd még mindig emelkedett 1 körül kéne lennie. Többi hormonod? Inzulin?
aug. 21. 10:41
 8/23 anonim ***** válasza:
41%
Vegyél a gyógyszertárban férfi termékenységi tesztet, ami otthon nyugodt, zavartalan körülmények kimutathatja, hogy a férjed elvileg alkalmas-e gyereknemzésre.
aug. 21. 10:43
 9/23 anonim ***** válasza:
70%
Nem akarok bunkó lenni, de az a 94 kiló rengeteg. Ha sikerül is teherbe esni, pikkpakk 100 kiló felett leszel és hidd el úgy nagyon nem lesz könnyű kihordani meg megszülni egy gyereket
aug. 21. 11:12
 10/23 anonim ***** válasza:
84%
Párodnak kellene először elmennie spermavizsgálatra andrológushoz. Lehet,hogy meddő, te meg itt görcsölteted magad.
aug. 21. 11:36
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!