Nagyon aggódnom kellene, a 12 heti uh rendben, de a kombinált teszt eredményem rossz lett kockázat 1:228-hoz, béta hcg magas 5,6 MoM?
én is lombikos vagyok, és szedtem az utrot (ráadásul sokkal többet, mint az átlag), és még nagyon sokan rajtam kívül, nem csak lombikosok, hanem olyan kismamák is, akik véreznek, vagy vetélésük volt. És a többségnek ettől nem lesz magasabb a kockázat. Az utro nem emel bHCG-t, mert nincs is benne, ez sárgatesthormon.
A doki mondta, hogy miért mondta ezt?
Szia, 33 éves lombikos kismama vagyok, 20 hetes és 3 napos. Két évet vártunk a babánkra. Mindent jól akartam csinálni, és megcsináltattuk az integrált tesztet, a 12.heti uh-n nálunk is látszott orrcsont és jó volt a tarkóredő. A teszt Down-ra kijött, hogy 1:170. Nagy ijedelem, elmentünk az Istenhegyi Géndiagnosztikába, Bátorfi doktorhoz, ott amúgy mindhárom orvos országosan elismert, profi szakember. 15 ezer a genetikai uh, ebben benne van egy dvd, amit megkapunk, fényképek és átkapcsolnak 4D-re is. Mi is elmondtuk, mi a helyzet, nagyon alaposan megnézte a Doktor Úr a babánkat, pl. kisujj középső ujjperc, szíve, orrcsont, 3 ér van-e a köldözsinórban, stb. Ezek alapján azt mondta, hogy az uh-n nem lát eltérést, a teszt eredménye miatt megcsináltathatjuk a magzatvíz vételt, gondoljuk át.
Átnéztem mindent a neten, fórumokat, véleményeket, és a magzatvíz vétel egy kockázatos vizsgálat, és mi arra jutottunk, hogy nem végeztetjük el. A teszt egy becsült érték, amiben sok minden közrejátszik, pl.kor, túlsúly, lombik.
Szóval én nem beszéllek le, mert ez a Ti döntésetek lesz, de mi azt is végig gondoltuk, hogy a magzatvíz vétel ha 3-4 hét alatt visszajön, addigra lettem volna 22-23 hetes, mit tehettünk volna? Mármint érzem a mozgását, szeretjük,és ennyit vártunk rá. Nagyon bízunk benne, hogy a babánknak semmi baja.
Hallgass a szívedre, hidd el, akármilyen elcsépelten is hangzik, Neked most anyaként kell gondolkodnod és érezned, és döntened.
a barátnőmnek 1:90 volt downra, és nem lett semmi baja, már 3 éves hála. A dokidra hallgass mert attól függ, milyen adat miatt rossz, rosszabb az érték.
Nekem is rossz (edwards kórra 1:131) és hétfőn megyek méhlepény vételre, eldöntöttem. Nem volt könnyű de van már egy kisfiam nem kockáztathatom meg miatta sem! Amúgy meg biztos vagyok benne, hogy minden ok lesz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!