Kombinált teszt magas kockázatot mutatott.1:110 hez. Volt már valaki ilyen helyzetben? Milyen vizsgálatot javasoltak? Egészséges babát szült?
Nekem azt mondta a doki, hogy ha a kombinált eredménye nem lesz jó, akkor van a hasbaszúrós magzatvízvizsgálat, aminek hamar van eredménye, és eléggé pontos. Viszont 1-2% esély van a vetélésre.
Van egy még pontosabb, ami vérvétellel történik, kockázatmentes, de bazi drága, hátránya, hogy hetekig tart az eredményt megkapni, és akkor már nem lehet "simán" elvetetni, ha baj van, hanem meg kell szülni.
Nekem 1:170-hez lett az eredmény.
Elmentünk az Istenhegyi Géndiagnosztikába egy genetikai ultrahangra, ahol nagyon alaposan és nagyon sokáig nézték a babát, és uh alapján mindent rendben láttak. A teszt miatt javasolták a magzatvíz vételt, de azt mondták, beszéljük meg, megértik, ha nem megyünk el. Átbeszéltük, és nem mentünk el végül.
Most vagyok 21 hetes és 5 napos.
Azert nem mentunk el, mert az orszag egyik legjobb genetikusa uh-n ugy latta, rendben van a baba. Persze, nezte a Down-markereket, amiket irsz: orrcsont, ujjperc, 3 er a koldokzsiborban, sziv, nyaki redo
A nyaki redo es az orrcsont mar a 12.heti uh- n is latszott es a merete is rendben volt, hala Istennek.
Ez a ti dontesetek, azt gondoljatok vegig, hogy a vizsgalat alapjan, ha ez vagy az lesz az eredmeny, mit tennetek.
Hát igen. Sokat mérlegeltünk viszonylag kevés segítséggel... Amit tudunk az az, hogy szeretnénk egészséges babát. Ma még megyek a szaktanácsadásra és remélem a kezelő orvosom is fogadni tud. Na meg abban bízom, h most nem néznek át rajtam...
Köszönöm a segítséget:-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!